Nintendo reageert op het 'drift'-probleem van Nintendo Switch Joy-Con Nieuws | 23 juli 2019 11:03 | Auteur: Ricardo | Bron: The Verge

Gebruikers van de Nintendo Switch's Joy-Con hebben last van zogenaamde 'drift', Nintendo reageert nu op dit fenomeen.

Joy-Con drift blijkt een probleem te zijn voor Nintendo Switch-eigenaren. Door deze drift constateert de stick van de Joy-Con input, zonder dat de speler deze zelf geeft. Dit kan voor vervelende ervaringen zorgen tijdens je speelsessies. Hoewel de oorzaak van het probleem niet unaniem is vastgesteld, zijn de twee meest genoemde boosdoeners beide te wijten aan het design van de controllers. Volgens sommigen wordt het defect veroorzaakt door stof en ander vuil dat zich ophoopt onder een rubberen dopje van de stick. Anderen zien veelvuldig contact tussen de onderdelen in de stick als het probleem. Wat de oorzaak ook is, Nintendo had vooralsnog niet gereageerd op het 'driften'.

In een artikel van The Verge reageert Nintendo nu voor het eerst. Het bedrijf doet echter weinig meer dan verwijzen naar de klantenservice. Nintendo kwam met het volgende statement (vertaald):

"Bij Nintendo zijn we erg trots op het maken van kwaliteitsproducten en we zijn continue bezig ze te verbeteren. We zijn ons bewust van recente berichten dat sommige Joy-Con controllers niet correct reageren. We willen dat onze consumenten plezier hebben met Nintendo Switch, en als iets dit doel in de weg staat, moedigen wij hen aan om http://support.nintendo.com te bezoeken zodat we kunnen helpen."


Het is zeker niet onwaarschijnlijk dat de timing van dit nieuwe statement te maken heeft met een rechtszaak die tegen Nintendo is begonnen omtrent de Joy-Con drift. Meer informatie hierover vind je op de website van het advocatenkantoor.
Next articleYooka-Laylee and the Impossible Lair draait in 60 fps op Nintendo... Previous articleDemo van RPG Oninaki download je nu in de Nintendo eShop

Reacties van gebruikers

Avatar
koekiemonster | 23 juli 2019 13:30 | #287501
Erkenning is het begin.
Avatar
DenniSundaY | 23 juli 2019 16:41 | #287502
collapse
De laatste weken is dit ineens een ‘ding’ maar sinds hij op de markt is heb ik er nog nooit wat over gehoord of gelezen. Nintendo hoeft niks te erkennen. Maar hoop dat ze wel wat coulanter zijn bij de support afdeling mocht je er last van hebben.
Hoeveel mensen er last van hebben is altijd maar te overzien. En helaas, zulke defecten komen voor. Ik had bijvoorbeeld problemen met de gyroscoop van het systeem. Ga ik ze niet gelijk voor aanklagen Razz
Avatar
koekiemonster | 23 juli 2019 20:24 | #287504
Reactie op post #287502 van DenniSundaY
collapse
Ik denk dat je momenteel onderschat hoe groot dit is. Reddit, Koraku, Resetera zijn ontploft.

Plus, ik heb het ook, dus is het k#%. Smile
Avatar
DenniSundaY | 23 juli 2019 20:58 | #287505
Reactie op post #287504 van koekiemonster
Haha ja dat kan hoor dat ik het onderschat, niet echt heel veel aandacht aan besteed. Maar ik vind het zo raar dat het pas na meer dan 2 jaar zo ontploft. Die verbindingsproblemen bijvoorbeeld was relatief snel na de launch.
En bij populaire producten worden relatief ‘kleine’ foutjes altijd heeeel erg onder de loep gelegd. Apple is een groot voorbeeld Hahaha je verwacht wel kwaliteit natuurlijk. Maar ik geef toe, het is een heel vervelend probleem. Heb er gelukkig zelf geen last van!
Avatar
Demin | 24 juli 2019 22:26 | #287515
Reactie op post #287502 van DenniSundaY
Dan heb jij de afgelopen paar jaar onder een steen gewoond neem ik aan? Na de connectie-problemen met de Joy-con die gelijk duidelijk waren en ook meteen zijn verholpen door Nintendo was dit vanaf 2/3 maanden na lancering van de Switch hét probleem met de Nintendo Switch. Op de Switch subreddit is het zelfs al heel lang een meme dat elke week minimaal 3 topics worden geopend door mensen die last hebben van Joy-con drift.

Het is overigens een probleem dat ontstaan is uit een ontwerpfout, dus dit is zeker wel het probleem van Nintendo. Sterker nog, interne bronnen geven nu aan dat Nintendo of America elk Joy-con drift probleem gratis oplost ongeacht de garantiestatus en de kosten van eerdere drift reparaties zelfs terugstort wanneer daar door de klant om wordt gevraagd. Dat doet Nintendo echt niet omdat het een stelletje hele lieve Japanners zijn Wink (Al zal de class action lawsuit, zeg maar een collectieve rechtszaak waar iedereen zich bij kan voegen, die nu op touw is gezet ook wel meespelen.)

Tot slot nog waarom dit recent een extra hot topic is: Ten eerste zorgt de rechtszaak in Amerika nu voor een stroomversnelling. Maar de hoofdreden is dat driften wordt veroorzaakt door een ontwerpfout die niet vanaf dag 1 duidelijk is. De connectie/gyroscoop/enz. zijn problemen die je meteen na uitpakken door hebt maar driften ontstaat doordat het component in de Joy-con dat de joystick bewegingen registreert geleidelijk vervuilt raakt. Dit kan gebeuren door slijtage van het component (ontwerpfout 1) en door ophoping van stof/huidschilfers/etc. dat door de slechte afsluiting in de Joy-con terecht kan komen. (ontwerpfout 2).
Avatar
Neofight | 23 juli 2019 17:24 | #287503
Ik heb al 6 joy cons laten repareren. Allemaal last van driften. Was netjes garantie maar dan nog is het heel vervelend want je ben die dingen gewoon anderhalve week kwijt. Er moeten gewoon betere sticks op net zoals de pro controller
Avatar
Lupaie | 24 juli 2019 19:33 | #287514
collapse
Heb net de eerste laten repareren (29,00 euro), is nu de tweede beginnen met het driften... zucht
Avatar
Demin | 24 juli 2019 22:31 | #287516
Reactie op post #287514 van Lupaie
Nintendo of America doet deze repairs sinds kort gratis en stort ook de betaalde bedragen van eerdere drift-reparaties terug als je daarom vraagt. Misschien de moeite waard om dit ook bij Nintendo of Europe te proberen en anders de klantenservice er eventjes op te wijzen dat hun collega's in de States dit wel gratis repareren?

Wat spuitlucht wil nog wel eens helpen (in ieder geval in eerste instantie als "EHBO" Wink

Ik heb er zelf sinds een paar weken ook last van met mijn linker (launch) Joy-con. Dit schijnt echter vrij gemakkelijk zelf te 'repareren' te zijn. Genoeg instructiefilmpjes te vinden op youtube: Je kan de makkelijke variant doen en enkel een (veel goedkoper dan €29) reserve joy-stick op de kop tikken en de hele stick vervangen of de iets moeilijkere variant waarin je het stickcomponent ook opent en met wat alcohol de vervuiling schoonmaakt.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.