Civilization VI krijgt hotseat op de Nintendo Switch, online nooit mogelijk Nieuws | 26 juli 2019 12:41 | Auteur: Mink | Bron: Aspyr

De kogel is door de kerk, de Nintendo Switch-versie van Civilization VI krijgt geen online multiplayer.

Civilization VI is de nieuwste telg in een zeer succesvolle serie van Sid Meier. Hierin is het de bedoeling een rijk op te bouwen en het land te domineren. Dit kan zowel met geweld als middels een culturele victorie of juist diplomatisch. Bouw steden, infrastructuren en gehele oorlogvloten om andere rijken het nakijken te geven.

Vandaag is bekendgemaakt dat er een update komt naar Civilization VI voor de Nintendo Switch. Deze voegt de optie hotseat toe, waarmee meerdere spelers op één systeem na elkaar spelen. Tevens heeft Aspyr gesproken waarom online multiplayer nooit naar de hybride console komt (vertaald):

"Het klinkt wellicht simpel, maar dat is het zeker niet. Steam heeft alles al op zijn plaats om een goedwerkend online ervaring te bieden, maar bij de Nintendo Switch is dat niet zo. Dit zelf implementeren is ontzettend lastig, daarom heeft de android- of iOS-versie ook geen online multiplayer.

LAN werkt totaal anders en is niet echt online. Alles gebeurt op jouw server en er is daarom geen externe server nodig."


Als laatste heeft 2K Games recentelijk aangekondigd dat beide DLC-pakketten naar de Nintendo Switch komen in de nabije toekomst. Hier zit ook Nederland in, met koningin Wilhelmina.

Civilization VI is sinds 16 november 2018 te koop voor de Nintendo Switch.
Next articleNintendo en Disney slaan handen ineen in Japan; Disney Tsum... Previous articleFire Emblem: Three Houses krijgt hogere moeilijkheidsgraad middels...

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Civilization VI

Platform: Nintendo Switch
Genre: Strategy
Ontwikkelaar: Firaxis Games
Uitgever: 2K Games
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 16 november 2018

Screenshots