Crates met willekeurige beloningen worden compleet uit Rocket League gehaald Nieuws | 06 augustus 2019 23:09 | Auteur: Erik | Bron: Psyonix

Psyonix heeft bekend gemaakt dat later dit jaar ook in de rest van de wereld crates niet meer bruikbaar zijn.

Crates worden vervangen door een systeem waarin je vooraf exact kan zien welke voorwerpen je aanschaft. Psyonix en Epic Games hebben deze beslissing gemaakt omdat ze ernaar streven om spelers "de best mogelijke ervaring" te kunnen geven.

Er is geen exacte datum bekend gemaakt wanneer de crates uit het spel verdwijnen, in hun blog laten ze weten binnenkort met meer informatie te komen. Rocket Pass Premium, DLC Cars en eSport-voorwerpen blijven gewoon beschikbaar voor aanschaf.

Crates zijn Rocket League's variant van de beruchte lootbox; pas na het openen weet je wat voor voorwerpen je krijgt. Hiervoor moet je een corresponderende key kopen met echt geld.

5

Crates verboden in Nederland en België
In Nederland en België zijn crates al sinds april verboden door ingrijpen van de overheid. De voorwerpen die je uit de Rocket League-lootboxes kunt krijgen, zijn namelijk te verhandelen voor bijvoorbeeld Keys. Dit is in strijd met de Nederlandse wetgeving, omdat je deze sleutels voor echt geld koopt. In België zijn de regels strenger: daar wordt het kopen van lootboxes (crates) al als gokken beschouwd. Om deze reden zijn Animal Crossing: Pocket Camp en Fire Emblem Heroes daar binnenkort niet meer speelbaar.

Rocket League is sinds 14 november 2017 verkrijgbaar voor de Nintendo Switch. Het spel is al jarenlang gigantisch populair. Check Paul's special hoe dit balletje is gaan rollen.
Next articleVang speciale Galarian Pokémon en meer in Pokémon Sword &... Previous articleDuckTales Remastered verdwijnt vrijdagochtend uit Wii U eShop

Reacties van gebruikers

Avatar
FalconPawnch | 06 augustus 2019 23:16 | #287688
en terecht. het was echt een onzin om hier geld aan uit te geven. Niemand wilt geld uitgeven aan een verrassing die je niet wilt. Ik vond dit sowieso al erg raar. Geef mensen gewoon de keuze wat ze willen kopen.
Avatar
Jerone | 07 augustus 2019 00:08 | #287689
Een goede ontwikkeling. Hopelijk volgt de rest van de industrie ook.

Je kunt zeggen wat je wil over een game als Fortnite, maar die hebben een verdienmodel waarin niet ingespeeld wordt op de gokverslaving van mensen.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Rocket League

Platform: Nintendo Switch eShop
Prijs: €19,99
Genre: Sports
Ontwikkelaar: Psyonix
Uitgever: Psyonix
Aantal spelers lokaal: 8
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 8
Releasedatum: 14 november 2017

Screenshots