New Super Mario Bros U. Deluxe een van de best verkopende titels in Benelux Nieuws | 08 augustus 2019 15:49 | Auteur: Dyon | Bron: GFK Entertainment

Nintendo heeft er goed aan gedaan om de Wii U-titel opnieuw uit te brengen op de Nintendo Switch.

New Super Mario Bros U. Deluxe is binnen Europa en de Benelux één van de best verkopende titels in het eerste halfjaar van 2019. Zo staat de titel binnen ons en onze twee Zuiderburen op een derde plek, achter de titels FIFA 19 en Red Dead Redemption 2. We hebben GFK om een uitgebreide reactie gevraagd, en zij wisten ons te melden dat New Super Mario Bros U. Deluxe in Nederland op een tweede plek staat, vlak achter FIFA 19.

Enerzijds maakt dat de prestatie nog knapper, waar beide titels voor meerdere consoles uitkomen. Anderzijds kun je stellen dat deze twee games al langer op de markt verkrijgbaar zijn en dus het momentum niet meer volledig bezaten. Desalniettemin is het een bijzondere prestatie voor een heruitgave van een Wii U-titel.

Ook binnen Europa doen Nintendo games het goed, zo staat de titel in Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland én Frankrijk op een eerste plek. Ook Mario Kart 8 Deluxe komt in drie van deze landen binnen in de top-3, zoals te zien is in onderstaande afbeelding.

80
Next articleLAATSTE DAG: Prijsvraag: Vier de zomer met N1ntendo.nl - This... Previous articleDevil May Cry – Terug naar 2001 met stijlvolle klassieker

Reacties van gebruikers

Avatar
FalconPawnch | 08 augustus 2019 23:37 | #287704
collapse
Ik blijf het bizar vinden dat die fifa games nog steeds zo goed blijven verkopen, en ook gewoon nog het meest van allemaal. Ooit moet je daar toch eens op uitgekeken zijn? Ik denk dat een hoop van die jonge jochies alleen de naam fifa kennen en dit standaard moeten hebben ofzo, omdat dat 'hoort'.
Avatar
charlie1 | 09 augustus 2019 11:02 | #287705
Reactie op post #287704 van FalconPawnch
collapse
Dat is ook iets dat ik me steeds afvraag en waar ik geen antwoord op kan vinden.

Misschien heeft het te maken met het machogedrag van de mannen.

Uiteraard blijft voetbal een miljarden business dat ze tot de laatste druppel willen uitmelken.

Niets origineel in de ogen van nintendo die hards maar omgekeerd begrijpen zij ook niet waarom wij trouw blijven aan nintendo ongeacht onze leeftijd.
Avatar
Ruban | 11 augustus 2019 19:01 | #287740
Reactie op post #287705 van charlie1
Inderdaad zeg.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

New Super Mario Bros. U Deluxe

Platform: Nintendo Switch
Genre: Platformer
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 11 januari 2019

Screenshots