Mario Kart Tour voorzien van releasedatum en eerste beelden Nieuws | 27 augustus 2019 10:52 | Auteur: Ricardo | Bron: Nintendo

De mobiele game Mario Kart Tour heeft een releasedatum gekregen: race vanaf 25 september op je smartphone!

Het eerste nieuws omtrent de aankomende Mario Kart-titel voor smart devices stamt al weer uit februari 2018. Lange tijd was er weinig publieke informatie over de game, en inderdaad zelfs de eerste beelden lieten nog op zich wachten.

Nintendo laat nu weten dat spelers de game vanaf 25 september kunnen downloaden in de App Store op iOS en de Play Store op Android. Op het moment van schrijven is het al mogelijk om te pre-registreren voor het spel. Deze aankondiging kwam van een nieuw in het leven geroepen Twitter-account.


Op de officiële website van Mario Kart Tour deelt Nintendo een viertal video's die de gameplay van het spel belichten. De game mixt klassieke Mario Kart-banen met circuits die inspiratie halen uit bestaande steden; zo komt de Eiffeltoren voorbij in onderstaande beelden. Bovendien worden designs van sommige personages ook voorzien van lokale accenten.

De vertaling naar smart devices van de bekende Mario Kart-gameplay, met sturen, driften, en het afvuren van een overvloed aan items betekent een versimpeling van de controls: Mario Kart Tour speel je volledig met één vinger. Door goed te presteren in races verdien je Grand Stars, waarmee je nieuwe personages en wagens vrij speelt. Bovendien bepalen je high scores je positie in het online klassement.

Ook is bekend dat Mario Kart Tour het free-to-start principe aanhoudt, waarbij spelers gratis met de game aan de slag kunnen, maar het spel wel mogelijkheden bevat om in-app-aankopen te doen. Uit een eerdere gesloten beta bleek dat er betaalde personages, karts, en gliders in die versie van het spel zaten en er een gacha-systeem aanwezig was.


Nintendo Nederland heeft het volgende persbericht gedeeld:
27 augustus 2019 – Op 25 september scheurt Mario Kart Tour, Nintendo’s nieuwste game voor iOS- en Android-apparaten, naar de mobieltjes van spelers over de hele wereld. Deze nieuwe Mario Kart-game gaat dit keer verder dan de Regenboogbaan, met speciale stadsbanen die zijn gebaseerd op werkelijke locaties, zoals New York, Tokio en Parijs. Een nieuwe teaser video en gameplay trailer van Mario Kart Tour op YouTube laten zien hoe spelers hun weg naar de overwinning kunnen sturen en driften. Spelers die een notificatie willen ontvangen zodra de game beschikbaar is, kunnen zich nu pre-registreren in de App Store en op de Google Play Store.

In Mario Kart Tour kunnen spelers het eindeloze raceplezier van Mario Kart beleven terwijl ze Mario en andere coureurs, karts en gliders verzamelen. Spelers kunnen zelf kiezen welke coureurs, karts en gliders ze willen gebruiken op diverse banen, inclusief nieuwe banen, nieuwe versies van klassieke banen en speciale stadsbanen. De stadsbanen, dit zijn speciale in-game evenementenbanen die zijn gebaseerd op werkelijke locaties, komen tijdens bepaalde periodes beschikbaar, zowel bij lancering als daarna. Naast banen op basis van iconische locaties, krijgen sommige Mario Kart-personages variaties die de stijl van steden in het spel uitstralen.

Mario Kart Tour is gratis, om mee te beginnen, en komt op 25 september als download beschikbaar voor iOS- en Android-apparaten. Een Nintendo-account is vereist om Mario Kart Tour te spelen, en spelers kunnen hun in-game registratiekaart krijgen door hun Nintendo Account te koppelen. Spelers die nog geen Nintendo-account hebben, kunnen er een aanmaken op https://accounts.nintendo.com/register.
Ga voor meer informatie over Mario Kart Tour naar https://mariokarttour.com
Ga voor meer informatie over Nintendo-accounts naar de Klantenservice voor Nintendo-accounts.
Next article2.5D platformer Jet Kave Adventure komt op 17 september exclusief... Previous articleN1 Podcast S02 A3: Terugblik op Gamescom en een teleurstellende...

Reacties van gebruikers

Avatar
Jeroen K. | 27 augustus 2019 12:31 | #287927
collapse
Lekker door Tokyo en Parijs karren. Wel leuk overigens dat SNES Rainbow Road erin zit. Ik hoop wel dat zo'n Nintendo Online-lidmaatschap geen vereiste gaat zijn.
Avatar
Ricardo | 27 augustus 2019 13:04 | #287929
Reactie op post #287927 van Jeroen K.
collapse
Hoi Jeroen.
Het lijkt er niet op dat zo'n lidmaatschap vereist is. In het persbericht noemt Nintendo enkel dat je een Nintendo Account nodig hebt, maar dat staat los van de betaalde dienst. Overigens heet de betaalde dienst voluit Nintendo Switch Online, dus het zou me sterk verbazen als Mario Kart Tour hier gebruik van maakt.
Avatar
Jeroen K. | 27 augustus 2019 14:19 | #287932
Reactie op post #287929 van Ricardo
Ja precies, het heet natuurlijk ook "Nintendo Switch Online"... Toch zou het een logische manier zijn om geld te verdienen met een in de basis gratis spel...

Maar gelukkig lijkt dat dus niet te gebeuren. Thanks voor je antwoord, Ricardo! Smile

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Mario Kart Tour

Platform: iOS
Genre: Racing
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 0
Releasedatum: 25 september 2019

Mario Kart Tour

Platform: Android
Genre: Racing
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 0
Releasedatum: 25 september 2019