Pokémon Masters niet beschikbaar in Nederlandse en Belgische App Stores Nieuws | 29 augustus 2019 12:58 | Auteur: Dyon

Pokémon-fans in Nederland en België komen van een koude kermis thuis.

Vandaag is Pokémon Masters uitgekomen voor iOS en Android, echter, zo blijkt nu, zal de game niet beschikbaar worden in Nederland en België. Een officiële reden is niet gegeven door The Pokémon Company of Media Tornado, maar het heeft er alle schijn van dat dit te maken heeft met de omstreden Loot Boxes.

Eerder zijn dergelijke spellen met zo'n verdienmodel al niet uitgekomen in België, maar in Nederland waren dergelijke games beschikbaar, tot vandaag. We hebben diverse partijen gevraagd om een reactie, maar tot dusver hebben wij nog niets ontvangen. We houden je op de hoogte.

Next articleThe Sinking City voor Nintendo Switch krijgt gameplay verbeteringen... Previous articleTrine 4: The Nightmare Prince

Reacties van gebruikers

Avatar
deejaydadream | 29 augustus 2019 14:08 | #287943
collapse
word tijd dat of meer landen dit gaan invoeren en dat games een ander verdien model moeten bedenken of we moeten het maar accepteren, ik vind het heel jammer.
Avatar
Lucas | 29 augustus 2019 15:38 | #287947
Reactie op post #287943 van deejaydadream
Helemaal mee eens.
Avatar
Jeroen K. | 29 augustus 2019 14:09 | #287944
Ik vond het al gek dat er in de Google Play Store stond dat 'dit niet beschikbaar is in jouw land'. Vandaar dus. Jammer, al is deze game volgens mij geen heel groot gemis.
Avatar
Volleybaas | 29 augustus 2019 15:19 | #287946
mooizo
Avatar
Yosher | 29 augustus 2019 23:04 | #287950
Mooi, rot maar lekker op met die rotzooi. Ik hoop echt dat dit een trend zal worden die in meer landen zal overslaan zodat dit soort loot box praktijken straks volledig tot het verleden behoren.
Avatar
FalconPawnch | 30 augustus 2019 12:23 | #287953
collapse
Ik snap de blije reacties niet helemaal. Is het omdat lootboxes hier niet zijn toegestaan, of omdat men gewoon anti pokemon is?

Ik zag deze game beter zitten dan dat hele Sword en Shield... natuurlijk is het dan hier weer niet toegestaan. Hoe zijn bijvoorbeeld Pokemon Go of Dr. Mario etc dan wél toegestaan? Daar moet je toch ook betalen voor extra shit en ingame valuta?
Avatar
Yosher | 30 augustus 2019 17:31 | #287958
Reactie op post #287953 van FalconPawnch
collapse
Voor mij is het gewoon het feit dat mijn favoriete game franchises, in mijn ogen, worden besmet met dit soort praktijken, en lootboxes en microtransacties zijn sowieso echt iets waar ik nooit iets mee te maken wil hebben. Ik ben dus echt niet blij dat games als Pokémon en nu zelfs Mario hiermee te maken hebben.

Ik neem overigens aan dat Pokémon Go en Dr. Mario gewoon kunnen omdat je bij deze games al bij voorbaat weet wat je gaat krijgen voor je geld en er dus geen gok element in zit. Athans, dit is bij Pokémon Go zo; ik heb Dr. Mario niet gespeeld en weiger dit ook te doen vanwege bovengenoemde reden, maar voor die game weet ik het dus niet zeker.
Avatar
FalconPawnch | 31 augustus 2019 11:45 | #287966
Reactie op post #287958 van Yosher
Oh zo... ik snapte het verschil niet helemaal maar nu wel ;-)

Ja als je ergens voor betaalt en niet weet waarvoor precies, dan is dat kut. Gokken is nooit fijn, zeker niet als je er meerdere malen voor moet betalen omdat je het gewenste item maar niet krijgt.

In Pokemon Go zie je inderdaad van tevoren wat je koopt. Alleen zit daar het gokelement in wat je met de valuta doet. Je koopt dan weliswaar niks verrassends, maar bijvoorbeeld een incubator om eggs uit te broeden is wel tricky. Want eggs geven nooit aan wat er in zit. Je kan ze ook niet wegdoen, dus je MOET ze wel uitbroeden als je een bepaalde baby-pokemon wilt bijvoorbeeld. En dan word je dus wel geneigd om extra incubators te kopen.

Natuurlijk blijft het te allen tijde een eigen keuze of je wel/niet die zooi koopt maar het moet inderdaad geen standaard worden in alle games want het lijkt hier wel een beetje naartoe te gaan. Het komt nu een beetje zo over van "oh, zij doen het ook? Fuck it, dan doen wij het ook...". Zolang er een manier is om de gewenste items ook via een langere/moeilijkere weg te verkrijgen, vind ik het allemaal wel prima. Je krijgt immer seen game gratis dus ze hebben nog niks aan je verdiend als je het spel downloadt. Ze moeten toch ergens winst uit halen.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Pokémon Masters

Platform: Android
Ontwikkelaar: DeNA
Uitgever: The Pokémon Company
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 1-3
Releasedatum: 29 augustus 2019

Pokémon Masters

Platform: iOS
Ontwikkelaar: DeNA
Uitgever: The Pokémon Company
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 1-3
Releasedatum: 29 augustus 2019