Stranded Sails - Explorers of the Cursed Islands Preview | 10 september 2019 08:00 | Auteur: Neslihan

Een soort mix van Animal Crossing, The Legend of Zelda en Stardew Valley, zo kun je Stranded Sails - Explorers of the Cursed Islands denk ik het beste beschrijven. Tenminste, dat idee kreeg ik nadat ik er wat van had gespeeld tijdens de Gamescom. Spoiler alert voor mensen die het nog niet door hadden: een mix van die drie spellen kan alleen maar veel goeds beloven!

strandedsails3

Stranded Sails: New Horizons
Stranded Sails doet me vooral denken aan Animal Crossing: New Horizons: je bent beland op een nagenoeg onbewoond eiland en probeert daar het beste van te maken. Alleen heb je in Stranded Sails geen onschuldig vakantiepakket van Tom Nook gekocht, maar heb je schipbreuk geleden. Je einddoel is dan ook om uiteindelijk een nieuw schip in elkaar te knutselen en weg te kunnen varen van het eiland. Een lastige taak, maar eentje die je gelukkig niet alleen hoeft te doen: je bemanning is namelijk ook gestrand op het eiland. Je moet ze alleen eerst nog even zien te vinden.

Het mooie aan je bemanning is dat iedereen een heel eigen taak heeft. Zo is de ene gespecialiseerd in landbouw en is een ander crewlid bijzonder goed in koken. Elke keer dat je een bepaald bemanningslid vindt, kun je van die persoon dus meteen zijn of haar skill leren. Dat is handig, want met goed eten krijg je bijvoorbeeld meer energie, waardoor je weer verder het eiland kunt ontdekken. Ook in Stranded Sails verstrijken de dagen en je wilt die natuurlijk zo goed mogelijk benutten. Iets waar mijn Stardew Valley-instincten heel blij van werden.

strandedsails4

Relaxerende survival
Je hebt een best grote crew, dus iedereen terugvinden in het grote archipel is nogal een onderneming. Wat ik vooral heel tof vind, is hoe natuurlijk het ontdekken aanvoelt. Je dwaalt wat rond op het eiland, vindt een bemanningslid en kunt door de nieuwe skill nog verder ronddolen op het eiland. En zo gaat het maar door. Het voelt bijna aan alsof ik als Link door een minuscule eiland-versie van Breath of the Wild rond zwerf. De verschillende skills zijn ook toffe minigames op zichzelf: vissen is net wat meer dan alleen op tijd op een knop drukken en een recept vinden om te koken is bijna een puzzeltje.

De ontwikkelaar met wie ik sprak tijdens de Gamescom bleef ook maar zeggen dat ze ernaar streefden om van Stranded Sails een relaxte ervaring te maken. Hoewel het op het eerste gezicht misschien best een serieus spel lijkt, met schipbreuk en alles, denk ik, gebaseerd op mijn half uur met de game, dat dat wel gelukt is. Hoe meer crewleden je vindt, hoe meer dingen je kunt doen op het eiland: vissen, koken, gereedschap maken en nog veel meer. Zo vloog een dagje op dat eiland zo voorbij.



Voorlopige conclusie
Alles aan Stranded Sails belooft een rustige, relaxte game te worden: een bijna onbewoond eiland, die je op je eigen tempo kunt ontdekken en talloze verschillende dingen kunt doen zoals vissen en landbouw. Is Animal Crossing: New Horizons nog iets te ver voor jou en wil je net iets actievollers dan Stardew Valley? Hou dan vooral een oogje in de zeil voor Stranded Sails wanneer die volgende maand al in de eShop van de Nintendo Switch verschijnt!
Next articleSuper Monkey Ball: Banana Blitz HD Previous articleN1 Podcast S02 A4: Een aangename verrassing

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Stranded Sails - Explorers of the Cursed Islands

Platform: Nintendo Switch
Genre: Simulation
Ontwikkelaar: Lemonbomb Entertainment
Uitgever: Merge Games
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: 17 oktober 2019

Screenshots