Masahiro Sakurai ontvangt TGS-awards voor Smash Bros. ; bedankt Satoru Iwata Nieuws | 15 september 2019 14:38 | Auteur: Mitch | Bron: Twitter

Recent zijn de Japan Game Awards uitgereikt en Super Smash Bros. Ultimate viel hierbij overweldigend in de prijzen. Het vechtspel haalde maar liefst vier awards binnen, waaronder de prestigieuze Minister of Economy, Trade and Industry Award.

Masahiro Sakurai nam de awards in ontvangst en wat er toen gebeurde was een zeldzaam emotioneel moment voor de Japanner. Sakurai benadrukte namelijk dat het maken van Super Smash Bros. Ultimate de laatste missie is die hij van Satoru Iwata heeft gekregen. Mede hierdoor wil hij nog zoveel mogelijk content voor het spel maken. Bekijk een vertaalde versie van dit fragment in de tweet hieronder:De volledige lijst met awards die Super Smash Bros. Ultimate in de wacht sleepte vind je hieronder. Ook Nintendo Labo ontving een award.

Minister of Economy, Trade and Industry Award
- Super Smash Bros. Project Team

Grand Award
- Super Smash Bros. Ultimate

Game Designers Awards
- Astro Bot: Rescue Mission

Award for Excellence
- Apex Legends
- Kingdom Hearts III
- Judgment
- Sekiro: Shadows Die Twice
- Super Smash Bros. Ultimate
- Detroit: Become Human
- Devil May Cry 5
- Dragon Quest Builders 2
- Resident Evil 2
- Marvel’s Spider-Man
- megido72

Special Award
- Nintendo Labo

Best Sales Award
- Super Smash Bros. Ultimate

Global Award Japanese Product
- Super Smash Bros. Ultimate

Global Award Foreign Product
- Red Dead Redemption 2


Super Smash Bros. Ultimate was de enige titel die meerdere prijzen won bij Japan Game Awards 2019. De ceremonie wordt jaarlijks gehouden in samenwerking met Tokyo Game Show, beide georganiseerd door de Computer Entertainment Supplier's Association (CESA).

De sales awards zijn niet vreemd. Super Smash Bros. Ultimate heeft inmiddels al meer dan 15 miljoen exemplaren verkocht. Het spel is sinds 7 december 2018 verkrijgbaar voor de Nintendo Switch.
Next articleAsh Ketchum (32) wint Alolan Pokémon League Previous articleLAATSTE DAG: Prijsvraag: Vier de zomer met N1ntendo.nl - Raw...

Reacties van gebruikers

Avatar
Jeroen K. | 15 september 2019 15:17 | #288291
Heb veel van de Tokyo Game Show gekeken via de livestream deze vier dagen. Niet zo leuk als er zelf bij zijn, zoals vorig jaar, maar alsnog leuk om er thuis zoveel van te kunnen volgen.

Met name genoten van Project Sakura Wars, Tales of Arise, natuurlijk Death Stranding, Hatsune Miku MegaMix, Ys IX, Project Resistance en Star Ocean: First Departure R.
Avatar
SMS | 15 september 2019 20:42 | #288292
collapse
Eindelijk herkent, Sakurai. Waarnu naartoe? Hij houdt niet van eeuwig sequels maken, dus ik ben er benieuwd Very Happy
Avatar
FalconPawnch | 16 september 2019 10:26 | #288297
Reactie op post #288292 van SMS
collapse
Hij is natuurlijk ook de creator van Kirby en ook Kid Icarus was aan hem toevertrouwd. Misschien krijgen we weer eens wat nieuws in die franchise? Kirby kan me eerlijk gezegd niet meer boeien. Die nieuwere games zijn allemaal zo log en traag als stront. Ik zeg, geef F-Zero aan Sakurai!! =D
Avatar
IJsbeer | 16 september 2019 15:25 | #288308
Reactie op post #288297 van FalconPawnch
collapse
Zeur niet, Kirby is cool. Cool
Avatar
FalconPawnch | 17 september 2019 18:20 | #288338
Reactie op post #288308 van IJsbeer
meh, kirby WAS cool. Nu zijn alle games traag as fuck. ik wacht graag af tot de games weer meet snelheid krijgen en zelfs 3d adventure worden.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.