Capcom werkt aan nieuw deel in de Mega Man-serie Nieuws | 16 september 2019 07:33 | Auteur: Erik | Bron: Gamer (vertaling door Rockman Corner)

Producer van de Mega Man-serie, Kazuhiro Tsuchyia bevestigd: we kunnen binnenkort een nieuwe game van de Blue Bomber verwachten!

"Er zijn een hoop titels waar ik persoonlijk aan wil werken, maar om eerlijk te zijn is er al een keuze gemaakt de volgende game die we gaan ontwikkelen. Ik wil de specifieke details echter nog geheim houden op dit moment" teaset Tsuchyia tegen het Japanse Gamer (vertaling door Rockman Corner), hierbij refererend aan Mega Man.

Mega Man 12? Een nieuwe Mega Man X? Tsuchyia laat nog even in het midden welke game het kan zijn: "Maar, ik denk niet dat er zoiets kan zijn als een spin-off in de Mega Man-serie, elke saga is een hoofdserie op zichzelf. Als je spreekt over de Blue Bomber, zijn er altijd mensen die denken aan X of over EXE en ik denk dat het van de generatie afhangt wat iedereens idee is van hem." Hij concludeert: "Om deze reden willen we nog geen enkele serie zijn toekomst afwijzen."

Mega Man-liefhebbers hoeven overigens niet lang te wachten op hun fix. Begin januari (2020) komt de Mega Man Zero/ZX Legacy Collection uit, een collectie van spellen voor de Game Boy Advance en Nintendo DS. Bekijk hier beelden van diens Z-Chaser Mode.

MegaMan11_NintendoSwitcheShop_art
Next articleScreens Yo-Kai Watch tonen een opgefriste wereld op Nintendo... Previous articleAsh Ketchum (32) wint Alolan Pokémon League

Reacties van gebruikers

Avatar
Cassislight | 16 september 2019 12:05 | #288300
collapse
Legends 3
Avatar
Martijn | 16 september 2019 13:49 | #288303
Reactie op post #288300 van Cassislight
Hmm… Liever niet. In mijn ogen zijn die Legends-games geen echte Mega Man games. De eerste twee delen werden destijds ook niet zo goed ontvangen. Die games waren sloom en eigenlijk een ander genre. In het derde deel had ik ook geen vertrouwen. Mega Man werkt naar mijn mening niet goed in 3D. Als het nou heel groots is opgezet? Ja dan wel, misschien...

Ik ga uit van Mega Man 12, maar zou graag zien dat Capcom eens een wat grotere ervaring neerzet. Mega Man 11 was prima, maar haalde zeker niet alles uit de mogelijkheden. Het voelde daardoor als een wat kleinschaligere titel, terwijl je ook met een platformer grootse dingen kunt doen. Het was zeker geweldig om de serie weer terug te zien en het was een uitstekend deel in de reeks.

Echter, het is altijd volgens precies dezelfde formule: 8 stages, 3 of 4 Dr. Wily-stages, eindbaas, einde. Als je doorloopt kun je m' relatief snel uitspelen, zeker na al die delen. Je weet precies wat je kunt verwachten, al was het Gear-system een goede stap, voor variatie. Kijk naar bijv. Mario, Donkey Kong, etc. Veel meer levels! Wat als je na de normale 8 Robot Masters een tweede set van 8 nieuwe krijgt? Variaties van de eerste acht levels, zoals in Mega Man 3? Meerdere levels per stage? In ieder geval iets om de formule wat overhoop te gooien, want die is eigenlijk altijd hetzelfde gebleven, terwijl de mogelijkheden intussen veel groter zijn. Wat minder op safe en wat vernieuwing, graag. Zou graag zien dat Capcom eens ALLE moeite doet en zien wat er dan gebeurd.

Maar als het een gewone Mega Man 12 wordt, hoor je mij ook niet klagen. Een Mega Man X9 zou ook tof zijn, al is het verhaal in die reeks echt een warboel geworden. Mega Man Zero? Kan... Toch ga ik uit van een gewone Mega Man-game, zeker na het succes van Mega Man 11. Wat het ook is: ik zie het graag komen. Very Happy
Avatar
Chocoprins | 16 september 2019 14:45 | #288307
Hopelijk nieuwe Mega Man X, en in de style van de eerst 5 games, zou wel echt super awesome zijn haha.
Avatar
Yosher | 16 september 2019 22:00 | #288315
collapse
Wie weet gaan ze weer een nieuwe Mega Man spin-off serie opwekken? Het hoeven ja niet altijd sequels te zijn. Wink
Avatar
Martijn | 16 september 2019 22:48 | #288319
Reactie op post #288315 van Yosher
Heb liever dat ze eerst de bestaande reeksen weer wat beter op de rails zetten. Nog niet zo lang geleden leek het allemaal over voor Mega Man. Beter dat ze nu eerst even doorpakken voordat ze weer afdwalen.

Er zitten nog genoeg mogelijkheden in bestaande Mega Man reeksen, die ook als nieuw in de markt gezet zouden kunnen worden. Ligt er ook aan hoeveel moeite Capcom wil doen. Ze moeten eens laten zien wat ze écht kunnen. Mega Man 11 was zéker een goede game, maar speelde het op sommige vlakken erg op safe. De reeks is sinds Mega Man 2 nauwelijks geëvolueerd. Beter pakken ze het eens écht grootschalig aan. Als ik dan mag kiezen, zie ik liefst een nieuw deel in de reguliere of de X-serie. Beetje bij de kern houden graag.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.