Blizzard heeft continu gedacht aan een Switch-port van Overwatch Nieuws | 05 oktober 2019 10:31 | Auteur: Mink | Bron: Verge

Papa Jeff heeft gesproken over de Nintendo Switch-versie van Overwatch.

Overwatch is een heroes shooter voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Het spel verscheen in 2016 en wist meteen hoge ogen te gooien. Het Overwatch-universum is daarbij aangevuld door stripboeken, verhalende trailers en de continue stroom van nieuwe speelbare personages en maps.

Sinds de afgelopen Nintendo Direct is de game ook officieel onderweg naar de Nintendo Switch. Hier werd al sinds begin 2017 over gesproken. Nu heeft Jeff Kaplan in een interview met The Verge dat nogmaals beaamd (vertaald):

" Letterlijk vanaf de lancering van de Nintendo Switch hebben we gedacht om Overwatch naar de hybride console te brengen. Mensen op het kantoor begonnen direct met nadenken over hoe het mogelijk zou zijn.

Het was echter vele malen gemakkelijker om Diablo op de Switch te krijgen dan Overwatch. En, zoals met alles wat we hier doen, we wilden het perfect doen. Het was even uitdokteren hoe we de ontwikkeling het beste konden aanpakken om een eindproduct te krijgen waar we enorm trots op zijn."


Overwatch verschijnt op 15 oktober voor de Nintendo Switch.
Next articleLees hier al Game Informer's onthullingen over Pokémon Sword... Previous articleTrailer toont nieuwe artsen en assistenten voor Dr. Mario World

Reacties van gebruikers

Avatar
koekiemonster | 05 oktober 2019 14:37 | #288538
Ik geloof er eerlijk gezegd weinig van Blizzard is gewoon een bedrijf. Die gaan echt pas volledig support geven als duidelijk is dat iets een blijvende hit is. En na de WiiU was elke dev twijfelachtig. Dit voelt heeeul erg PR-achtig aan. Desalniettemin ben ik blij dat hits van andere consoles ook naar Nintendo komt.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Overwatch

Platform: Nintendo Switch
Genre: Shooter
Ontwikkelaar: Blizzard Entertainment
Uitgever: Blizzard Entertainment
Aantal spelers lokaal: Onbekend
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 0
Releasedatum: 15 oktober 2019

Screenshots