GungHo Online Entertainment legt reden uitstel Splatoon look-a-like Ninjala uit Nieuws | 13 oktober 2019 12:24 | Auteur: Erik | Bron: Noisy Pixel

Ken je Ninjala nog? De CEO van GungHo Online Entertainment, Kazuki Morishita, geeft opheldering waarom de game nog niet het levenslicht heeft gezien.

De reden voor het uitstel heeft vooral te maken met het aanbieden van een plezierige online-ervaring, vertelt hij in een interview tegen Noisy Pixel. Morishita: "We kondigden het uitstel aan omdat we wilden dat de online gameplay een plezierige ervaring zou worden voor de speler, met weinig wachttijdproblemen. We hebben sindsdien ene hoop foutjes weggepoetst die je eerder in de game zag, en de actie is aangenamer."

Als voorbeeld noemt de CEO dat de besturing is verbeterd. Al met al is Morishita persoonlijk tevreden met hoe de ontwikkeling van Ninjala op dit moment verloopt. Op dit moment schrijft hij nieuwe verhaalelementen voor de game.

Ninjala_NintendoSwitch_MainArt

Concept achter Ninjala
In Ninjala speel je als een kauwgombalblazende ninja en ren je over daken, muren en straten om je tegenstanders met ninjutsu en wapens de das om te doen. Qua uiterlijk doet het denken aan Splatoon. Je doel? Zoveel mogelijk punten scoren en als winnaar uit de bus komen in gevechten met maximaal acht spelers. Goed gebruik van je Ninja Gum is hierbij vereist!

Kazuki Morishita kwam op het idee van Ninjala doordat hij een spel wilde creëren met Japanse roots, dat wereldwijd mensen moest aanspreken. Zo kwam hij al snel uit op ninja's. "Als kind pak je een tak op en doe je ninja-aanvallen na. Ik wilde terugkeren naar die fantasierijke wereld waarin je speelt als ninja. Ik wilde niet dat het spel om snijden en moorden ging, maar wilde de focus iets meer op de kindvriendelijkheid leggen, waar de speler punten kan verdienen. Hierdoor kwam ook het idee naar boven drijven om kauwgom als een wapen én voor ninja-vaardigheden te gebruiken."

Ninjala staat op dit moment op de planning voor een release in de lente van 2020. Het spel werd oorspronkelijk aangekondigd op de E3 van 2018. GungHo Entertainment heeft recentelijk de Grandia HD Collection nog op de Nintendo Switch uitgebracht. Check hier de lanceertrailer van deze klassieke RPG-collectie.

Next articleCoroCoro onthult complete kaart van Wild Area van Pokémon Sword... Previous articleOpeningsvideo Mario & Sonic op de Olympische Spelen: Tokio 2020...

Reacties van gebruikers

Avatar
Jeroen K. | 13 oktober 2019 13:24 | #288599
Ah, dacht dat 'ie al lang uit was. Vond het wel leuk om te spelen vorig jaar op Tokyo Game Show, ondanks dat ik helemaal niks met Splatoon heb.
Avatar
Mitch | 13 oktober 2019 13:36 | #288602
collapse
Splatoon + Arms minus de charme zo te zien.
Avatar
Jeroen K. | 13 oktober 2019 13:39 | #288604
Reactie op post #288602 van Mitch
De charme? Van Arms?

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Ninjala

Platform: Nintendo Switch
Genre: Fighter
Ontwikkelaar: GungHo
Uitgever: GungHo
Aantal spelers lokaal: Onbekend
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: 25 juni 2020

Screenshots