Steelseries Arctis 1 Wireless Review | 15 oktober 2019 08:00 | Auteur: Dreon

De Nintendo Switch is een geweldig apparaat om zowel thuis op de bank als in de trein, het park of op het toilet een spel te spelen. Het enige wat er nog ontbrak voor mij, was een goede headset om ongestoord mijn spellen te kunnen spelen. Gelukkig heeft Steelseries een headset op de markt gebracht dat zich voornamelijk focust op het draadloos luisteren naar je geweldige Nintendo Switch-spellen: De Steelseries Arctis 1 Wireless.

Features
De Steelseries Arctis 1 Wireless gebruikt een micro USB-C dongel. Deze stop je in de USB-C poort van je Nintendo Switch of in de USB poort van je dock door middel van een verloopkabeltje. De dongel gebruikt een 2.4 GHz-verbinding om ervoor te zorgen dat je geen vertraging hebt, zoals bij bluetooth wel het geval kan zijn. Ook bevat de headset een door Discord gecertificeerde microfoon die je, wanneer je maar wilt, kunt verwijderen van de headset voor optimaal comfort. De koptelefoon gaat met één lading ongeveer 20 uur mee en is ook te gebruiken met mobiele telefoons, pc en Playstation 4.
93
Design en Comfort
Het strakke en simpele design van Steelseries is ook in de Arctis 1 Wireless terug te zien. De koptelefoon ziet eruit als een simpele koptelefoon met weinig poespas, zonder enige bedrading. Het omhulsel is gemaakt van hard plastic, hierdoor voelt de koptelefoon robuust aan. De earpads zijn 90 graden te draaien en drukken niet te hard (en niet te los) tegen je hoofd aan waardoor de koptelefoon erg comfortabel op je hoofd zit, zelfs bij langere speelsessies. De earpads zijn gemaakt van zacht foam. Dit voelt niet alleen fijn aan, het plakt ook zeker niet aan je hoofd wanneer je zweet (ik heb ze zelfs in de sportschool getest). Waar een koptelefoon met earpads gemaakt van leer vaak begint te plakken, plakken de earpads gemaakt van foam totaal niet.

Geluid
Het geluid van de Arctis 1 Wireless klinkt goed. Het is niet te vergelijken met de Dolby 7.1 headset die ik voor mijn pc gebruik, maar wanneer je door het mooie Hyrule loopt is het erg mooi om te horen hoe de wind langs je af waait terwijl een rustig achtergrondmuziekje afspeelt. Het geluid lijkt nog geen milliseconde achter te lopen waardoor je alle actie meteen binnen krijgt. Dit is bij sommige bluetooth koptelefoons wel het geval, dus petje af voor Steelseries. Ook het volume kan makkelijk geregeld worden middel van het wieltje dat aan de headset zit, dit kan redelijk hoog.

Microfoon
De microfoon brengt je stem duidelijk over en zelfs het volume hiervan is ok. Bij veel andere headsets is het vaak erg laag. De handige plug-in microfoon is ook nog eens los te halen wanneer je deze niet nodig hebt.

Iets lijkt niet te kloppen
Ondanks al deze geweldige punten lijkt er toch iets niet te kloppen met de Arctis 1 Wireless. Volgens de instructies moet je de powerknop twee seconden ingedrukt houden om het apparaat aan te zetten. Wanneer je klaar bent druk je de knop drie seconden in, en dan schakelt het apparaatje zichzelf uit. Mijn koptelefoon lijkt hier echter een beetje een eigen wil in te hebben. Soms moet ik de knop zeker tien keer indrukken om hem aan te krijgen, ook om hem uit te schakelen ben ik vaak erg lang aan het rommelen. Dit vind ik erg jammer, want het apparaat daardoor erg onbetrouwbaar aan.


Conclusie
De Steelseries Arctis 1 Wireless doet precies wat het belooft. Het stelt je in staat om zowel docked als undocked te genieten van het geluid van de vele geweldige spellen die de Nintendo Switch te bieden heeft. Het geluid klinkt erg goed en ook de microfoon werkt naar behoren. De koptelefoon zit erg comfortabel op je hoofd en weet zelfs na lange gamesessies niet te irriteren. Wat me echter wel stoort, is dat koptelefoon niet altijd reageert op de aan- en uitknop. Om zeker te weten of ik niet per ongeluk een defecte koptelefoon heb gekregen, ben ik met de helpdesk in gesprek gegaan. Dit wordt dus nog vervolgd. Wanneer het apparaat naar behoren werkt, weet ik zeker dat je aan de Steelseries Arctis 1 Wireless een geweldige headset hebt.
6
N1-score
  • + Goed geluid
  • + Betrouwbare verbinding, geen vertraging
  • + Comfortabel, zelfs bij langere speelsessies
  • - De (defecte) powerknop zorgt voor onnodige irritatie
Next articleEerste minuten van The Outer Worlds tonen RPG en shooterelementen Previous articleHet Halloween 2019 evenement in Pokémon Go komt eraan

Reacties van de crew

Avatar
Dreon | 15 oktober 2019 18:48 | #288646
Steelseries heeft inmiddels gereageerd, ze denken inderdaad dat dit exemplaar defect is. Ze sturen ons zo spoedig mogelijk een nieuw exemplaar. Smile

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.