Japanners gaan los op beursvloer en tijdens concerten van Nintendo Live Nieuws | 15 oktober 2019 09:21 | Auteur: Dyon

Waan jezelf een beetje in Japan op Nintendo Live 2019.

Op 13 en 14 oktober vond in Kyoto het Nintendo Live-evenement plaats. Nintendo Live is een beurs vergelijkbaar zoals het Nederlandse Firstlook. Maar dan volledig georganiseerd door Nintendo zelf met een enorm Japans Nintendo-sausje eroverheen gegoten. Op de beursvloer waren onder andere Luigi's Mansion 3, maar ook een gloednieuwe demo van Pokémon Sword en Shield speelbaar. Deze konden echter alleen gespeeld worden indien je van te voren al een ticket had besteld. Op de beursvloer zelf kon je niet zomaar aansluiten, waar zelfs de wachtrij voor Nintendo Labo en Ring Fit Adventure meer dan een uur bedroegen.


De Aftermovie van dag 1

Door orkaan Hagibis zijn helaas enkele evenementen die tijdens Nintendo Live plaats zouden vinden niet doorgegaan. Echter was er nog genoeg te doen tijdens de beurs zelf. Zo waren er diverse gedeeltes die in de stijl van een specifieke - nog uit te komen - Nintendo game waren. Denk hierbij aan een booth volledig in het thema van Animal Crossing.


Een sfeerimpressie van de laatste dag

Behalve dat er games speelbaar waren, werden er ook diverse toernooien georganiseerd van competitieve Nintendo-games zoals Splatoon en Super Smash Bros. Zo maakten we gisteren al melding dat de Nederlander Ramin Delshad dat toernooi met zijn team wist te winnen. Naast diverse competitieve toernooien was er aan het einde van beide dagen nog een bijzonder concert met diverse personages uit Animal Crossing en Splatoon. Alle deelnemers konden meedoen aan een loterij, want de animo om het concert te bezoeken was dusdanig groot dat in een andere hal náást het concert het allemaal werd gelivestreamd.Beide concerten, weer eens wat anders dan in Nederland

Al met al waren er genoeg dingen te doen op Nintendo Live. Zou zoiets soortgelijks ook naar Nederland moeten komen volgens jou? Laat het weten in de comments.
Next articleSayonara Wild Hearts - 220 hartslagen p/m Previous articleEerste minuten van The Outer Worlds tonen RPG en shooterelementen

Reacties van gebruikers

Avatar
Mitch | 15 oktober 2019 10:29 | #288638
Haha die Splatoon concerten gaan me echt te ver man.

Maar wel leip, stuk groter ook dan ik verwacht had.
Avatar
Jeroen K. | 15 oktober 2019 10:51 | #288639
Ik had ook wel met Tom Nook op de foto gewild.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.