Originele ontwikkelaars van Okami uiten interesse in maken van vervolg Nieuws | 19 oktober 2019 11:32 | Auteur: Erik | Bron: PlatinumGames

Krijgen we dan toch Okami 2?

"Okami keert terug", zegt Hideki Kamiya (director van Okami) in een video op Twitter. "Echt waar?" vraagt Ikumi Nakamura, artist van het spel. "Echt waar", antwoordt Kamiya, waarop Nakamura glimlachend wegloopt. Het bijbehorende bericht benadrukt de interesse om een vervolg te maken op Okami.Betekent dit dat we Okami 2 krijgen? Nee, nog niet. De tweet impliceert dat de dames en heren van PlatinumGames er dolgraag aan zouden werken, maar dat is het ook. Toch wakkeren ze hiermee zeker de speculatievlammen aan. Want wie weet wat ze van plan zijn?

Dit is niet de eerste keer dat er geruchten zijn over een eventueel vervolg. Sterker nog: Okami 2 was bijna een feit bij PlatinumGames. Hier kwam onderzoeksjournalist Liam Robertson achter, in uitgebreid research naar het bedrijf voor Did You Know Gaming. Check de video hier.

Okami
Als een ode aan de Japanse mythologie, verscheen Okami oorspronkelijk voor de PlayStation 2 in 2007. Een jaar later kwam de Wii-versie uit. Je speelde als de Zonnegodin, die op aarde neerstrijkt als de wolf Amaterasu. Destijds werd het door vele media geprezen als een geduchte concurrent voor The Legend of Zelda: Twilight Princess, dat rond diezelfde periode uitkwam.

Okami stamt uit het brein van Hideki Kamiya, en is ontwikkeld door Clover Studio. Dit bedrijf sloot echter al in 2007 zijn deuren: de game was helaas geen succes bij het grote publiek. Veel van diens medewerkers, waaronder Kamiya en Nakamura, zijn opgegaan in het hedendaagse PlatinumGames. Inmiddels is Okami op nagenoeg elk platform denkbaar beschikbaar, waaronder een HD-versie op de Nintendo Switch. In de vorm van Okamiden kreeg het op de Nintendo DS een semi-vervolg, alleen deze werd door Capcom zelf ontwikkeld.

OkamiHD_NintendoSwitch_01
Next articleGame Freak wil van Pokémon Sword & Shield de allerbeste Pokémon-games... Previous articleVolgende week wordt het griezelen geblazen in Mario Kart Tour

Reacties van gebruikers

Avatar
Jeroen K. | 19 oktober 2019 11:43 | #288693
collapse
Ik hoorde het al! Zou mooi zijn, Okami is een absolute topgame.
Avatar
Erik | 19 oktober 2019 12:56 | #288694
Reactie op post #288693 van Jeroen K.
Inderdaad! Hopelijk is het meer dan alleen een tease. Smile
Avatar
Fl@ppy | 19 oktober 2019 14:27 | #288696
Please!!!

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Okami HD

Platform: Nintendo Switch
Genre: Action Adventure
Uitgever: Capcom
Aantal spelers lokaal: Onbekend
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: 09 augustus 2018

Screenshots