Visual novel Root Film aangekondigd voor Nintendo Switch Nieuws | 22 oktober 2019 13:56 | Auteur: Erik | Bron: PQube PR

Een mysterie vol drama en een lugubere moord baant zich een weg naar de Nintendo Switch.

PQube laat weten dat de visual Root Film naar de Nintendo Switch komt. Dit is een duistere visual novel, met allerlei interactieve elementen. De uitgever heeft nog geen verschijningsdatum voor het spel genoemd. Root Film wordt ontwikkeld door Kadokawa Games, en kent character design van Taro Minaboshi.

Root Film draait om een televisieserie genaamd Shimane Mystery Drama Project, waarvan de stekker er tien jaar geleden om onbekende redenen is uitgetrokken. Stom vindt men tegenwoordig. Drie teams brengen daarom enthousiast nieuw leven aan het project. Nog voor de opnames officieel beginnen, wordt er iemand op verschrikkelijke wijze vermoord...Interactief boek
Root Film kun je zien als een interactief boek á la Steins;Gate Elite (check hier wat Ness daarvan vindt) of Phoenix Wright, dat hevig leunt op verhaalvertelling. Jij speelt als de 23-jarige Rintaro Yagumo, en probeert te achterhalen wie de moord gepleegd heeft én waarom deze eigenlijk is gebeurd. En wat is het verband met de eerdere stopzetting van de televisieserie?

Er komt daarom ook wat interactie met jou als speler bij kijken; zo kun je tijdens gesprekken sleutelwoorden oppikken die je later tijdens onderzoek en in zogenaamde Max Mode-confrontaties met andere hoofdrolspelers kunt gebruiken. Daarnaast kent het spel de zogenoemde Zapping Mode: deze laat je gebeurtenissen bekijken vanuit het perspectief van twee personages tegelijk. Op deze manier puzzel je een weg naar verborgen aanwijzingen.

Root Film is de opvolger van Root Letter, waarbij je uit moest vogelen wat er gebeurt is met Aya die verdween na het krijgen van een mysterieuze brief. Deze titel is enkel op concurrerende platformen verschenen, zoals de PlayStation 4.

RootFilm_NintendoSwitch_Art
Next articleInto The Dead 2 Previous articleNieuwe trailer en mogelijke releasedatum Darksiders Genesis

Reacties van gebruikers

Avatar
Jeroen K. | 22 oktober 2019 15:46 | #288717
collapse
Kijk hier enorm naar uit. In tegenstelling tot velen vond ik Root Letter wel een ijzersterke game.
Avatar
Erik | 23 oktober 2019 09:25 | #288721
Reactie op post #288717 van Jeroen K.
Leuk om te horen! De aankondiging van deze game maakte mij namelijk erg benieuwd naar Root Letter. Smile

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Root Film

Platform: Nintendo Switch eShop
Genre: Visual Novel
Ontwikkelaar: Kadokawa Games
Uitgever: PQube
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: 19 maart 2021

Screenshots