Game Freak: "Geen spijt van weglaten National Dex" Interview | 28 oktober 2019 15:59 | Auteur: Sascha | Bron: VG247

Dat het weglaten van de National Pokédex nogal voor wat oproer gezorgd heeft binnen de Pokémon-community is geen geheim. Game Freak geeft in een interview met NG247 aan dat ze geen spijt hebben van deze beslissing.

Wie zich veel bezighoudt met Pokémon heeft mogelijk een behoorlijke verzameling aan digitale monsters door de jaren heen verkregen. Deze kon je altijd overdragen naar de nieuwe versies door middel van ruilen of via de Pokémon Bank. Met Pokémon Sword & Shield komt hier echter een einde gezien de National Pokédex niet aanwezig is. Dit heeft voor heel wat kritiek op Game Freak gezorgd.

In een Interview met VG247 benadrukt Junichi Masuda, producent van Pokémon Sword & Shield, dat het team geen spijt heeft van hun beslissing om de National Pokédex te schrappen. Hij geeft nogmaals aan dat Game Freak’s focus ligt op het creëren van een “rijkere ervaring” voor spelers.
Masuda geeft ook aan dat Pokémon Home de niche zal vullen voor de fans die alsnog met iedere Pokémon in contact willen komen.

474

Junichi Masuda over de National Pokédex (Vertaald):
VG247: Laten we het hebben over het hete hangijzer. Tijdens de E3 kondigden jullie aan wat jullie gaan doen met de Pokédex in deze games, namelijk het niet hebben van een volledige National Pokédex. Daar kwam nogal wat reactie op. Jullie gaan natuurlijk doen wat jullie doen met deze games, heeft de reactie jullie echter aan het denken gezet? Denken jullie nog steeds dat dit absoluut de enige manier is in de toekomst?

Junichi Masuda: Het is niet zo dat dat het ons heeft laten heroverwegen, per se. Waar wij altijd naar kijken met betrekking tot de toekomst is het maken van een zo interessant mogelijke game met een plezierige en rijke ervaring voor de fans.

Als wij bijvoorbeeld nieuwe aanvallen en vaardigheden toevoegen creëren wij een diepgaandere ervaring voor iedereen om van te genieten. Deze keer kunnen wij mensen ook een hechtere band met de Pokémon in de game bieden, iets waarvan wij denken dat het erg belangrijk is. Dus wij hebben zeker – Wij hebben geen spijt van onze beslissing.

Wat betreft het hebben van Pokémon die jij in vorige games had, daar komt Pokémon Home voor – dat is een plek waar iedereen zijn Pokémon uit voorgaande spellen kan verzamelen en er op een nieuwe manier mee kan spelen.


Wat vind jij hiervan?
Stoort het je dat er geen National Pokédex is, of ben je het ermee eens dat de diepgang en overige speelervaring zwaarder wegen?

Pokémon Sword & Shield is vanaf 15 november speelbaar.
Next articleMeer Persona 5 Scramble video's verschenen Previous articleLuigi’s Mansion 3 – Spooktaculair Stofzuigfestijn

Reacties van gebruikers

Avatar
Valgaav | 28 oktober 2019 19:09 | #288754
collapse
Ik sta zelf achter hun beslissing. Dat geeft niet die pressure aan nieuwe spelers om ook oude spellen te kopen om hun verzameling compleet te maken en maakt het echt er losstaand spel. Mijn consoles gingen van Gameboy Color naar Switch en alle consoles en dus ook spellen die ertussen zitten heb ik nooit gespeeld.
Avatar
Sascha | 29 oktober 2019 10:32 | #288766
Reactie op post #288754 van Valgaav
Niet veel op aan te merken, dat is more or less hoe ik er zelf ook bij sta!
Avatar
FalconPawnch | 28 oktober 2019 19:33 | #288755
collapse
Tjah, ze zijn nu toch al zo ver dat ze niet terug kunnen, dan kan je beter koppig en stug vol blijven houden dat dit de beste optie is.

Pokemon Home is geen oplossing. Niemand wilt een 'hechtere band' met z'n pokemon. Mensen willen gewoon een vet team samenstellen en trainen en zo. Niet al die kinderachtige shit zoals het versieren van je pokemon, curry maken of een machoke aftrekken voor hogere friendship stats. Maar goed, er zal een deel van de spelers zijn die dit soort onbelangrijke meuk wel leuk vindt.

Ik blijf het een kutactie vinden. Wel moeten ze vollediger zijn met hun opmerkingen. Geef dan op z'n minst aan welke pokemon er niet zullen verschijnen.
Avatar
Sascha | 28 oktober 2019 20:41 | #288758
Reactie op post #288755 van FalconPawnch
collapse
Persoonlijk stoor ik mij er niet aan. Ik deel de mening van Valgaav hierin. Ik heb ook een hele lange hiatus gehad wat betreft Pokémon, en het heeft voor mij geen enkele toegevoegde waarde om de National Dex te hebben. Als dat betekend dat ze meer tijd geïnvesteerd hebben in overige features en dergelijke juich ik het alleen maar toe.

En los van de competitive groep aan spelers is er ook een hele groep die het juist casual speelt.

Alles wat ik tot nu toe tegen ben gekomen over Sword & Shield heeft mij best wel hyped gemaakt. Ik persoonlijk kijk er in ieder geval naar uit!

Maar ik begrijp je punt wel volkomen. Voor de hardcore spelers die juist vooral om het Max trainen en vechten geven is dit een groot gemis!

Misschien wordt het tijd voor een nieuw soort Pokémon Stadium op de switch, met national Dex, om zo de competitie scene van een plek te voorzien Wink ?
Avatar
FalconPawnch | 29 oktober 2019 01:24 | #288760
Reactie op post #288758 van Sascha
collapse
Een nieuwe Pokemon Stadium he...? Dat zie ik wel zitten. Maar ik denk dat ze hierin ook niet alle 1000 Pokemon zullen stoppen. Om dezelfde reden waarschijnlijk die Gamefreak voor Sw/Sh geeft. Ik snap het ook wel dat het een hoop t#fuswerk is om al die Pokemon (goed) te animeren en dat kost gewoon tijd, maar aangezien die games het dubbel en dwars terug zullen verdienen qua omzet, snap ik niet dat ze die moeite niet gewoon nemen. Eigenlijk snap ik dat wel, maar ik vind het gewoon een drogreden om te zeggen "de games verkopen toch wel want het is Pokemon".
Avatar
Sascha | 29 oktober 2019 09:12 | #288761
Reactie op post #288760 van FalconPawnch
collapse
Ergens denk ik dat een nieuwe Pokémon Stadium zich meer leent om alle bestaande Pokémon erin te zetten. Wat had je in Stadium behalve het grote toernooi (want nauwelijks een storymode te noemen was), de VS gevechten? Mini-games. Bij de hoofdreeks aan spellen hebben ze een hele wereld die ze moeten vormgeven, en een heel verhaal etc dat geschreven, geprogrammeerd moet worden.
Maar je hebt waarschijnlijk gelijk, en een nieuwe Stadium, zeker met alle spellen, zit er waarschijnlijk niet in. Wat jammer is, ik heb mij enorm met Stadium kunnen vermaken destijds (het was zó vet om die gevechten in 3D te doen, met omroep erbij).

Oh, en een nieuwe Pokémon Snap zou ik ook niet erg vinden, maar die mening delen volgens mij minder mensen Hilarious
Avatar
FalconPawnch | 29 oktober 2019 09:24 | #288762
Reactie op post #288761 van Sascha
collapse
Stadium had naast gevechten niet veel anders nee. Ik heb me toen destijds wel erg vermaakt met bepaalde minigames. Daar zaten nog verrassend leuke spelletjes tussen!

Pokemon Snap zou leuk zijn maar dan niet meer on-rail. Daar moeten ze wel echt even een opfrisbeurt aan geven. Het was een geinige spin-off maar het had niet veel speeluurtjes zeg maar. Steeds hetzelfde baantje, steeds dezelfde events die gebeuren. Het werd heel snel saai dus.
Avatar
Sascha | 29 oktober 2019 10:31 | #288765
Reactie op post #288762 van FalconPawnch
collapse
100% eens met jouw mening over Pokémon Stadium.
Ergens ben ik best verbaasd dat er na 2 nooit een nieuwe is gekomen, ik ken eigenlijk niemand die Stadium niet leuk vond.
Daarbij zou de Switch zich hier ook nog eens best goed voor lenen lijkt mij.

Wat betreft Pokémon Snap; Ja, die rails zouden nu niet meer werken. Toen kon dat prima, en je moest verschillende levels ook meerdere keren opnieuw doen als je weer een nieuwe manier had gevonden hoe je een bepaalde Pokémon kon lokken, of een evolutie kon triggeren. Het is zo een willekeurige, en naar mijn mening ondergewaardeerde, schat als het om games gaat Razz
Avatar
CyberMonkey | 29 oktober 2019 13:50 | #288773
Reactie op post #288765 van Sascha
collapse
Ik denk dat Colosseum en Battle Revolution de (onofficiële) opvolgers van Stadium waren. Een nieuw deel voor de switch juich ik ook alleen maar toe. Dan kunnen ze ook meer op de graphics focussen en Mega Evolutions terug laten komen.
Avatar
Sascha | 29 oktober 2019 16:38 | #288779
Reactie op post #288773 van CyberMonkey
Bohja, ik was Colosseum helemaal vergeten.
Maar daar probeerden ze ook echt een storyline etc in te verwerken iirc?
Ik weet dat die game mij destijds niet echt trok.
Voelde als een rare poging om Stadium en de mainreeks te combineren.

Van Battle Revolution wist ik niet eens (ik had geen Wii Weird Beat up )
Avatar
Misterious117 | 29 oktober 2019 10:19 | #288763
collapse
Het leukste vond ik altijd de pokedex compleet krijgen, nu ik weet dat er een hoop pokémon mist, geeft me dit een leeg gevoel. Motto van pokémon vanaf dag 1 was toch "gotta catch 'em all"? Beetje moeilijk als ze de "all" eruit halen :')
Avatar
Sascha | 29 oktober 2019 10:26 | #288764
Reactie op post #288763 van Misterious117
collapse
Deze reden (Pokedex compleet krijgen) hoor ik vaker ivm het ontbreken van de National Dex. Maar ik denk dan bij mijzelf: "Wat is het probleem?". Wat ik daarmee bedoel is: Er is nog steeds een Pokedex aanwezig (De Galar Region Pokedex). Je kunt nog steeds als doel nemen om deze volledig te krijgen, wat nog steeds een even grote uitdaging is?

Even ervan uitgaande dat iemand dus iedere Pokémon game gespeeld heeft, en tot nu toe dus een National Dex heeft op 100%. Diegene gaat nu aan Sword/Shield beginnen, en moet dus alle Pokémon van deze games vangen. Of je nu wel of geen National Dex hebt, de uitdaging is exact hetzelfde.

En met Pokémon Home straks heb je nog steeds je National Dex (Zodra jij je Sword/Shield Pokémon in Home geregistreerd hebt, en dus je National Dex weer op 100% hebt).

Althans, dat is hoe ik het bekijk. Ik ben echter heel benieuwd hoe jij erover denkt, als het op deze manier bekeken wordt Smile ?
Avatar
FalconPawnch | 29 oktober 2019 12:41 | #288770
Reactie op post #288764 van Sascha
collapse
Ik denk dat we gewoon eerst eens moeten horen welke Pokemon wel/niet meegaan naar de nieuwe generatie. Ik ga er even van uit dat ze de minst interessante/populaire/gebruikte Pokemon dan weglaten. Wat is het totaal aan te verzamelen Pokemon? Gamefreak zou er goed aan doen dit op te helderen. Het zou een hoop boze fans misschien nog gerust kunnen stellen.
Avatar
Sascha | 29 oktober 2019 13:43 | #288771
Reactie op post #288770 van FalconPawnch
collapse
X & Y had 72 nieuwe Pokémon.
Sun & Moon had 88 nieuwe Pokémon.
Black & White had daarentegen een whopping 156 nieuwe Pokémon.

Stiekem hoop ik zelf dat ze er, net als bij Gold & Silver, op het minst 100 nieuwe aan toevoegen, zodat je niet (in verhouding) teveel van de reeds bekende langs ziet komen.
Avatar
FalconPawnch | 29 oktober 2019 15:37 | #288777
Reactie op post #288771 van Sascha
Ik bedoel het echte totaal, dus inclusief de oude die wél meegaan naar Sword en Shield.
Avatar
CyberMonkey | 29 oktober 2019 13:46 | #288772
collapse
De mensen die hier het meest mee genaaid worden zijn de hardcore fans die hun Pokémon uit 2003 helemaal hebben overgezet naar de 3DS games. Of de mensen die heel veel tijd hebben besteed aan het trainen/breeden van perfecte competitieve teams en die betaald hebben voor een Pokémon Bank abonnement.

Voelt nu een beetje alsof dat allemaal voor niets was, omdat je bepaalde teams van 6 specifieke Pokémon nooit meer naar één game zal kunnen overzetten met dit nieuwe beleid.
Avatar
FalconPawnch | 29 oktober 2019 15:36 | #288776
Reactie op post #288772 van CyberMonkey
hmaj, hier ben ik het deels mee eens. Ik hoopte ook dat je niet al die perfecte pokemon van jaren geleden ook nu weer over kon zetten. Ik hoopte echter wél dat je ze gewoon kon vangen. Wat ik persoonlijk gehoopt had, is dat ze de oude generaties elk seizoen om en om in die wild zone hadden laten verschijnen.

Dan hoeft niet vanaf het begin af aan alles er al in te zitten maar hebben ze drie maanden om ze alsnog toe te voegen. Beetje afwisselen zo nu en dan... Maar goed, dat was wishful thinking. Natuurlijk gaan ze dat niet doen.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Pokémon Shield

Platform: Nintendo Switch
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Game Freak
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 1-4
Releasedatum: 15 november 2019

Pokémon Sword

Platform: Nintendo Switch
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Game Freak
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 1-4
Releasedatum: 15 november 2019