10 spookachtige games voor tijdens Halloween Special | 31 oktober 2019 13:16 | Auteur: Dyon

Halloween: De klok is een uurtje teruggezet, dus dat betekent dat het eerder donker wordt! In de tijd van de enge figuren, wezens en (on)doden is het natuurlijk leuk om je stressniveau wat omhoog te laten schieten, dus speciaal voor jullie hebben we tien spookachtigste games samengevat die je eigenlijk wel moet spelen deze Halloween!

DOOM (Nintendo Switch)
Verdient DOOM nog enige uitleg? Een van de meest bekende Alien-shooters ooit is in 2017 uitgekomen voor Nintendo’s hybride console. Hou je van shooters, bloed, Aliens en ander demonisch gespuis? Dan is DOOM een spel dat je moet spelen, zo oordeelde Mink toen hij de game een ruime 8 gaf in zijn review.
1

Luigi’s Mansion 1/2/3
Zijn de games eng? Nee. Is Luigi bang? Jazeker! Wellicht dat jij als persoon achter de knoppen niet superveel angst beleefd aan dit spel, Luigi compenseert dat wel voor jou. Als typische Halloween-titels mogen de Luigi’s Mansion-spellen zeker niet ontbreken. Door spoken op te zuigen ga je steeds dieper in de krochten van het landhuis, landhuizen of zelfs een heel hotel zoals in het meest recente deel. Neslihan gaf het derde deel een een prachtig cijfer, zoals eigenlijk ook het origineel en Luigi’s Mansion 2 een prachtig cijfer kregen… M..M..Mario?
luigismansion3_nintendoswitch_08

Castlevania Anniversary Collection (Nintendo Switch eShop)
Zoek je een klassieke titel die iets heeft met vampieren? Download dan de Castlevania Anniversary Collection op de Nintendo Switch, waarbij je de créme de la créme krijgt voorgeschoteld met maar liefst negen titels, waaronder eentje die nooit het daglicht heeft gezien in Europa (overigens houden vampieren ook helemaal niet van daglicht, maar dat terzijde).

Little Nightmares (Nintendo Switch eShop)
Little Nightmares is een puzzel platformer die een zeer bijzondere atmosfeer weet neer te zetten, zo vertelde Daan in zijn review. Een bijzondere atmosfeer die perfect past bij de Halloweensferen. Zet al je lampen uit, zet het geluid lekker hard en laat jezelf volledig opgaan in dit duistere spel.

Resident Evil 4 (Wii/Nintendo Gamecube/Nintendo Switch eShop)
Wil je de zombieshooter der zombieshooters spelen? Dan is Resident Evil 4 dé titel uit deze reeks die verplichte kannibalenkost is. Het spel kwam origineel uit voor de Nintendo Gamecube en is al diverse keren geremasterd, waaronder nu ook voor de Nintendo Switch. Wil je meer met motion controls doen, dan zou je eventueel ook nog de Nintendo Wii-versie kunnen afstoffen. Onze redacteur Mitch was overigens zeer positief, toen hij deze game hartje zomer recenseerde voor de Nintendo Switch.

Bulb Boy (Nintendo Switch eShop)
Een leuke en vermakelijke point&click Horrogame voor de Nintendo Switch eShop. op een nacht heeft Bulb Boy een nachtmerrie. Hier komt hij erachter dat zijn familie verdwenen is en er monsters zijn. Hij moet zijn moed bijeenrapen en zijn glazen hoofd gebruiken om zijn familie te redden. Tot en met 7 november is deze vermakelijke eshop-titel te verkrijgen voor nog geen euro!
1

Dark Souls – Remastered (Nintendo Switch)
Ben je fan van het Hack ’n Slash-genre, maar ben je ook van de tactiek én houd je van duistere games, dan is de remastered versie van Dark Souls op de Nintendo Switch dé Halloween-game voor jou. Met veel vrijheid en diverse klassen kun je dit spel op heel veel manieren spelen. Dark Souls is misschien een beetje een a-typische Hack ’n slash-titel, hij zit wel heel sterk in elkaar, zo kreeg de game nét geen perfecte score van Paul

ZombiU (Wii U)
Toen de Wii U uitkwam was ZombiU één van de launchtitels voor de game. In dit spel speel je een overlevende in een door zombies geteisterd Londen. Echter, als je in dit spel doodgaat, blijf je ook voor altijd dood en gaat het spel verder met een ander personage. Het leuke daaraan is dat je je eerdere personage tegen kunt komen, als zombie! Houd je dus van een goede survivalgame, dan is Ubisoft’s ZombiU jouw Halloweentitel. Fun Fact: ZombiU begon ooit met de werktitel Killer Freaks From Outer Space, met gemuteerde konijnen in Londen in plaats van de ondoden. (Zom)bijzonder zullen we maar zeggen…
ZU_SCREENSHOTS_DEATH02


Metroid Prime 2: Echoes (Nintendo Gamecube)
Misschien niet de meest enge titel tussen al het halloweengespuis, maar Metroid Prime 2: Echoes had een dusdanige duistere sfeer dat hij perfect past bij een avondje Halloween. Het meest donkere deel uit de Prime-trilogie had soms een onheilspellende en duistere sfeer. Voornamelijk als je je in de Dark World bevond. Los daarvan is het gewoon een steengoede game, en volgens sommigen wel de beste game ooit gemaakt in de Metroid-serie.

Dead Space: Extraction (Wii)
Met de Nintendo Wii was Nintendo de core-gamer een beetje vergeten. Met talloze kindvriendelijke titels waren er weinig titels die écht ‘eng’ waren. Dead Space: Extraction was echter een grote uitzondering op die regel, een actiegame waar de dreiging voelbaar is. Je kunt veel zeggen over Electronic Arts, tien jaar geleden leverden ze wel even dit pareltje af op de Wii.

Wat game jij deze Halloween? Laat het weten in de comments!

2634-Dead-Space-Extraction-Wii-3
Next articleNintendo publiceert financiële resultaten Q2 2019: Switch 41.67... Previous articleDelta Squad krijgt lanceertrailer; vanaf vandaag beschikbaar

Reacties van gebruikers

Avatar
Jeroen K. | 31 oktober 2019 13:31 | #288798
Altijd leuk om met Halloween een paar donkere spellen te spelen! Dezer dagen heb ik toevallig ook Resident Evil 4 gespeeld, daarnaast ook Rain. En nu nog bezig met Digital Devil Saga 2.

Vandaag op de dag zelf ga ik voor Stigmatized Property.
Avatar
Mitch | 01 november 2019 13:13 | #288806
collapse
Zelf bezig met Resident Evil 5 atm, maar eng wil het niet worden...
Avatar
Jeroen K. | 01 november 2019 14:33 | #288810
Reactie op post #288806 van Mitch
Game wordt altijd aangehaald als het punt waar Resident Evil definitief de mist ingaat. Ben het daar niet helemaal mee eens. Oké, het is inderdaad een stuk minder eng en veel sneller dan Resident Evil 4 of Revelations, maar dat snellere beviel mij wel. Alleen al de manier waarop je items en wapens gebruikt werkt een stuk vriendelijker.

Denk dat het grotendeels met nostalgie te maken heeft. Zelf heb ik RE5 eerder dan RE4 gespeeld, dus zal er daardoor waarschijnlijk anders tegenaan kijken.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Bulb Boy

Platform: Nintendo Switch eShop
Prijs: €7,99
Genre: Horror
Ontwikkelaar: Bulbware
Uitgever: Bulbware
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 13 juli 2017

Dark Souls Remastered

Platform: Nintendo Switch
Genre: Hack 'n Slash RPG
Ontwikkelaar: FromSoftware
Uitgever: Bandai Namco
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 1
Releasedatum: 19 oktober 2018

Dead Space: Extraction

Platform: Wii
Genre: Action
Ontwikkelaar: Electronic Arts
Uitgever: Electronic Arts
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 29 september 2009

DOOM

Platform: Nintendo Switch
Genre: First Person Shooter
Ontwikkelaar: id Software
Uitgever: Bethesda Softworks
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 4-12
Releasedatum: 10 november 2017

Little Nightmares: Complete Edition

Platform: Nintendo Switch
Genre: 3D Puzzle Platformer
Uitgever: Bandai Namco
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 18 mei 2018

Luigi's Mansion

Platform: Nintendo 3DS
Genre: Action Adventure
Ontwikkelaar: Grezzo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 19 oktober 2018

Luigi's Mansion 2

Platform: Nintendo 3DS
Genre: Adventure
Ontwikkelaar: Next Level Games
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 4
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 4
Releasedatum: 28 maart 2013

Luigi's Mansion 3

Platform: Nintendo Switch
Genre: Action Adventure
Ontwikkelaar: Next Level Games
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 2-8
Releasedatum: 31 oktober 2019

Metroid Prime 2: Echoes

Platform: Nintendo GameCube
Genre: FPA
Ontwikkelaar: Retro Studio's
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 4
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 26 november 2004

Resident Evil 4

Platform: Nintendo GameCube
Genre: Horror
Ontwikkelaar: Capcom
Uitgever: Electronic Arts
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 2004

Resident Evil 4: Wii Edition

Platform: Wii
Genre: Action
Ontwikkelaar: Capcom
Uitgever: Capcom
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 29 juni 2007

ZombiU

Platform: Wii U
Genre: First Person Survival Horror
Ontwikkelaar: Ubisoft
Uitgever: Ubisoft
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: N.v.t.
Releasedatum: 30 november 2012