Overwatch 2 aangekondigd op BlizzCon 2019 Media | 02 november 2019 17:02 | Auteur: Martijn | Bron: Blizzard Entertainment

Het populaire Overwatch krijgt een vervolg! Dat heeft Blizzard Entertainment bekend gemaakt op BlizzCon 2019, waarbij eveneens trailers voor deze game zijn getoond en verdere informatie is gedeeld.

Op BlizzCon 2019, het evenement waar Blizzard Entertainment jaarlijks een eigen presentatie geeft, is Overwatch 2 aangekondigd. Er waren al langere tijd geruchten dat Blizzard met het vervolg bezig is. Die bleken juist te zijn, toen regisseur Jeff Kaplan het tweede deel onthulde.

In het vervolg wordt voortgebouwd op de bestaande wereld en het verhaal van Overwatch. In landen overal ter wereld zijn dreigingen als robots van de Null Sector verassingsaanvallen beginnen uit te voeren. Regeringen en legers zijn hier niet tegen bestand, dus moet het heldenteam van Overwatch opnieuw in actie komen. Bekende helden zoals Tracer, Winston en alle anderen, zullen worden bijgestaan door een nieuwe generatie aan helden, waarbij een nieuw Overwatch wordt herenigd.


Je zult weer de rol kunnen aannemen van iconische helden, bij coöperatieve missies om allerlei dreigingen ter wereld op te lossen. In de verhaalmissies neem je het met vier spelers op tegen de Null Sector en probeert hun motieven te achterhalen, terwijl je met nieuwe gevaren wordt geconfronteerd. Spelers kunnen de grenzen van hun helden verleggen en voorzien van nieuwe capaciteiten en vaardigheden, met de heldenmissies. Helden worden overal ter wereld ingezet, terwijl zij steden verdedigen tegen robotinvasies, het opnemen tegen elite Talon-agenten en andere vijandige krachten.

Spelers nemen het ook tegen elkaar op in de volgende evolutie van competitieve Overwatch online-gevechten. Je kunt je prestaties en beloningen uit het originele spel meenemen naar het vervolg. Alle bekende helden zullen wederom beschikbaar zijn, naast een groep van nieuwe. Spelers van Overwatch kunnen zelfs spelen tegen spelers van Overwatch 2, want ook nieuwe helden en maps zullen gedeeld zijn.


Het eerste deel van Overwatch kwam uit in 2016, maar is vrij recent verschenen voor de Nintendo Switch. Daan voorzag deze versie in de review van een nette 8. Hoewel het eerst nog twijfelachtig was, is intussen bevestigd dat Overwatch 2 ook naar de Nintendo Switch zal komen. Het is nog niet bekend wanneer het vervolg precies gaat verschijnen.
Next articleGame Freak praat over moeilijkheidsgraden, de Wild Area, invloeden... Previous articleOverwatch

Reacties van gebruikers

Avatar
Jeroen K. | 03 november 2019 10:20 | #288836
Hopelijk wordt het een gigantische faal #boycottblizzard
Avatar
Kuemori | 04 november 2019 17:00 | #288851
Gaat een grote hit worden in Hong Kong.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Overwatch 2

Platform: Nintendo Switch
Genre: First Person Shooter
Ontwikkelaar: Blizzard Entertainment
Uitgever: Activision Blizzard
Aantal spelers lokaal: Onbekend
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 10
Releasedatum: Onbekend

Screenshots