Beluister Toby Fox' nummer voor Pokémon Sword en Shield Nieuws | 09 november 2019 09:20 | Auteur: Neslihan | Bron: The Pokémon Company

Toby Fox heeft een nummer mogen componeren voor Pokémon Sword en Shield!

Eerst Undertale-personage Sans als Mii-kostuum in Super Smash Bros. Ultimate krijgen en vervolgens de soundtrack voor Little Town Hero componeren: Toby Fox komt de laatste tijd vaak in game nieuws! De Undertale-ontwikkelaar heeft nu weer voor Game Freak een nummer mogen creëren: dit keer voor niks minder dan Pokémon Sword en Pokémon Shield! The Pokémon Company heeft dit liedje al op hun YouTube-kanaal gedeeld. Deze kun je hieronder beluisteren.


Verder heeft Toby Fox een brief gedeeld op de officiële website van Pokémon over hoe de samenwerking tot stand is gekomen en wat achtergrondinformatie voor het liedje zelf (vertaald):

Hoi allemaal! Ik ben Toby Fox. Heb je ooit eerder van mij gehoord? Nou, dat is omdat ik net mijn naam zei. LOL

Even zonder grappen, zijn jullie allemaal niet benieuwd hoe dit allemaal is gebeurd? Nou... oké. Ik vertel het dan maar.

Er was eens een RPG game die ik creëerde genaamd UNDERTALE. Om de een of andere reden werden veel mensen van GAME FREAK fan van deze game.

Op een dag merkte ik op dat Go Ichinose-san, een van de componisten voor Pokémon, mij volgde op Twitter, dus... ik zond hem uit het niks een berichtje.

Uiteindelijk werden we vrienden en heb ik zo veel andere mensen van GAME FREAK ook kunnen ontmoeten! Op een dag, na het eten van sukiyaki met werknemers van het bedrijf, gingen we naar een café. Daar bestelde ik groene thee in een fles en vroeg ik eigenzinnig en uit het niks of ik ooit een liedje voor Pokémon zou mogen componeren...

... ze zeiden ja! In dat café vertelden ze me meteen een concept voor een liedje dat ik kon maken en terwijl ik naar huis aan het lopen was, stond mijn hart in vuur en vlam van inspiratie... een melodie kwam mijn hoofd binnen en terwijl ik langs werknemers slenterde in het donker, zong ik het steeds aan mezelf zodat ik het niet kon vergeten!

Uiteindelijk is dat liedje... het liedje geworden dat je in de game kunt horen!

Het is een heftig nummer voor explosieve kracht. Ik wilde de energie en passie laten zien die ik voelde toen ik gevraagd werd een liedje voor Pokémon te creëren! Yeahh!! Let's get wild, baby!!! Ah, maar wacht, wacht eens eventjes. Het is de enige nummer die ik maakte en je kunt het niet horen totdat je de game hebt uitgespeeld dus... zorg ervoor dat je eerst gewoon geniet van GAME FREAK's muziek, oké?! Adachi-san en Ichinose-san hebben hard gewerkt... Haast je niet door het hele spel alleen maar om mijn nummer te horen... (Niemand zou dat echt ooit doen.)

Oh, en dit spreekt voor zich, maar het is een enorme eer om muziek te mogen maken voor GAME FREAK! Ik ben zo, zo blij en dankbaar dat ik dit mocht doen. Dus kijk alsjeblieft uit naar dit liedje en ook Pokémon Sword en Shield!! Yamper yam yam!

PS - Als je het leuk vindt, laat het GAME FREAK alsjeblieft weten. Misschien trakteren ze me weer op sukiyaki. (Niemand zou dat echt ooit doen.)


Pokémon Sword en Pokémon Shield verschijnen 15 november voor de Nintendo Switch.
Next articleResident Evil 5 - Een heel dikke 5 Previous articleNintendo lanceert onverwacht een nieuwe game: The Stretchers

Reacties van gebruikers

Avatar
FalconPawnch | 09 november 2019 14:16 | #288893
Vette tune. Heel anders dan de voorgaande. Lijkt mij ook tof als je zoiets mag doen.
De battle muziek in Pokemon is altijd sterk geweest. Alleen die van Sun/Moon vond ik verschrikkelijk.
Avatar
Volleybaas | 09 november 2019 19:53 | #288894
Heel cool dat je hoort aan de instrumenten hoeveel dit weg heeft van de undertale OST (welke supergoed is, al heb ik die game niet eens gespeeld)
Avatar
Banjo | 10 november 2019 09:49 | #288895
Lijkt verdacht veel op Megalovenia of hoe heet dat nummer.. Als je tegen Sans vecht iig

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Pokémon Shield

Platform: Nintendo Switch
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Game Freak
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 1-4
Releasedatum: 15 november 2019

Pokémon Sword

Platform: Nintendo Switch
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Game Freak
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 1-4
Releasedatum: 15 november 2019