Nintendo kan nog niets zeggen over toekomst mobiele spellen na Mario Kart Tour Nieuws | 12 november 2019 11:49 | Auteur: Erik | Bron: Nintendo

Voorlopig blijft het bij Fire Emblem, Mario Kart Tour, Animal Crossing en Dr. Mario.

Shuntaro Furukawa, president van Nintendo, laat weten dat Nintendo nog niets mee te delen heeft wat betreft de toekomst van hun mobiele spellen. "Ik kan op dit moment niets nieuws aankondigen over onze toekomstplannen wat betreft applicaties voor mobiele apparaten."

Mario Kart Tour, gelanceerd op 25 september, is vooralsnog hun laatste uitspatting op dit gebied. De president van Nintendo doet deze onthulling tijdens de QA-sessie met de Japanse pers na Nintendo's financiële briefing.

MarioKartTour_Art_iOS_Android_Nintendo

Mario Kart Tour presteert uitmuntend
Hierbij laat hij ook weten dat Mario Kart Tour een goede eerste start heeft gemaakt, en voor een lange tijd plezier moet bieden. "Ik denk dat we uitmuntende prestaties kunnen verwachten met Mario Kart Tour", begint Furukawa. "De verdiensten hebben een goede start gemaakt. Om de behoeften van de consument te vervullen en speelplezier te genereren, creëerden we - naast willekeurige voorwerpen - omzetmogelijkheden met het GoldPass-abonnement."

Hij sluit af: "Door deze mechanieken en multiplayer-functionaliteiten toe te voegen, willen we ervoor zorgen dat dit een aantrekkelijke applicatie wordt die door consumenten op de lange termijn wordt gebruikt." Op dit moment is het nog niet bekend wanneer multiplayer naar Mario Kart Tour komt. De betatest is in december.

Het eerste mobiele spel van Nintendo was Miitomo, dat verscheen op 31 maart 2016 in de Benelux. Dit was een soort sociaal medium, waarbij je middels je Mii anderen leerde kennen. De applicatie is echter een vroege dood gestorven: op 9 mei 2018 is de stekker eruit gehaald.
Next articleYaga - Geluk bij ongeluk Previous articleBloo Kid 2 voor Nintendo Switch aangekondigd

Reacties van gebruikers

Avatar
CyberMonkey | 12 november 2019 13:58 | #288916
Ik vind Mario Kart Tour best vermakelijk, maar ik denk niet dat ik het nog veel langer ga spelen na deze Parijs tour. De nieuwe personages zijn een reskin van Toad, een reskin van Shy Guy en een derde reskin van Peach. Er zijn nauwelijks nieuwe tracks toegevoegd en de ranglijsten zijn heel erg pay-to-win. Daarnaast is de Gold Pass nu ook rewards aan het recyclen (weer Metal Mario als gift terwijl dat in de eerste tour ook al zo was).

Online gaat ook niet per se heel leuk worden denk ik. Dit spel is door die frenzies nog veel meer afhankelijk van geluk dan andere Mario Kart games. Het lijkt me ook frustrerend als je een bepaald personage niet hebt en de rest wel, waardoor je nooit eerste kan worden. Denk dat veel mensen gaan afhaken als het zo doorgaat..
Avatar
Yosher | 12 november 2019 16:44 | #288917
Ze hebben geld geroken. Natuurlijk blijven ze gewoon lekker doorkarren op de mobiele markt. Maar van mij hoeft het echt niet; sterker nog, die hele mobiele game-markt mag van mij lekker instorten, en dat hele micro-transactie gebeuren erbij. Ze slopen in Pokémon de slot machines eruit omdat dat het gokken te veel zou bevorderen, maar vervolgens voeren ze wel dit soort praktijken uit. Ja, waar hebben we het dan nog over?

Maar goed, het is wat het is. Als ze mobiele games uitbrengen waar géén microtransacties inzitten (en het me aanspreekt), probeer ik ze nog wel. Maar zitten er wel microtransacties in, hoe optioneel dan ook, dan mijd ik deze games als de plaag.

Beter, maken ze Mario Kart 9 voor de Switch en kappen ze met dit soort onzin.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Mario Kart Tour

Platform: iOS
Genre: Racing
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 0
Releasedatum: 25 september 2019

Screenshots