Nintendo Switch Lite meer in trek bij vrouwelijke gamers volgens Doug Bowser Nieuws | 16 november 2019 23:04 | Auteur: Neslihan | Bron: Fortune

Volgens Doug Bowser kopen vrouwen liever de Nintendo Switch Lite dan de normale Nintendo Switch.

De Nintendo Switch Lite is nu al zo'n twee maanden te vinden in de winkelschappen. Deze simpelere versie van de Nintendo Switch, die trouwens alleen in handheld-modus te spelen is, is ook ongeveer €100,- goedkoper dan de originele Nintendo Switch. Het blijkt dat dit model erg in trek is bij vrouwelijke gamers: in een interview met Fortune onthulde Nintendo of America President Doug Bowser namelijk dat een hoger percentage vrouwen de Nintendo Switch Lite koopt ten opzichte van de originele Nintendo Switch. Bowser lichtte in het interview ook meteen toe dat het doel van de Nintendo Switch Lite het uitbreiden van het publiek is. Dit zou bereikt worden door de console toegewijd te maken aan een bepaalde ervaring, in dit geval het in handheld-modus spelen.

Verder liet Bowser alvast wat plannen voor Black Friday doorschemeren: allerlei soorten games krijgen korting en Bowser noemde de titels The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Super Mario Party en Splatoon 2 specifiek bij naam.

Tot nu toe gaat het goed met de verkopen van de Nintendo Switch Lite: volgens de financiële resultaten van Nintendo in Q2 heeft dit systeem wel 1.95 miljoen exemplaren verkocht in maar tien dagen tijd!

NintendoSwitchLite_MarioKart8
Next articleMinecraft Dungeons verschijnt in april voor de Nintendo Switch Previous articleN1ntendo.nl Stream: Kijk mee hoe Sascha de wereld van Pokémon...

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.