Super Smash Bros. Ultimate is het best verkochte vechtspel aller tijden Nieuws | 21 november 2019 10:55 | Auteur: Erik

Street Fighter 2 voorbij!

In de laatste editie van het Japanse tijdschrift Famitsu kwam naar buiten dat Super Smash Bros. Ultimate het best verkochte vechtspel aller tijden is. Hiermee gaat het de vorige titelhouder, Street Fighter 2, voorbij. Op het moment van schrijven is het spel 15,71 miljoen keer over de toonbank gegaan. Street Fighter II blijft steken op 15.5 miljoen. Bekijk hier een lijst van best verkochte vechtspellen.

SuperSmashBrosUltimate_TheRoadtoBecomingFightingKing

Sakurai spreekt over de mijlpaal
Masahiro Sakurai, bedenker van Super Smash Bros, geeft in Famitsu zijn gedachten over deze heuglijke prestatie. Allereerst is hij blij dat de game het fighting-genre topt.

Toch vindt hij dat Street Fighter II nog altijd de koning der vechtgames is. Ook vindt hij de waarde van deze mijlpaal moeilijk om te bepalen: er zijn immers talloze versies van het tweede deel van Street Fighter verschenen, zoals Street Fighter II Turbo en Super Street Fighter II. "Zijn dit dezelfde game of zijn ze ieder uniek?", vraagt hij zich af. Ook is Smash Bros. in Japan technisch gezien een zogenaamde 'Battle-Action'-titel en geen zuivere fighter.

Hoewel hij altijd gewild heeft dat Super Smash Bros. zo populair zou worden, is dit niet iets wat hij alleen gedaan kon hebben. Hij bedankt de fans voor het ondersteunen van de franchise en Sakurai blijft zijn best doen in de toekomst.

Super Smash Bros. Ultimate is sinds 7 december 2018 verkrijgbaar voor de Nintendo Switch. Het kreeg een nominatie voor The Game Awards van dit jaar, die op 13 december gehouden worden.
Next articlePokémon Sword & Shield verbreken records; 6 miljoen stuks binnen... Previous articleSnack World: The Dungeon Crawl - Gold kruipt volgend jaar naar...

Reacties van gebruikers

Avatar
FalconPawnch | 21 november 2019 14:28 | #289015
Het blijft dan ook de beste game in mijn ogen. Super hoge gameplay waarde.
Avatar
Jeroen K. | 22 november 2019 11:05 | #289027
collapse
Erg fan geweest van Brawl, maar verder heb ik nooit wat met deze serie gehad. Ik snap de populariteit echter wel.
Avatar
FalconPawnch | 24 november 2019 09:10 | #289037
Reactie op post #289027 van Jeroen K.
Speel jij ook geen Ultimate dan? Zeker het proberen waard!
Avatar
Duncan | 24 november 2019 13:39 | #289038
Reactie op post #289027 van Jeroen K.
Dan lijkt jij mij een masochist als je fan bent van Brawl, wat één van de slechtste fighters ooit is door de mislukte physics en gebrek aan combo's.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Super Smash Bros. Ultimate

Platform: Nintendo Switch
Genre: Fighter
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 6
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 2-8
Releasedatum: 07 december 2018

Screenshots