Pokémon Sword & Shield verbreken records; 6 miljoen stuks binnen een week Nieuws | 21 november 2019 11:11 | Auteur: Erik | Bron: The Pokemon Company

The Pokémon Company maakt bekend dat Pokémon Sword & Pokémon Shield binnen zeven dagen, maarliefst zes miljoen keer over de toonbank zijn gegaan.

Dit zorgt ervoor dat de titels de snelst verkopende Nintendo Switch-spellen tot dusver zijn.
Het gaat hierbij om zowel fysieke als digitale exemplaren. Enkel in Japan is het spel al twee miljoen keer verkocht, waarvan grofweg 700.000 stuks digitaal zijn. The Pokémon Company deelde dit in een persbericht (check een Google Translate-vertaling hiervan op Resetera).

Een ongelofelijke prestatie, zeker gezien de game officieel gezien nog geen week uit is. Het troeft hiermee voorgangers Pokémon Let's Go, Pikachu! en Let's Go, Eevee! af, die drie miljoen hadden in week één. Het is zelfs beter dan de openingsweek van Super Smash Bros. Ultimate, die vijf miljoen stuks verkocht.

Pokémon Sword en Pokémon Shield zijn beschikbaar sinds 15 november 2019. Weten wat wij ervan vinden? Zowel Daan als Erik schreven een review voor je!

PokemonShield_Review_NintendoSwitch_10
Next articleNieuwe details Tokyo Mirage Sessions #FE Encore onthuld Previous articleSuper Smash Bros. Ultimate is het best verkochte vechtspel aller...

Reacties van gebruikers

Avatar
Jeroen K. | 21 november 2019 11:53 | #289010
collapse
Goed voor GameFreak om te weten dat een rushed game dus gewoon goed verkoopt.
Avatar
FalconPawnch | 21 november 2019 14:26 | #289014
Reactie op post #289010 van Jeroen K.
idd, groen licht voor de eerstvolgende gerushte game bij dezen.
Avatar
Banjo | 21 november 2019 13:19 | #289012
collapse
Heel goed, de game is fantastisch <3. Terecht!!
.. Maar een patch of twee voor de Wild Area zouden niet verkeerd zijn.
Avatar
FalconPawnch | 21 november 2019 14:26 | #289013
Reactie op post #289012 van Banjo
collapse
dan is de game dus niet fantastisch.
Avatar
Banjo | 21 november 2019 15:25 | #289018
Reactie op post #289013 van FalconPawnch
collapse
.. Ik zei ''fantastisch'', niet ''uitmuntend''.
Al die negativiteit om de game heeft de sales duidelijk geen pijn gedaan, gelukkig.
Avatar
Yosher | 21 november 2019 16:30 | #289020
Reactie op post #289018 van Banjo
collapse
Wat mij betreft dus niet ''gelukkig'', want GameFreak krijgt nu dus door dat een rushed game net zo goed verkoopt en dan verbeterd de serie alsnog niet. Ik had echt gehoopt dat de verkopen van deze games vies tegen zouden vallen zodat ze wel eens beter hun best gaan doen op Pokémon. Het is nog altijd de media franchise die het meeste opbrengt, dan mag je als je het mij vraagt toch wel iets meer kwaliteit verwachten dan wat ze nu met Sword en Shield hebben geleverd.

Ik heb de games dan ook niet gekocht vanwege hoge teleurstelling, mijn reservering van de duopack op releasedag geannuleerd. En ze komen er bij mij (voorlopig) ook niet in. Na de vorige twee teleurstellende generaties, en het feit dat deze er net zo, zo niet méér, teleurstellend overkwam, ben ik voorlopig wel even klaar met Pokémon. En wil ik toch Pokémon spelen, dan speel ik wel één van de eerste 5 generaties. Kwalitatief allemaal ijzersterk en altijd heel leuk. Dat kan ik vanaf X en Y niet meer zeggen.

Dus, ja. Van mij had het wel een domper mogen zijn qua verkopen. Maar goed, fijn dat er toch nog veel mensen zijn die aan dit (in mijn ogen) wanproduct plezier kunnen beleven.
Avatar
FalconPawnch | 22 november 2019 08:06 | #289025
Reactie op post #289020 van Yosher
collapse
juust!
Avatar
Banjo | 22 november 2019 17:15 | #289029
Reactie op post #289025 van FalconPawnch
collapse
Leuk voor jullie; Er zitten zeker minpuntjes in de game maar de game is half niet zo slecht als sommige mensen anderen willen doen geloven. Dat jullie butthurt zijn is jullie probleem, maar ruïneer de plezier voor andere mensen die wél plezier hebben dan niet..
Moeilijk, I know, maar soms moet je dingen doen die niet leuk zijn.
Avatar
Yosher | 22 november 2019 17:44 | #289030
Reactie op post #289029 van Banjo
collapse
Dat is het hem juist. Ik snap juist niet hoe mensen dit gewoon zo makkelijk slikken. Pokémon verdient véél beter dan wat Sword en Shield zijn geworden en ik snap niet waarom mensen hier genoegen aan nemen.
Avatar
Banjo | 22 november 2019 18:24 | #289031
Reactie op post #289030 van Yosher
collapse
Tja, als sommige mensen nou gewoon niet zo kieskeurig zouden zijn en gewoon accepteren wat ze zien en hebben..
Hoe dan ook, de game heeft zijn minpunten..(Waaronder de slechte online in de wild area). Echter, de gameplay en gym battles zijn zó leuk dat ik die slechte punten voor het meest vergeet.

En nogmaals, als je het niet kunt hebben dat mensen ''dit soort games gewoon slikken'' dan ga je toch gewoon fijn verder met een game die jij zelf wel super tof vindt? Zo moeilijk is het niet..
Ik ga hier verder ook niet op in, geniet hopelijk van je weekend..
Avatar
Yosher | 22 november 2019 20:49 | #289033
Reactie op post #289031 van Banjo
Niet zo agressief, hè. Razz

Ik vind het gewoon jammer hoe het met Pokémon is gesteld tegenwoordig. Pokémon is een groot deel van mijn leven geweest, ik heb enorm veel leuke herinneringen aan de serie. Ik wil dat de serie het nog jaren goed blijft doen, en dat het de tijd krijgt dat het verdient. En dat heeft het niet met Sword en Shield, qua ontwikkelingstijd, in mijn ogen. Het is te gerushed. Niet Pokémon waardig.

Natuurlijk kan je gewoon verder gaan en games spelen die je wel leuk vind. Maar wat gaat dat Pokémon gat dan opvullen? Er is niet echt een andere serie die dit zo makkelijk kan. Ik heb nog genoeg andere games waar ik ook nog veel plezier aan heb, dat is het probleem niet. Maar Pokémon zelf heeft altijd een groot deel van mijn leven uitgemaakt dat ik dat niet zomaar weggooi.

Overigens, wat maakt jouw het uit wat anderen ervan vinden? Als jij het leuk vindt, ga je gang en speel lekker door, laat onze kritiek je alsjeblieft niet stoppen, ik ben zonder flauwekul echt blij dat je er nog steeds plezier aan kan beleven! ..ik vroeg me alleen af waarom mensen niet wat kritischer zijn over deze games. Dat zou de serie alleen maar ten goede komen hoor. Als alles wat GameFreak doet maar de hemel in wordt geprezen dan gaat het alleen maar (meer) bergafwaards uiteindelijk. En ik vind het gewoon jammer dat dat (imo) al zo gaat met Pokémon sinds X en Y.

Hoe dan ook, of je me nu snapt of niet, jij ook een fijn weekend. Wink
Avatar
FalconPawnch | 22 november 2019 08:06 | #289026
Reactie op post #289018 van Banjo
ook ik zei fantastisch, en niet uitmuntend.
Avatar
Duncan | 22 november 2019 20:39 | #289032
Pokémon Sword en Shield is op Brawl en Super man 64 na de allerslechtste game ooit gemaakt.
Avatar
Demin | 23 november 2019 01:21 | #289034
Onverdiend, maar niet onverwacht... Gamefreak/Nintendo heeft in de gehele promotiecampagne hun best gedaan om alles wat negatief of controversieel aan de games zou zijn achter te houden. De Japanse fancommunity kwam er pas 3/4 dagen voor de release achter dat de Dexit is doorgevoerd... en enkel omdat in het westen de hashtag Gamefreaklied trending was, als het aan Gamefreak had gelegen was de consument pas achter alle nadelen gekomen nadat ze de game al hadden aangeschaft. En dit beperkt zich niet enkel tot de Dexit maar ook de slechte animaties/pop-in/beperkte aantal routes/gebrek aan plot tov van de eerdere games/korte speelduur voor de mainstory/etc.

Het overgrote merendeel van de consument is echter niet in the know en heeft door de secuur opgezweepte hype 50% tot 30% meer betaald voor een Pokémon game die ongeveer 50% tot 30% minder levert dan ze dachten te verwachten. Dat is op de lange termijn heel slecht voor het merk, SS zijn m.i. geen onvoldoende waard maar hoger dan een 6(,5 tops) kan het ook niet worden als je alle minpunten gaat meewegen.

Ook voor de daadwerkelijke developers is dit geen goede zaak, omdat het management zichzelf als indie-studio wil blijven zien hebben ze deze keer al een enorme chrunchtime moeten doorstaan terwijl de fancommunity ze afbrandde voor zaken die niet de schuld waren van de normale werknemers. En met deze verkoopcijfers gaat er ook geen verandering komen in de werkdruk/werkomstandigheden voor deze mensen.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Pokémon Shield

Platform: Nintendo Switch
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Game Freak
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 1-4
Releasedatum: 15 november 2019

Pokémon Sword

Platform: Nintendo Switch
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Game Freak
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 1-4
Releasedatum: 15 november 2019