Shigeru Miyamoto wil Nintendo groter maken dan Disney Nieuws | 24 november 2019 20:38 | Auteur: Erik | Bron: Nikkei

Miyamoto ziet Disney-icoon Mickey Mouse niet alleen als inspiratiebron, maar als doel om voorbij te streven. Maar hij gelooft niet dat dit op korte termijn mogelijk is.

De Super Mario-franchise is op het moment van schrijven goed voor meer dan 361 miljoen verkochte exemplaren. Dit zorgt er volgens Shigeru Miyamoto, bedenker van de loodgieter, voor dat hij op gebied van culturele impact en financieel succes nét zijn mannetje kan staan tegenover Mickey Mouse, het legendarische icoon van Disney.

Lange weg
Hij denkt echter dat er nog een lange weg te gaan is, voordat een personage als Mario zo vastgeroest als de muis zit in het gedachtegoed van de mens. Het kan misschien nog wel generaties kan duren... iets dat volgens hem ironisch te wijten is aan games zelf.

"Veel ouders verhinderen dat hun kinderen videospelletjes spelen", zegt Miyamoto tegen Nikkei. "Maar dezelfde ouders hebben geen probleem om ze naar Disney-films te laten kijken. We kunnen Disney pas serieus uitdagen als ouders zich comfortabel voelen met het feit dat hun kinderen op een Nintendo spelen."

Lees het hele interview van Nikkei met Miyamoto hier. De befaamde ontwikkelaar vertelt over zijn ambities om manga-tekenaar te worden, zijn erkenning als Person of Cultural Merit in Japan en meer.

ShigeruMiyamoto_SuperMarioGroterdanDisney

Super Mario
Super Mario maakte zijn debuut in 1981, in arcadetitel Donkey Kong. Destijds ging hij nog door het leven als 'Jumpman' (zijn conceptnaam was zelfs Mr. Video). Vervolgens maakte hij in Mario Bros. zelf de arcadehallen onveilig. Zijn populariteit steeg pas echt tot gigantische hoogten dankzij Super Mario Bros, die door zijn scrollende omgevingen en karakteristieke power-ups de blauwdruk vormde voor de 2D-platformer. Sindsdien is de loogdieter onlosmakelijk verbonden met Nintendo.

Mario kwam in Super Mario Odyssey in 2017 op de Nintendo Switch tot leven. Benieuwd hoe dit zo tot stand is gekomen? Recentelijk verscheen hier een artbook vol concepttekeningen van!
Next articleFinal Fantasy VIII Remastered - Niet zo remastered Previous articleBekijk nieuwe beelden Nintendo Switch-versie Alien: Isolation

Reacties van gebruikers

Avatar
FalconPawnch | 24 november 2019 23:40 | #289048
collapse
"Maar dezelfde ouders hebben geen probleem om ze naar Disney-films te laten kijken."


Ja ehhh, een game geeft jou de controle, een film niet... Je kan een game en een film niet echt vergelijken als je t mij vraagt.
Avatar
The Iron Ghoul | 25 november 2019 08:52 | #289049
Reactie op post #289048 van FalconPawnch
collapse
Nou wel een beetje. Films en games houden je beide bezig met het kijken naar een beeldscherm voor 1-2 uur. Dat je bij games ook nog wat doet kijken veel ouders niet naar. Zij zien alleen hun kind 1-2 uur achter een beeldscherm zitten.

Om een of andere reden mogen kinderen wel een Disney film kijken, maar mogen ze niet op jonge leeftijd of meerdere uur per week/dag gamen. Dit terwijl je van games meer kan leren dan van een Disney film naar mijn mening.
Avatar
FalconPawnch | 25 november 2019 18:15 | #289055
Reactie op post #289049 van The Iron Ghoul
Ja, nu zoek je gewoon naar een vergelijking maar ik geef juist aan dat ze verschillend zijn. Kijken hoe iemand neergeschoten wordt / zelf iemand neerschieten. Dat is toch wel een heel groot verschil. Games hebben meer invloed dan films. Als kinderen iets zien is dat nog anders dan wanneer kinderen iets zelf doen.
Avatar
charlie1 | 25 november 2019 09:46 | #289050
Ik zie toch potentieel om ip's te verfilmen in tekenfilmstijl zoals kid icarus, donkey Kong, metroid eventueel ( indien mogelijk).

Ben benieuwd naar dat pretpark hoe het gaat evolueren.
Avatar
rdvid | 26 november 2019 18:22 | #289059
Er waren tijden dat Mickey Mouse ook niet zo populair was en Mario on top of the Hill was...
Avatar
Richard J. | 28 november 2019 11:42 | #289064
Disney is veel meer dan Mickey Mouse. Sterker nog, Disney doet eigenlijk al jaren weinig tot niks met Mickey Mouse. Disney is wat dat betreft stukken gevarieerder dan Nintendo. Doe daar eerst maar eens iets aan Miyamoto. En ze hebben, in tegenstelling tot Nintendo, inmiddels ook een prima on-demand dienst.
Avatar
rdvid | 01 december 2019 19:21 | #289093
Ninten-go. Zelda films uitbrengen. Een Zelda film ala Indiana Jones.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.