Bouw je eigen dorpje na het redden van de wereld in Littlewood Nieuws | 04 december 2019 00:54 | Auteur: Dreon | Bron: Nintendo enthusiast

De kersverse indie simulatie-game Littlewood komt naar de Nintendo Switch!

Indie ontwikkelaar Sean Young heeft bekendgemaakt dat Littlewood één of twee maanden na zijn lancering van de Steam-versie op de Nintendo Switch verschijnt. Het spel is momenteel nog in Early Acces maar staat gepland om in januari te lanceren op Steam. Dit betekent dat Littlewood in februari of maart verschijnt voor de Nintendo Switch.

In Littlewood speel je een held die de wereld genaamd Solemn heeft gered van een kwade tovenaar en vervolgens zijn geheugen kwijt is geraakt over deze daad. Nadat de rust is wedergekeerd, besluit hij een dorp op te bouwen om hier de rest van zijn tijd in alle rust te kunnen genieten. Misschien lukt het hem zelfs om wat herinneringen naar boven te halen. Het spel belooft een mix te zijn van Animal Crossing, Dark Cloud en Runescape.

Littlewood bevat onder anderen (vertaald):
De held die de wereld heeft gered
• Ontdek de grote wereld van Solemn. Betoverende bossen, bruisende vis-dorpjes en grotten vol met mineralen.
• Ontmoet stedelingen en haal ze over om in jouw dorp te blijven. Misschien halen deze mensen nog wel wat herinneringen bij je naar boven.
• Verzamel zeldzame spullen en materialen die over de hele wereld te vinden zijn en breng ze terug naar jouw dorp om te verkopen of om mee te bouwen.
Pas jouw stad aan
• Oogst materialen door hout te hakken, ertsen te mijnen, insecten te vangen en te vissen
• Speel nieuwe gebouwen en blauwdrukken vrij door nieuwe stedelingen te ontmoeten. Wil je een herberg of een houtzagerij? Wat dacht je van een vissershut of een magische bibliotheek? Het design van jouw dorp is helemaal aan jou.
• Volbreng missies voor jouw dorpelingen. Sommige willen graag wat hogerop leven, andere willen graag omringd worden door bomen of water. Het volbrengen van missies resulteert in het winnen van hun hart en daarmee nieuwe relatie-paden


Ook worden er speciale kaarten verzameld in Solemn genaamd Tarrot Cards. De monsters van de duistere tovenaar zijn verzegeld in deze kaarten. Veel van je dorpsbewoners verzamelen deze kaarten en vechten er zelfs mee met elkaar. Er wordt ieder jaar zelfs een grote competitie gehouden in Dirboros dus zet je schrap om flink wat kaarten te verzamelen.

Littlewood zal in februari of maart verschijnen in de Nintendo Switch eShop.

Next articleA Hat in Time - Verdient een pluim op haar hoed Previous articleN1 zoekt nieuwsredacteuren!

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Littlewood

Platform: Nintendo Switch eShop
Genre: Simulation RPG
Ontwikkelaar: Sean Young
Uitgever: SmashGames
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: Q1 2020