Tetris 99 krijgt nieuwe speelmodus en Grand Prix #10 Nieuws | 11 december 2019 11:40 | Auteur: Sascha | Bron: Nintendo PR

Tetris 99 is uitgebreid met een teamgevechtstand, waarin een grote groep vrienden en tegenstanders als team samen kan spelen. TETRIS 99 Grand Prix 10 loopt van 20 uur op 12 december tot 19:59 op 17 december, de beste 999 spelers winnen elk 999 gouden punten voor de Nintendo eShop.

13
(Bron: Nintendo)

De spannende multiplayer matches met 99 personen in Tetris 99 zijn net nog even wat intenser geworden dankzij de toevoeging van de nieuwe teamgevechtstand. In deze teamgevechtstand kunnen grote groepen vrienden en tegenstanders het samen tegen elkaar opnemen. Door de toevoeging van een nieuw, op wachtwoorden gebaseerd, matchmaking-systeem, is het nu heel makkelijk om vrienden te vinden en verzamelen om samen te spelen in de teamgevechtstanden.

12
(Bron: Nintendo)

In de teamgevechtstand kiezen spelers aan het begin van elk potje hun favoriet uit vier teams. Sommige teams hebben veel meer leden dan andere, maar kleinere teams ontvangen een boost in aanvalskracht als ze worden aangevallen, waardoor een verrassingselement aan elke match wordt toegevoegd. Tijdens een potje worden steeds meer spelers uitgeschakeld, tot het laatste team met minstens één overlevende speler als winnaar overblijft – waarbij alle teamleden in de overwinning delen.

Spelers die vroeg in het spel worden uitgeschakeld gaan naar de toeschouwersstand en kunnen “Likes” sturen om hun teamgenoten aan te moedigen. Spelers worden geadviseerd om in de match te blijven tot hun team een rang heeft gehaald, zodat ook zij de XP-punten ontvangen. Of, wanneer teamgevecht de actieve stand is voor een Grand Prix-evenement, om hun evenementpunten te ontvangen.

11
(Bron: Nintendo)

De update levert ook andere vernieuwingen, zoals de mogelijkheid om knoppen aan te passen, nieuwe gebruikersemblemen, en de optie om 30 in-game tickets in te wisselen voor de zeldzame speciale thema’s die tijdens eerdere evenementen verkrijgbaar waren. De volgende speciale thema’s, geïnspireerd door verschillende games en franchises, zijn nu verkrijgbaar: Tetris van de originele Game Boy-game, Splatoon, Fire Emblem: Three Houses en Super Kirby Clash.

De toevoeging van de teamgevechtstand geeft ook een nieuwe draai aan de Tetris 99 Grand Prix 10 die loopt van 20 uur op 13 december tot 19:59 uur op 17 december. De Tetris 99 Grand Prix 10 komt beschikbaar voor alle Nintendo Switch Online-leden en zal focussen op de nieuwe teamgevechtstand. Spelers kunnen tijdens elke match punten verdienen op basis van de posities die ze bereikten, aan het eind van het evenement winnen de beste 999 spelers elk 999 gouden punten die ze kunnen gebruiken voor de aanschaf van games in de Nintendo eShop.

Tetris 99 biedt een competitieve online-stand die exclusief is voor Nintendo Switch Online-leden. Bezitters van de digitale versie van de game hebben de optie om de Big Block DLC aan te schaffen, deze voegt diverse offline-standen toe. Er is ook een fysieke versie van Tetris 99 verkrijgbaar, inclusief de basisgame, alle uitgebrachte DLC en een Nintendo Switch Online-lidmaatschap van 12 maanden.

Tetris 99 is sinds 14 februari beschikbaar in de Nintendo eShop.
Next articleTwaalfde dag van Nintendo's adventskalender staat online Previous articleElfde dag van Nintendo's adventskalender staat online

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Tetris 99

Platform: Nintendo Switch eShop
Genre: Puzzel
Ontwikkelaar: Arika
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: Onbekend
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 99
Releasedatum: 14 februari 2019

Screenshots