Deze games gaan we mogelijk zien tijdens de Pokémon Direct Special | 08 januari 2020 08:00 | Auteur: Dyon

Dinsdagmiddag kondigde Nintendo vanuit het niets een Pokémon Direct aan voor donderdagmiddag 15:30 uur. Met de release van Pokémon Sword & Shield nog vers op ons netvlies kan het speculeren beginnen. Met ruim twintig minuten op de klok is het immers niet zomaar iets wat Nintendo en The Pokémon Company gaan aankondigen. We vatten hierbij een aantal reële opties samen die je zou kunnen verwachten.

1. Pokémon Let’s Go-sequels
In 2018 kwamen de eerste Pokémon-titels voor de Nintendo Switch uit in de vorm van Pokémon Let’s Go Pikachu & Eevee in navolging van het enorm succesvolle Pokémon Go voor mobiele apparaten. De games staan momenteel in de top-5 van meestverkochte Nintendo Switch-titels en een vervolg klinkt dan ook aannemelijk. Gaan we ditmaal starten in New Bark Town met een Pokémon-mascotte in de vorm van Togepi of Mareep en trotseren we de wereld van Johto? Het zou zomaar kunnen.

122

2. Pokémon Diamond & Pearl remakes
Een andere aankondiging die plaats zou kunnen vinden tijdens de Nintendo Direct zijn de remakes van Pokémon Diamond & Pearl die in 2007 uitkwamen in Nederland. Na de remakes van Ruby en Sapphire voor de Nintendo 3DS vorig decennium is de Diamond & Pearl-serie de volgende in lijn. Al een hele poos gaat het gerucht dat we eindelijk weer naar de Sinnoh-regio kunnen afreizen en de vraag is hoeveel invloeden van Sword en Shield ineens ook in deze remakes te zien zullen zijn.

3. DLC voor Pokémon Sword en Shield
Er zitten in totaal 55 dagen tussen de release van Pokémon Sword & Shield en de aankomende Pokémon Direct. Misschien dat het dus veel te vroeg is voor de aankondiging van een nieuwe Pokémon-game. Echter hebben dataminers de afgelopen maanden al talloze ontdekkingen gedaan, waaronder Pokémon die mogelijk nog beschikbaar gaan komen in de game. Het zou ook zomaar kunnen dat we dus geen nieuwe game krijgen, maar we terug mogen keren naar de Galar-regio indien je inmiddels Pokémon Sword of Shield al op de plank had gelegd. Overigens zei Game Freak in juni 2019 nog dat ze geen plannen hadden om Sword & Shield te updaten met andere Pokémon.

4. Detective Pikachu naar de Nintendo Switch
In mei van vorig jaar werd Detective Pikachu voor de Nintendo Switch eigenlijk al aangekondigd door The Pokémon Company-CEO Tsunekazu Ishihara tijdens een persconferentie. Nu we ruim acht maanden verder zijn is het niet meer dan logisch dat we misschien wel de eerste informatie gaan krijgen. Zeker na het succes van de film behoort een vervolgtitel op de Nintendo Switch ook zeker tot de opties.

121

5. Pokémon opnieuw naar de mobiele apparaten
Niet geheel logisch omdat het een Pokémon Direct is, maar mogelijk dat er op korte termijn alweer een gloednieuwe Pokémon-game naar de smartphones komt. Zo was er in 2019 een vacature voor een gloednieuw project waar The Pokémon Company en Niantic aan zouden werken. (Artic)uno+(Artic)uno=(Zap)dos toch?

6. Een andere spin-off titel voor de Nintendo Switch
Het zou zomaar kunnen dat deze Pokémon Direct meerdere titels gaat behandelen. Het zou immers niet de eerste keer zijn dat dit gebeurt. Al jaren zijn er diverse spin-offs geweest waarin de Pokémon-franchise werd uitgebouwd. Pokémon Snap, Pokkén, Mystery Dungeon, en zelfs de Trading Card-game kende zijn eigen spelletje. Een remake of vervolg op één van deze titels zou zomaar eens kunnen.

120Zo zou Pokémon Snap voor de Nintendo Switch er wellicht uit kunnen zien.

Al met al genoeg ruimte om te speculeren, en stiekem verwachten we ook nog meer informatie over de al aangekondigde Pokémon Sleep en Pokémon Home-apps. Donderdagmiddag krijgen we het verlossende antwoord tijdens de livestream. Gotta Watch ‘m all!
Next articleOntvang gratis items met nieuwe Mystery Gift codes voor Pokémon... Previous articlePokémon Direct aangekondigd voor donderdag 9 januari

Reacties van gebruikers

Avatar
mark123 | 08 januari 2020 08:11 | #289337
Tsja als je alles noemt wat in theorie zou kunnen zal vast eentje gebeuren Wink
Avatar
Lucas | 08 januari 2020 08:29 | #289338
Ik verwacht content voor Sword en Shield en beelden van Detective Pikachu 2, maar ik hoop op Let's go in Johto.
Avatar
Sascha | 08 januari 2020 09:01 | #289339
collapse
• Pokémon Home aankondiging/release
• Pokémon Sleep aankondiging/release
• Pokémon GO update
• Pokémon Masters eindelijk naar EU

Mogelijk dat ze iets gaan doen met het feit dat er in de broncode van Pokémon Sword & Shield Pokémon zitten, die momenteel niet in de games aanwezig zijn.

Zelf zouden bepaalde spin-offs mij ook wel zinnen:
• Pokémon Stadium
• Pokémon Snap
Avatar
Lucas | 08 januari 2020 09:23 | #289341
Reactie op post #289339 van Sascha
Ja Pokemon Stadium en dan met je klassieke GB game op de 3DS kan connecten. Maar dat zie ik niet meer gebeuren.
Avatar
Monokuma | 09 januari 2020 08:41 | #289346
Reactie op post #289339 van Sascha
Pokémon Masters is technisch gezien allang beschikbaar in EU, maar alleen niet in Nederland en België door onzekerheid over het lootboxbeleid.
Avatar
jdw89 | 08 januari 2020 09:09 | #289340
Veel opties, leuk artikel! Ben heel benieuwd!

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.