Review: Satisfye SwitchGrip Pro Elite Bundle - Grijp je kans Review | 16 januari 2020 12:51 | Auteur: Sascha

Eén van de kenmerkende features van de Nintendo Switch is het ‘Switch’-deel. Thuis heb je de console docked aan je tv en even later heb je de console handheld vast voor onderweg. Op zich is het ontwerp van de Nintendo Switch in handheld mode niet verkeerd. Toch dachten diverse fabrikanten dat dit beter kan. Eén van deze fabrikanten is Satisfye. Met hun SwitchGrip Pro willen zij de Nintendo Switch comfortabeler en ergonomischer maken in handheldmodus.

2

Vooraf
Ik bezit (op dit moment van schrijven) mijn Nintendo Switch nu ongeveer 14 maanden. Ik gebruik de console normaliter wekelijks minstens een uurtje in handheldmodus. Na een uurtje begon het toch altijd een beetje oncomfortabel te voelen. Mijn vriendin (die voornamelijk handheld speelt) voelde dit ook. Daarom ben ik ben naar grips gaan kijken. Wat mij altijd stoorde was dat er geen bijbehorende cases waren waar de Nintendo Switch in past terwijl die in de grip zat. Tot Satisfye met hun SwitchGrip Pro Bundles kwam! Dus: een SwitchGrip Pro Elite voor mijzelf, en een SwitchGrip Pro Slim voor mijn vriendin besteld.

3

Get a grip!
De SwitchGrip van Satisfye is een soort handvat waar je de Nintendo Switch inschuift. Hierdoor krijg je handvaten bij de Joy-Cons, waardoor je handen op een natuurlijkere manier rusten. De SwitchGrip Pro is hun tweede generatie SwitchGrip. De grip heeft een asymmetrisch design. Dat wil in hun geval zeggen dat het rechter handvat net iets groter is, waardoor je duim standaard op de thumbstick rust. Hij is voorzien van twaalf rubberen punten die je Nintendo Switch erin vastklemmen. Het zachte rubber zorgt ervoor dat je geen slijtage krijgt aan je console door herhaaldelijk gebruik. Het zorgt er tevens voor dat er enkele millimeters aan ruimte zit tussen grip en Console waardoor de Nintendo Switch net water beter zijn warmte kwijt kan. Je krijgt er ook een setje Thumb Pads bij die voor een groter bereik van je joysticks moeten zorgen. Helaas is de Nintendo Switch niet met grip en al in het dock te plaatsen.

1

Just in case..
Ik was niet de enige die het gebrek van een bijpassende tas een probleem vond, en Satisfye haakt hier gelukkig op in. Zo hebben ze de SwitchGrip Pro Elite Bundle en de SwitchGrip Pro Slim Bundle. De verschillen tussen de Slim-, en de Elite-uitvoering is zijn als volgt:
• De Elite heeft ruimte voor accessoires
• De Elite heeft extra ruimte voor een powerbank
• De Elite wordt met een ‘Joy-Con Rail’ geleverd
• De Elite wordt met een USB C-kabel met haakse aansluiting geleverd
• De Elite is omgerekend ongeveer €3,60 duurder
Ik heb de SwitchGrip Pro Elite gehaald omdat ik de extra ruimte wilde. De mogelijkheid om een powerbank mee te nemen (en in de case aan te sluiten) was voor mij ook een groot pluspunt (ik ben in bezit van de pre-2019 Switch versie). De case is robuust en vrij stevig van buiten, en van binnen zit er behoorlijk dikke, zachte voering. De Nintendo Switch wordt op zijn plaats gehouden d.m.v. klittenband. De case ziet en voelt als iets waardoor de inhoud wel tegen een stootje kan. Het accessoire-vakje van de Elite-uitvoering is groot genoeg voor een oplaadkabel, portable charging dock en meerdere Joy-Con controllers. De eerdergenoemde Joy-Con rail is een kleine extra accessoire waarmee je twee Joy-Cons aan elkaar vast kunt maken zodat ze niet rondslingeren. Tot slot is er ook nog ruimte voor 19 game-cartridges, in tegenstelling tot de Slim-uitvoering waar 10 cartridges in passen.

9

Het gebruik (was toch even wennen)
Ik zal niet liegen, het was even wennen. Het voelde zo anders dat ik in het begin even dacht een enorme miskoop gemaakt te hebben. Dit gevoel trok echter weg toen ik er wat langer gebruik van maakte. Als de Nintendo Switch in het dock zit speel ik meestal met Joy-Cons in een Joy-Con grip van Nintendo. De SwitchGrip Pro is iets breder dan de Joy-Con grip, en al helemaal breder dan de Nintendo Switch in handheld zonder grip. Het voordeel van deze grip was vooral bij langdurige sessies echt te merken. Mijn handen en armen raakten minder snel vermoeid, en het voelde over het algemeen gewoon veel prettiger om de console in handheld-modus vast te houden. Mijn vriendin heeft haar SwitchGrip Pro ook gelijk in gebruik genomen, en ze gaf aan dat het heel wat verschil maakt. Dit heeft ze vooral ervaren toen ze langere tijd Dragon Ball Xenoverse 2 speelde. Yamcha kwam er in ieder geval achter waarom hij niet uitgenodigd werd voor The Tournament of Power.

Ik ben ook ontzettend te spreken over de bijbehorende tas. De Nintendo Switch past hier perfect in terwijl die in de grip zit. Ook mijn vrij grote powerbank (Mi Power Bank 16000mAh) past erin, en met de meegeleverde kabel laadt de Nintendo Switch op terwijl die in de tas zit. Het best wel ruime accessoire-vakje geeft tot slot de mogelijkheid om alle belangrijke benodigdheden altijd bij je te hebben, ideaal.

8

En minpunten?
Helaas zijn die er wel, al zijn de mogelijke minpunten nogal persoonsgebonden. De SwitchGrip Pro is voor mijn gevoel prima voor mijn handen, maar niet iedereen heeft hetzelfde formaat handen als ik. Ik kan mij voorstellen dat mensen met vrij kleine, of juist vrij grote handen de grip minder prettig vinden. De SwitchGrip Pro is niet modulair, zoals de Skull & Co. Switch grip, waardoor je dus vastzit aan één formaat. Verder forceert het asymmetrische ontwerp je dus tot een rusthouding op de rechter joystick, ook dit kan voor mensen vervelend zijn als ze juist een focus op ABXY willen. Met 295 gram aan gewicht is de grip ook geen lichtgewicht. Dit kan bij langere speelsessies wat vermoeiend werken, al heb ik dit persoonlijk niet ervaren. Tot slot is de Switch Grip Pro zodanig gebouwd dat het onmogelijk is om de Nintendo Switch in het dock te plaatsen. Over de case heb ik geen minpunten.

7

Gebruik jij grips? Welke gebruik jij en wat vind jij ervan? Zou je vaker ook hardware-reviews willen zien? Laat je dan horen in de reacties.
8
N1-score
  • + Robuuste grip, doet wat die belooft
  • + Comfortabel, ook voor langere sessies
  • + Alle aansluitingen van de console bereikbaar
  • + Kwalitatief goede case met veel features
  • + Powerbank-vakje incl. USB-kabel bij Elite is grote toevoeging
  • + Accessoire-vakje van Elite is zeer ruim
  • - Handvaten zijn niet modulair/verwisselbaar
  • - Console past niet in dock met grip
  • - Gewicht van grip kan voor sommigen aan de zware kant zijn
  • - Asymmetrisch ontwerp mogelijk niet voor iedereen
Next articleBekijk hier live de aankondiging van het nieuwste Smash Bros.... Previous articleBreath of the Wild-lookalike Genshin Impact aangekondigd voor...

Reacties van gebruikers

Avatar
Valgaav | 16 januari 2020 14:16 | #289440
Ja. Stomme Yamcha.
Avatar
Ted Ninto | 16 januari 2020 14:38 | #289441
collapse
Duidelijke review, bedankt voor 't testen. Kleine opmerking over de voor en tegens aan 't eind, het is handvatten, niet handvaten. Wink
Avatar
ThanosReXXX | 16 januari 2020 16:00 | #289447
Reactie op post #289441 van Ted Ninto
Euh... nee, niet echt. Het is namelijk allebei correct:
https://onzetaal.nl/taaladvies/handvatten-handvaten
https://taaladvies.net/taal/advies/vraag/1391/handvaten_handvatten/
https://taaluniebericht.org/artikel/de-vraag-handvatten-handvaten

Als je dan iemand poogt te verbeteren, zorg er dan in ieder geval eerst voor dat je zeker weet waar je het over hebt, zodat je opmerking niet dom overkomt. Wink

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.