Pokémon Sword & Shield zijn op een na meest verkochte Nintendo Switch games in Japan Nieuws | 23 januari 2020 14:24 | Auteur: Sascha | Bron: Famitsu

Iedereen heeft zo zijn mening over Pokémon Sword & Shield. Of de game een success te noemen is blijft een discussie. Wat echter niet te betwisten valt zijn de verkoopcijfers van de games.

Uit Famitsu’s cijfers blijkt nu dat Pokémon Sword & Shield op tweede plaats staan. Het gaat in dit geval om het totaal verkochte aantal exemplaren. Daarmee daalt Splatoon 2 naar nummer 3. Als wij de wekelijkse verkoopcijfers mogen geloven duurt het niet lang meer totdat de huidige nummer 1, Super Smash Bros. Ultimate, ook een trede lager staat.

232

Van Pokémon Sword & Shield zijn op dit moment iets meer dan 3,3 miljoen exemplaren verkocht. Voor Super Smash Bros. Ultimate staat die teller momenteel net iets boven de 3,5 miljoen. Vorige week zijn er 55.604 exemplaren van Pokémon Sword & Shield verkocht. Ter vergelijking: Voor Super Smash Bros. Ultimate was dit aantal 12.347 vorige week.

Het hoge aantal verkochte games heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met de Pokémon Expansion Pass die vorige week aangekondigd werd. Met de Expansion Pass worden, onder andere, ruim 200 Pokémon en twee nieuwe gebieden aan de games toegevoegd. Mitch heeft hier daar uiteraard zijn gepeperde mening over gegeven.

Pokémon Sword & Shield zijn sinds 15 november 2019 beschikbaar. Het eerste deel van de Expansion Pass, The Isle of Armor, verschijnt in juni 2020.
Next articleVier het Chinese nieuwjaar met gratis Spring Festival-update... Previous articleTokyo Mirage Sessions #FE Encore - Vijf tips voor gevorderde...

Reacties van gebruikers

Avatar
FalconPawnch | 24 januari 2020 00:53 | #289549
Bizar dat het gewoon zo veel verkoopt. Te veel mensen gingen het toch sowieso wel kopen. Of de games nou wel of niet goed zouden zijn. Een hoop mensen hebben gewoon de drang om het te kopen om gewoon niks van hun favoriete franchise te missen.

Daarnaast is de periode waarin het gereleased werd ook niet de minste. Met een en al focus op deze games en niks anders werd Pokemon natuurlijk zo enorm in de spotlight gezet dat het wel dé klapper van eind 2019 moest worden. De enorme berg marketing die ertegenaan is gegooid, is ook niet normaal.

Ook review websites zijn omgekocht om mooie reviews te schrijven. Ik kan me nog herinneren dat er eentje als steekwoorden had gebruik "oogstrelend mooi". Nou, sorry maar dan ben je gewoon echt niet geloofwaardig en heeft Nintendo of The Pokemon Company je een smak geld gegeven om mooie woordjes te schrijven.

De games zullen overigens best vermakelijk zijn, maar ik hoor toch veel geluiden die mij ervan geruststellen dat ik de game(s) niet heb aangeschaft. Alles duidt op asociale geld uit de zak klopperij. Betalen voor dit, betalen voor dat... "Tadaa, hier zijn 200 Pokemon die je eigenlijk al hoorde te hebben maar we niet op tijd in de game konden proppen omdat we een deadline hadden".

Je kan het beste even 30 euro extra neerleggen voor DLC die eigenlijk gewoon post-content had moeten zijn, maarja, ze geven natuurlijk niet toe dat ze een game hebben gereleased die gehaast is en gewoon niet af is. Het is uiteindelijk jammer hoe ze Pokemon hebben uitgewerkt voor de Switch. Het was een van de games waar ik echt naar uit keek toen het aangekondigd werd. Om het dan vervolgens zo vergald te zien worden, was echt een enorme zure ervaring.

Ik hoop maar dat ze de bergen kritiek ook eens serieus nemen en niet enkel hun eigen ding doen met de instelling van "het verkoopt toch wel want Pokemon tralala".

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Pokémon Shield

Platform: Nintendo Switch
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Game Freak
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 1-4
Releasedatum: 15 november 2019

Pokémon Sword

Platform: Nintendo Switch
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Game Freak
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 1-4
Releasedatum: 15 november 2019

Splatoon 2

Platform: Nintendo Switch
Genre: Third-Person Shooter
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 8
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 8
Releasedatum: 21 juli 2017