Trailer voor Netflix-exclusieve Pokémon: Mewtwo Strikes Back - Evolution Nieuws | 24 januari 2020 00:56 | Auteur: Martijn | Bron: Netflix

Exclusief voor Netflix verschijnt binnenkort een CGI-remake van Pokémon: The First Movie: Mewtwo Strikes Back.

Eind jaren 90 was Pokémon een enorme rage en ook de tekenfilmserie liep als een trein. Een film kon natuurlijk niet uitblijven. De eerste werd Pokémon: The First Movie: Mewtwo Strikes Back, waarin we zien hoe Team Rocket Mewtwo laat ontwikkelen als de sterkste Pokémon van allemaal. Als Mewtwo echter in opstand komt en ontsnapt, heeft hij zo zijn eigen plannen, waardoor zijn pad kruist met dat van Ash Ketchum en zijn vrienden.

Nu, vele jaren en films later, verschijnt binnenkort een remake, die Pokémon: Mewtwo Strikes Back - Evolution heet. De film verteld hetzelfde verhaal, maar is nu volledig in 3D computeranimatie (CGI) gemaakt. In Japan verscheen de film al in juli 2019, maar in het Westen is deze exclusief te zien op Netflix. Hij is daar te bekijken vanaf 27 februari 2020.

Waar ligt jouw voorkeur: de getekende animaties van het origineel of deze nieuwe computergegeneerde 3D-beelden? Hieronder kun je de nieuwste trailer van Pokémon: Mewtwo Strikes Back - Evolution bekijken.

Next articleLanceertrailer voor Oddworld: Stranger's Wrath HD Previous articleVier het Chinese nieuwjaar met gratis Spring Festival-update...

Reacties van gebruikers

Avatar
FalconPawnch | 24 januari 2020 01:10 | #289550
Ik kan niet wennen aan hoe ze eruit zien haha, te gewend aan de anime look.
Avatar
Lucas | 24 januari 2020 08:08 | #289552
Zo fijn aan Netflix dat een release ook gewoon in Nederland is. Ben erg benieuwd naar de film. De style is leuk, maar niet perfect. Ben benieuwd of het beter is dan het origineel.
Avatar
Jerone | 24 januari 2020 08:27 | #289553
collapse
Ik zou een game in deze stijl wel tof vinden.
Avatar
FalconPawnch | 24 januari 2020 10:13 | #289555
Reactie op post #289553 van Jerone
Ja ik ook! Maar dat is wel echt wishful thinking.
Avatar
Sascha | 24 januari 2020 09:02 | #289554
collapse
Ik kan dus zó niet tegen die stijl. Niet alleen m.b.t. deze film. Die hele "CGI-Anime"-look (waar er vooral op Netflix veel zitten) vind ik echt om te kotsen Hilarious

Doe mij liever zoiets als Advent Children, wat voor zijn tijd imo echt een goede CGI film was. Of ga er helemaal voor, zoals in World of Warcraft. Maar dit ziet er gewoon zo kneuzig uit Weird

Ik vind de Pokémon er trouwens prima uit zien. De CGI op de personages valt mij echt tegen. Zo "net niet" voor mijn gevoel.

(Ik ben trouwens ook geen fan van b.v. The Incredibles, mbt stijl, verhaal is prima vermakelijk, wat het gelukkig red)
Avatar
FalconPawnch | 24 januari 2020 10:14 | #289556
Reactie op post #289554 van Sascha
collapse
Ja, het lijkt enkel op mensen mislukt te zijn. Dat Ash ook die rare streepjes onder z'n ogen nog heeft is raar. Hij lijkt er totaal niet meer op. Ergens goed, ergens totaal niet goed haha...
Avatar
Martijn | 24 januari 2020 13:14 | #289557
Reactie op post #289556 van FalconPawnch
collapse
Het is even wennen inderdaad. Het ziet er wat mij betreft best goed uit, maar ik zie ze ook liever getekend. Heb ook het idee dat iedereen zo scheel kijkt als een meloen, dus dat helpt niet echt, haha. Ook ogen ze jonger in 3D. Hoop dat ze de mogelijkheden uit de animatietechniek halen. Met 3D animatie heb je een aantal andere voordelen dan bij 2D animatie en het is zonde een tekenfilm letterlijk over te zetten in 3D. Verschillende technieken, verschillende voordelen. We zullen zien of ze daar iets mee doen of alles letterlijk kopiëren van hoe het eerder was.

Op zich ben ik wel nieuwsgierig naar deze film, maar tegelijk: ik vond het origineel niet zo'n sterk verhaal. Het hele ontstaan van Mewtwo en hoe hij vervolgens ontsnapt zijn dan misschien nog het sterkst (al is een belangrijke scene geknipt voor de westerse release). Vervolgens zijn de manier hoe Ash in het verhaal zit, het plan van Mewtwo en hoe sommige plotelementen samenhangen wat vergezocht. Bijvoorbeeld: helende Pokémon-tranen? Waarom hebben we daar in al die afleveringen op TV nooit iets van gezien of gemerkt? Weet niet precies waarom deze film een remake verdient, maar nu hij er is, wil ik m' wel een keer zien.

Overigens vind ik die streepjes op Ash z'n gezicht hier in de remake beter dan in de recentere afleveringen. Ze zijn subtiel aanwezig. Vooral in de Sun & Moon-serie leek het wel alsof Ash een snor had. Als je het eenmaal zo ziet, kun je dat ook niet meer ongezien maken. Heel irritant! Hahaha

ash-misty-brock-confident-1Zoals eind jaren 90, in de eerste afleveringen van de tekenfilm


68e1bba9aff8477dadece0ce0bf9ebb7 Misty, Pikachu, Brock, Ash en het snorretje van Ash, in de Sun & Moon-serie


uEiuveu2SAmoDG8jyeSbaA

Nu in modern 3D, in Pokémon: Mewtwo Stikes Back - Evolution
Avatar
Sascha | 24 januari 2020 14:31 | #289561
Reactie op post #289557 van Martijn
collapse
Boh, breek mij de bek niet open over het design dat Pokémon sinds Sun&Moon heeft.
Wal-ge-lijk. Echt vreselijk als je mij vraagt XD.

Ik ben wat stijl (en anime in het algemeen) betreft sowieso veel groter fan van Digimon.
De stijl is daar, seizoen 1 vergeleken met de aankomende film, ook behoorlijk veranderd. Maar zwaar ten goede als je mij vraagt. Uiteraard is dat ook een stuk persoonlijke voorkeur/smaak

c6c1135548f711733764ab03fb6e8abe
Tai en Matt in Digimon Adventures-tijd

1366780882_6
Tai en Co. tijdens Digimon Adventure 2

DigimonTri_01_1-700x385
Matt en Tai in Digimon Adventure Tri.

digimon-1200214-1280x0
Tai en Matt in Digimon: Last Evolution

Sun & Moon was in mijn ogen een flinke stap achterruit in artistieke stijl (het is goedkoper/sneller te animeren, dat zal ook de hoofdreden zijn).
En die CGI-film ziet er echt uit alsof het door Mattel Creations, tien jaar geleden, gemaakt is. In ieder geval de personages.
Avatar
Martijn | 25 januari 2020 00:04 | #289563
Reactie op post #289561 van Sascha
collapse
Zelf vond ik Digimon altijd een reserve-Pokémon, Pokémon-imitatie of incashen op het succes. Heb me dan ook nooit in die serie verdiept. Zeg niet dat het minder of slecht is, maar ik ken het eigenlijk niet echt. Vroeger wel eens afeveringen van de eerste reeks gezien, op destijds Fox Kids. Zie dat de personages ouder zijn geworden, iets dat bij Pokémon nooit gebeurde. Ziet er verder wel goed uit, grafisch gezien. Bij Pokémon wordt het wel heel veel van hetzelfde. Je zult maar animator zijn voor die tekenfilmserie en iedere aflevering (ongeveer) hetzelfde moeten animeren. Leuk, weer Team Rocket dat zich voorstelt met dat onlogische motto van ze...

Kan me voorstellen dat het snel gaat vervelen, maar het was na de eerste seizoenen wel zo: de afleveringen begonnen érg veel op elkaar te lijken. Zelf ben ik destijds afgehaakt tijdens de Johto-afleveringen. Er zat eigenlijk geen verrassing of voortgang meer in de reeks. Steeds ongeveer hetzelfde verhaaltje, met andere Pokémon en Jessie, James en Meowth die na een mislukte actie werden weggeschoten. Hoop dat ze dat dan toch anders hebben aangepakt bij Digimon.

Is ook waarom ik hoop dat een remake voor Pokémon: Strikes Back nog iets nieuws te bieden heeft. Bij Pokémon is het al zo vaak meer van hetzelfde. Ik vind het er in 3D nog wel aardig uitzien. Kan altijd beter en ik mis toch een beetje de charme van de tekenfilm, maar misschien wel leuk om te zien hoe deze remake is geworden. Ik verwacht er niet al teveel van. Van de Detective Pikachu-film had ik eigenlijk ook wat meer verwacht, maar dat geldt eigenlijk voor alle Pokémon-films: leuk voor een keertje, maar meer niet.
Avatar
Sascha | 25 januari 2020 00:42 | #289564
Reactie op post #289563 van Martijn
collapse
Digimon heeft veel dieper verhaal, veel groter metaplot, en hogere stakes.
9/10 Pokémon afleveringen zijn:
Ash is onderweg ergens naartoe.
Team Rocket heeft plan nummer 41695 om <Insert Pokémon> te stelen.
Ash verslaat Team Rocket (wss met Pikach).
Ash gaat naar Gym.
Ash verliest wss Gym.
Ash doet gym opnieuw, en wint.
Ash verliest het grote toernooi.
Inbetween laat Ash wss ergens nog wat Pokémon vrij.

Digimon heeft heeft een veel uitgebreider verhaal, en op veel punten ook een wat 'volwassener' verhaal. Digimon gaan dood. Sommigen offeren zich op. Shit's heavy man.

Kan mij voorstellen dat nu nog Digimon Adventures en Adventures 2 kijken best lastig kan zijn. Maar verhaaltechnisch is het gewoon een sterke anime.
Iets wat Digimon ook doet, is meegroeien. Personages worden ouder, en krijgen ook meer te maken met b.v. werk en studie etc.

Oh, en Digimon is geïnspireerd/gebaseerd door/op de Tamagotchi Razz .
Je hebt één pet (digimon), dat uit een ei komt, en dat je opvoed.
Iedere Digidestined heeft één digimon. Ze vangen geen nieuwe, en ze reizen ook niet rond om digimon te verslaan of te verzamelen (ze vechten om dingen te beschermen).

Maar denken/zeggen dat het een Pokémon aftreksel is.
Terwijl de enige overeenkomst eigenlijk is dat er 'kinderen' en 'monsters' in zitten :')
Avatar
Martijn | 26 januari 2020 17:12 | #289569
Reactie op post #289564 van Sascha
De Pokémon tekenfilm zit inderdaad wel erg vastgegroeid in zijn formule. Dat ze het zolang volhouden ook. Als animator maak je eigenlijk ook steeds weer hetzelfde verhaaltje. Lijkt me vreselijk saai, op den duur.

Mijn denkbeeld over Digimon komt waarschijnlijk ook uit de tijd waarop het verscheen, zo vlak na het succes van Pokémon. Zeg niet dat Digimon slecht is. Slechts dat ik het niet echt ken. Klinkt wel gevarieerder dan de Pokémon tekenfilm, al is dat intussen niet meer zo moeilijk.

Tja, wie weet, besluiten ze dat Pokémon 2000 (de tweede film) ook een CGI-remake krijgt, mocht Pokémon: Mewtwo Strikes Back - Evolution een succes zijn. Kunnen ze min of meer alles wel opnieuw maken en er bakken geld mee verdienen. Lijkt me een slimme, maar erg luie ontwikkeling. Ze mogen wel weer wat harder hun best doen voor Pokémon. Het begint allemaal nogal op lopende band-werk te lijken, zo langzaamaan. De serie wordt er niet spannender van...

En de Sun & Moon-serie? Nog sneller gemaakt, nog meer van hetzelfde, maar dan afgeraffeld? Nee, dat ziet er niet uit. Vroeger werd er toch echt meer zorg en aandacht aan de Pokémon serie besteed. Nu krijgen we Ash en zijn snor... Vergeet het maar, haha. Hahaha
Avatar
Duncan | 24 januari 2020 20:08 | #289562
collapse
De stijl van Pokémon is altijd amateuristisch as fuck geweest. Ghibli films uit de jaren tachtig zien er zelfs stukken beter uit dan sun & moon.
Avatar
FalconPawnch | 26 januari 2020 10:00 | #289566
Reactie op post #289562 van Duncan
Alles duidt op easy money grabbing he... Ze hebben een gouden formule in handen maar werken alles minimaal uit.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.