N1ntendo-poll: Game of the year-editie - uitslag Nieuws | 27 januari 2020 22:00 | Auteur: Redactie

Vandaag blikken we nog eenmaal terug op 2019 aan de hand van onze Game of the Year-polls.

De afgelopen weken vroegen we jullie te stemmen in een drietal polls over de beste games van het afgelopen jaar. Op de frontpage van de website stemden jullie voor een favoriete game in drie categorieën: Nintendo-game, indiegame, en third party game. Vandaag kijken we naar de resultaten.

Fire Emblem: Three Houses
In de categorie van Nintendo-game van het jaar stemde 14% voor Super Mario Maker 2, ging 19% van de stemmen naar The Legend of Zelda: Link's Awakening, en won Fire Emblem: Three Houses met 20% van de stemmen.

In de strategische RPG van Intelligent Systems speel je als voormalig huurling die een positie als professor aangeboden krijgt aan Garreg Mach Monastery. Hier worden individuen vanuit het gehele continent opgeleid, verdeeld over drie 'huizen'. Als één van de drie begeleidende professoren kies je voor één van deze huizen. Je leidt een klein groepje studenten op en hebt hierin meer vrijheid dan ooit tevoren om je personages te vormen hoe je maar wilt. Na een jaar lesgeven aan Garreg Mach Monastery begeleid je jouw groepje studenten op hun avonturen in een door oorlog verscheurd continent. Met diepgaande strategische gameplay, systemen om je personages te trainen, en een interessant en veelzijdig verhaal dat door diens opzet meerdere keren te doorspelen is, heeft de RPG-liefhebber met Fire Emblem: Three Houses een game om even zoet mee te zijn.Untitled Goose Game
De stemmen voor beste indiegame van 2019 waren minstens zo verdeeld. Met 21% van de stemmen verdiende Cuphead een derde plaats, terwijl Yooka-Laylee and the Impossible Lair goed was voor 23%. Met 28% van de stemmen was Untitled Goose Game echter jullie favoriet, hoe kon het ook anders.

In dit simulatiespel, nota bene een ganssimulatiespel(!), sta je in de schoenen van een gans. Je bent een lawaaierige, irritante gans met maar één doel: het leven van mensen moeilijk maken. Zo steel je de bril van een bijziend persoon, gooi je brieven in het water, en val je een hovenier lastig. Bovenal biedt Untitled Goose Game een unieke, lachwekkende ervaring die eigenlijk nergens mee te vergelijken is. Honk honk!Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age - Definitive Edition
Bij de third party-titels van 2019 waren er twee uitschieters: The Witcher 3: Wild Hunt Complete Edition ontving 25% van de stemmen, terwijl Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age - Definitive Edition maar liefst op 28% kon rekenen. Verder viel Ori and the Blind Forest: Definitive Edition in de smaak met 9% van de stemmen.

In Dragon Quest XI speel je als een jongeman die op zijn zestiende verjaardag ontdekt een reïncarnatie te zijn van een held uit legenden. In een magische wereld gaan de held en zijn vrienden op avontuur, en komen daarbij oog in oog te staan met een hoop karakteristieke monsters. Dit grootse RPG-avontuur brengt wat je mag verwachten van een klassieke RPG en voert het tot in perfectie uit. In deze versie heb je zelfs de mogelijkheid om het spel in 2D-modus te spelen, waarbij het spel een retrostijl krijgt, én vijanden uit het niets opdoemen.

Next articleN1 Podcast S02 A14: Byleth, een nieuwe Pokémon-killer en verkooppraatjes Previous articleOpname - N1ntendo.nl Stream: Temtem; Heeft Pokémon eindelijk...

Reacties van gebruikers

Avatar
Mink | 28 januari 2020 11:26 | #289581
Untitled goose game? Wat hebben jullie een slechte smaak, ondanks dat de keuzes ook niet super waren Wink . Fire emblem wel echt GOTY voor mij, wat een geweldige game was dat.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age - Definitive Edition

Platform: Nintendo Switch
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Armor Project
Uitgever: Square Enix
Aantal spelers lokaal: Onbekend
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: 27 september 2019

Fire Emblem: Three Houses

Platform: Nintendo Switch
Genre: Strategy RPG
Ontwikkelaar: Intelligent Systems
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 1
Releasedatum: 26 juli 2019

Untitled Goose Game

Platform: Nintendo Switch eShop
Prijs: €19,99
Genre: Sandbox adventure
Ontwikkelaar: House House
Uitgever: Panic
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 20 september 2019