Kosten en meer bekend voor Pokémon HOME Nieuws | 28 januari 2020 16:22 | Auteur: Sascha | Bron: The Pokémon Company

Het was even wachten, maar het is zover: er is eindelijk meer bekend over Pokémon HOME.

Pokémon HOME werd vorig jaar in mei aangekondigd als opvolger van Pokémon Bank. Het is lang stil geweest rondom Pokémon HOME, maar vandaag verscheen er allerlei informatie op de website van The Pokémon Company.

Pokémon HOME is een clouddienst voor de Nintendo Switch, iOS en Android. Via de applicatie kunnen alle Pokémon uit ondersteunde games en diensten verzameld worden op één plek. Met Pokémon HOME is het ook mogelijk om onderweg Pokémon te ruilen, zonder dat je een Nintendo Switch met bijbehorende game bij je hoeft te hebben.

1

Pokémon overbrengen
Het is mogelijk om Pokémon van de games Pokémon Sword & Shield over en weer te sturen naar Pokémon HOME. Ook is het mogelijk om Pokémon vanuit Pokémon Bank, Pokémon GO, Pokémon: Let's Go, Pikachu! en Pokémon: Let's Go, Eevee! over te brengen naar de applicatie. Als jij echter vanuit deze laatste vier plekken een zakmonstertje naar Pokémon HOME stuurt, is het niet meer mogelijk deze terug te sturen. Alleen vanuit Pokémon Sword & Shield is het mogelijk om Pokémon over en weer te sturen naar Pokémon HOME.

4

Pokémon ruilen
Pokémon HOME biedt vier verschillende modi voor het ruilen van Pokémon: Wonder Box, GTS, Room Trade en Friend Trade.

Wonder Box
Door Pokémon in de Wonder Box te plaatsen worden ze met een willekeurig persoon geruild voor iets uit zijn/haar Wonder Box. De Wonder Box blijft ook actief wanneer je Pokémon HOME niet gebruikt.

GTS - Global Trade System
Het GTS is bij velen al bekend. GTS zat in voorgaande Pokémon spellen en werd tot grote teleurstelling van velen niet in Pokémon Sword & Shield beschikbaar gesteld. GTS maakt nu een terugkeer via Pokémon HOME. Via het GTS geef je aan welke Pokémon je wilt ontvangen, en welke Pokémon je ervoor beschikbaar stelt.

Room Trade
Room Trade maakt het mogelijk om een ruimte te maken en Pokémon te ruilen met personen die de ruimte betreden. Iedere ruimte kan maximaal 20 personen bevatten. Je weet pas welke Pokémon je krijgt wanneer de ruil afgerond is.

Friend Trade
Tot slot is er nog Friend Trade. Friend Trade stelt je in staat om Pokémon te ruilen met mensen die je als vriend in Pokémon HOME toegevoegd hebt.


Nog meer functies
Er is meer mogelijk dan enkel Pokémon opslaan en ruilen met Pokémon HOME.

6

National Pokédex
Pokémon HOME stelt je in staat om de National Pokédex bij te houden, en te voltooien. Het ontbreken van de National Pokédex was voor veel mensen een schop tegen het been. Via Pokémon HOME is het de bedoeling om de National Pokédex op een manier weer terug te brengen.

Mystery Gifts
In de mobiele versie van Pokémon HOME is het mogelijk om Mystery Gifts te ontvangen en openen. Mystery Gifts zijn kleinigheden die men via een speciale code kan claimen in Pokémon Sword & Shield. Via de mobiele versie zal het mogelijk zijn om deze codes in te vullen en je cadeau te ontvangen.

Your Room
Your Room is de plek waar je veel informatie kunt vinden over jouw aangesloten spellen, of lopende evenementen.

Pokémon HOME-punten
Voor iedere Pokémon die jij in Pokémon HOME plaatst ontvang je punten. Deze punten kun je inwisselen voor BP (Battle Points). BP wordt b.v. in Pokémon Sword & Shield gebruikt om speciale items te kopen.

5

Judge-functie
Als jij een betaald premiumabonnement hebt voor Pokémon HOME is het mogelijk om gebruik te maken van de Judge-functie in de applicatie. Hiermee zullen jouw Pokémon beoordeeld worden, en krijg je te zien hoe sterk ze zijn.


Premium voor meer mogelijkheden
Pokémon HOME is gratis te gebruiken. Wil jij echter meer dan 30 Pokémon toevoegen aan je Pokémon HOME, bijvoorbeeld, dan heb je een premiumabonnement nodig.

De kosten en verschillen tussen Basis (gratis) en Premium (betaald) zijn als volgt:
3
2

Pokémon HOME staat voor release in februari gepland.
Next articleOddworld: Stranger's Wrath HD - een aangename verrassing Previous articleThronebreaker: The Witcher Tale is vandaag verschenen voor de...

Reacties van gebruikers

Avatar
platoqp | 28 januari 2020 16:50 | #289582
Pokém,
Avatar
Yosher | 28 januari 2020 17:02 | #289583
Nou, nee bedankt. De enige reden waarom ik Pokémon HOME zou willen is om al mijn Pokémon hierheen over te zetten. 5 euro per jaar vond ik nog te doen maar 15 euro vind ik echt véél te veel, om dit nog eens bovenop het Nintendo Switch Online abonnement te pleuren.

Gelukkig speel ik toch geen Pokémon Sword/Shield. Maar ze zijn het wel erg bont aan het maken daar bij Game Freak. Alsjeblieft zeg. Denial Ik ben nu echt helemaal klaar met Pokémon.
Avatar
Lucas | 28 januari 2020 18:46 | #289584
collapse
Wat als al je Pokemon erop staan en je wil het niet meer betalen? Weet iemand wat er dan gebeurt met je Pokemon?
Avatar
Monokuma | 28 januari 2020 19:04 | #289585
Reactie op post #289584 van Lucas
collapse
Met Pokémon Bank, als je abonnement verloopt, blijven je Pokémon voor een willekeurige tijd op de servers staan. In de tijd dat ze op de server staan kun je ze nog van de servers afhalen. Zodra de servers ze verwijderen (er is geen tijd bekend wanneer dit gebeurt), dan ben je voor goed die Pokémon kwijt.

Ik verwacht dat zoiets op Pokémon Home wordt toegepast (maar misschien wel minder streng, omdat nu ook niet-betalers gebruik mogen maken van een beperkt aantal ruimte).
Avatar
Lucas | 29 januari 2020 14:11 | #289594
Reactie op post #289585 van Monokuma
Dankjewel. Ik heb het meteen even gecontroleerd. Kan het nog 150 dagen gebruiken, dat valt mee dus. Zou wel zonde zijn. Heb ze allemaal tot en met Sun/Moon.
Avatar
CyberMonkey | 28 januari 2020 21:36 | #289586
Op de 3DS had je alleen een game van €40 nodig + €5 euro voor Bank om online te kunnen vechten met je oude Pokémon. Nu is dat al €60 voor de game, €16 voor het overzetten en ook nog €20 om online te kunnen spelen. Dat is meer dan een verdubbeling van de prijs en dan heb ik het nog niet eens gehad over de DLC van €30 (die zeker niet verplicht is uiteraard, maar wel de post-game content bevat die eigenlijk gewoon meteen al in Sword en Shield had moeten zitten). Het zijn vooral de hardcore fans die maximaal worden uitgebuit.
Avatar
FalconPawnch | 28 januari 2020 22:11 | #289587
Ik ben blij dat ik nooit aan Sword & SHield be begonnen. Voorlopig staat alles nog compleet en wel op Pokemon Sun, maar ooit zal ik het daar toch ook eens van af moeten halen als ik shit weer over wil zetten. Maar om nou weer extra te moeten betalen om dit te kunnen doen vind ik echt onbeschoft gezien de fikse prijsstijging t.o.v. Pokemon Bank.
Avatar
Mink | 29 januari 2020 09:07 | #289588
collapse
16 euro voor een jaar is wel vrij brutal, denk dat ik het een keer gebruik om alles over te zetten naar sword en shield wat ik wil en dan het weer stop zet Razz
Avatar
FalconPawnch | 29 januari 2020 10:31 | #289590
Reactie op post #289588 van Mink
collapse
Dus jij schaft het aan voor 16 euro en pleurt het na het overzetten weer weg terwijl je er de rest van de tijd nog gebruik van kan maken? Wat een rare logica. Zet het gewoon stop vlak voordat het ten einde loopt. Ik weet niet of het automatisch verlengt wordt maar zo haal je in elk geval je 16 euro er nog uit.
Avatar
nNanob | 29 januari 2020 14:54 | #289595
Reactie op post #289590 van FalconPawnch
Je kan ook €3 voor één maand betalen om alles over te zetten van Bank naar Sword/Shield
Avatar
Sascha | 29 januari 2020 12:13 | #289592
Ik ga hier toch even advocaat van de Duivel spelen Devil

Pokémon Bank kostte €5.
Hier kreeg je 3000 slots (100 boxes) voor.
Er zaten geen features in Bank die niet in HOME zullen zitten.

De GRATIS versie van Pokémon HOME biedt:
30 slots (1 box). Vooral bedoeld voor overzetten en trading.
3 Wonder Box trades gelijktijdig.
1 GTS trade tegelijk.
Deelname aan Room Trades.
Alle functies behalve de Judge-funtie en Pokémon Bank koppeling.
En de mogelijkheid voor mensen met 1 switch, en 2+ profielen of beide games, om met zichzelf te traden.

Zonder ook maar één cent te betalen ga je bijna alle functies beschikbaar hebben.
Waaronder dus ook on-the-go trading etc dmv. je Smartphone.

Voor €16 per maand krijg je:
6000 slots (200 boxes) voor Pokémon.
10 Wonder Box trades gelijktijdig.
3 GTS trades tegelijk.
De mogelijkheid om een Room Trade te hosten.
Judge-functies.
In de eerste maand van Pokémon HOME is Pokémon Bank tevens gratis

Er zijn breeders en shiny hunters etc die een tweede Pokémon Bank sub nodig hadden, omdat ze aan 3000 slots niet voldoende hadden. Deze mensen betaalden dan al €10.
Voor €6 extra krijgen deze mensen dus mobiliteit, en overkoepelende functies voor recente en toekomstige games.

De mensen die deze verandering het hardst zullen voelen, en waarschijnlijk het meest vervelend vinden, zijn de mensen die enkel en alleen hun National Dex vullen, en misschien hier en daar een shiny hebben.

Had Wonder Box, GTS en Friend Trade in de main-game moeten zitten?
Misschien, maar waarom deze functie in elke game programmeren, als het ook in een overkoepelend iets kan. Ik zie en snap die gedachtegang wel.

Vind ik het te duur? Not sure.
Ik eet wel eens in de drie maanden een broodje minder van de broodjeszaak, dan bespaar ik al meer dan dat Pokémon HOME kost Razz .

En dat online-functionaliteiten geld kosten vind ik hier eigenlijk niet meetellen.
Microsoft, Sony en Nintendo gebruiken hun Online-lidmaatschappen als extra inkomstenbron voor het faciliteren van online-functionaliteit.
Wel vind ik dat Nintendo voor €20 per jaar (uitgaande dat je geen family abo hebt) hun online-diensten wat beter op orde mogen hebben soms.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Pokémon Bank

Platform: Nintendo 3DS eShop
Prijs: Applicatie gratis; gebruik €4,99 per jaar
Genre: Overige
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: N.v.t.
Releasedatum: 04 februari 2014

Pokémon GO

Platform: iOS
Genre: Augmented Reality
Ontwikkelaar: Niantic
Uitgever: The Pokémon Company
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: N.v.t.
Releasedatum: 16 juli 2016

Pokémon GO

Platform: Android
Genre: Augmented Reality
Ontwikkelaar: Niantic
Uitgever: The Pokémon Company
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 1
Releasedatum: 16 juli 2016

Pokémon Home

Platform: Nintendo Switch eShop
Genre: Cloud Opslag
Ontwikkelaar: The Pokémon Company / Nintendo
Uitgever: The Pokémon Company / Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 1
Releasedatum: 12 februari 2020

Pokémon Shield

Platform: Nintendo Switch
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Game Freak
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 1-4
Releasedatum: 15 november 2019

Pokémon Sword

Platform: Nintendo Switch
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Game Freak
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 1-4
Releasedatum: 15 november 2019

Pokémon: Let's Go, Eevee!

Platform: Nintendo Switch
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Game Freak
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 2
Releasedatum: 16 november 2018

Pokémon: Let's Go, Pikachu!

Platform: Nintendo Switch
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Game Freak
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 2
Releasedatum: 16 november 2018