Nintendo legt focus op het langer speelbaar maken van haar games na release Nieuws | 31 januari 2020 10:54 | Auteur: Ricardo | Bron: Nintendo of Japan

DLC is en blijft een belangrijk onderdeel van Nintendo's strategie.

SuperSmashBrosUltimate_FightersPass_Vol2_01

Tijdens een financiële bijeenkomst heeft Nintendo's president, Shuntaro Furukawa, gesproken over het aanbieden van extra content voor games die reeds zijn gelanceerd. De laatste jaren hebben we dit al steeds vaker gezien. Denk bijvoorbeeld aan het voortdurend toevoegen van gratis content aan Splatoon (2), de seizoenspass van Fire Emblem: Three Houses, of die van Super Smash Bros. Ultimate. Dergelijke content, gericht op het verlengen van de speelduur van bestaande games, blijft ook in de toekomst een focuspunt voor Nintendo. Furukawa zei hierover het volgende (vertaald):

"We zijn ook gefocust op initiatieven waardoor consumenten reeds gelanceerde software blijven spelen. Zoals eerder al aangekondigd plannen we om de in-game content van Pokémon Sword en Pokémon Shield te updaten, en nieuwe content toe te voegen. En zoals eerder genoemd, hebben we besloten om nog meer extra vechters te maken voor Super Smash Bros. Ultimate."


Daarnaast blijft Nintendo ook gericht op het bieden van volledig nieuwe software (vertaald):

"We ontwikkelen veel nieuwe titels voor Nintendo Switch naast de titels die we al hebben aangekondigd. Nieuwe titels worden voortdurend uitgebracht in de toekomst, en niet alleen Nintendo-titels, maar ook titels in verschillende genres, waaronder indie-titels van andere software uitgevers."
Next articleFurukawa spreekt over IP-uitbreiding buiten kernactiviteit Previous articleEr komt een Nintendo Switch met Animal Crossing: New Horizons...

Reacties van gebruikers

Avatar
Jeroen K. | 31 januari 2020 11:16 | #289602
Duh. Kijk hoeveel die games van Nintendo zelf shippen. Bing Bing Wahoo en Mario Fighters Deluxe verkopen bijna meer exemplaren dan dat er consoles verkocht worden. Dan kun je maar beter blijven cashen op die games met $29,99 DLC.
Avatar
FalconPawnch | 31 januari 2020 12:05 | #289606
Ik geloof dat dit vooral gunstig is voor Nintendo om zo meer ontwikkeltijd in andere games te stoppen. Nintendo games gaan nou eenmaal niet aan de lopende band en ontwikkelen duurt steeds langer als je kwaliteit aan huidige normen wilt laten voldoen. Het is klote, maar aan de andere kant blijven games wel langer active en haal je ook meer uit je games. Die 30 euro DLC van Pokemon gaat wel te ver. Die games reken ik dan ook maar niet als Nintendo maar als Pokemon Company/Gamefreak.
Avatar
deejaydadream | 31 januari 2020 13:53 | #289608
collapse
Dan hoop ik dat ze in 2020 nog een DLC van Mario Kart 8 Deluxe aankondigen, Want een volgend deel zie ik echt pas verschijnen op de Switch II (ik hoop dat Nintendo hiervoor kiest).
Avatar
FalconPawnch | 01 februari 2020 18:17 | #289630
Reactie op post #289608 van deejaydadream
Hier kijk ik ook wel naar uit, maar dan word ik toch wel een beetje greedy en wil ik graag nieuwe tracks zien, geen retro banen meer. Nieuwe characters zie ik ook niet echt meerwaarde geven. De game moet gewoon weer wat nieuws krijgen.
Avatar
Yosher | 01 februari 2020 12:41 | #289620
Ben ik zeker wel een voorstander van. Ben benieuwd wat ze hier voor ons in petto hebben. Hoop inderdaad ook op Mario Kart 8 Deluxe DLC.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Pokémon Shield

Platform: Nintendo Switch
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Game Freak
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 1-4
Releasedatum: 15 november 2019

Pokémon Sword

Platform: Nintendo Switch
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Game Freak
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 1-4
Releasedatum: 15 november 2019

Super Smash Bros. Ultimate

Platform: Nintendo Switch
Genre: Fighter
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 6
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 2-8
Releasedatum: 07 december 2018