Furukawa: "geen plannen voor een nieuw Nintendo Switch-model in 2020" Nieuws | 31 januari 2020 19:39 | Auteur: Ricardo | Bron: Nintendo of Japan

Nintendo gelooft niet dat het al het meeste uit de bestaande modellen heeft gehaald.

Nintendo-president Furukawa heeft tijdens een financiële bijeenkomst laten weten dat het bedrijf in ieder geval dit jaar geen plannen heeft voor een nieuw Nintendo Switch-model. In plaats daarvan noemt de president het belangrijk om de huidige modellen goed uit te lichten en installed base te doen groeien. Nintendo wil de focus dan ook leggen op het aantrekkelijk houden en maken van de bestaande lijn aan Nintendo Switch-systemen. Furukawa zei het volgende of Nintendo's nieuwste model (vertaald):

"We vinden dat we de bijzondere features en aantrekkingskracht van de Nintendo Switch Lite nog niet voldoende hebben weten te communiceren, daarom willen we hier in de toekomst verder mee aan de slag."


Onderstaande grafiek toont een kleine stijging in het totaal aantal verkochte Nintendo Switch-systemen in 2019 ten opzichte van 2018.

hardware_verkopen_18-19
Next articleAnimal Crossing: New Horizons ondersteunt één eiland per Nintendo... Previous articleDit zijn de tien best verkochte Nintendo Switch-spellen

Reacties van gebruikers

Avatar
Fl@ppy | 31 januari 2020 20:45 | #289612
Ik ben best blij met dit nieuws. Geen exclusives voor een iets betere console.
Avatar
Martijn | 31 januari 2020 21:50 | #289613
collapse
Gelukkig maar. Ik weiger om een nieuwe te kopen, want ik ben gewoon tevreden over de huidige Switch. De Lite vond ik eigenlijk al wat overbodig, omdat ik het systeem meestal als console gebruik en die minder functies heeft. Sterker nog: met de Lite vergaat het concept achter de Switch deels. Niks los of vast te klikken, geen keuze hem als handheld óf console te gebruiken, dus geen geswitch of die Nintendo Switch.

Ik houd het liever bij de eigenlijke Nintendo Switch, totdat er over een aantal jaar een échte opvolger voor uitkomt. Tot die tijd wil ik gewoon op dit apparaat spelen, zonder ieder jaar te vrezen dat er een nieuwe uitkomt die betere functies heeft. Geen behoefte aan een andere Nintendo Switch op dit moment. Misschien over een jaar of 3, 4, 5....

Ik snap ook niet dat mensen die geruchten van 'een nieuwe Switch' zo vaak toejuichen. De Switch was nog geen jaar uit en die geruchten begonnen al. Zijn dat miljonairs? Mensen die ieder jaar een nieuw systeem in huis zouden willen halen? Nee, laat de gewone Nintendo Switch graag nog een hele lange tijd voortduren, ook om de verzameling voor het apparaat nog stevig te kunnen uitbreiden.
Avatar
Rico B. | 01 februari 2020 00:13 | #289614
Reactie op post #289613 van Martijn
collapse
Zijn dat miljonairs? Mensen die ieder jaar een nieuw systeem in huis zouden willen halen?


Dan heb je de smartphone markt nog niet gezien.. Hilarious
Avatar
Martijn | 01 februari 2020 00:22 | #289615
Reactie op post #289614 van Rico B.
collapse
Weet ik, maar daar vind ik het ook een verschrikking. Als ik een duur apparaat koop (de Switch is dan nog redelijk geprijsd, maar goedkoop is hij niet), dan wil ik daar een langere tijd van genieten. Dat gaat niet als je ieder jaar een nieuwe zou moeten halen, alleen omdat er een nieuwe is. Net als bij zo'n smartphone is het verschil van de nieuwere versie vaak te verwaarlozen.

Net als bij een smartphone doe ik met een console ook liefst zo lang mogelijk. Je hecht je er toch aan, dus na zo'n korte periode denk ik zeker nog niet aan een nieuwere. Toen de hernieuwde batterij-versie van de gewone Switch verscheen, kon ik die zo ruilen voor een nieuwe, maar het was compleet overbodig. Aan de trend om een apparaat vroegtijdig te vervangen omdat er een nét wat nieuwere versie is uitgekomen na weinig tijd, heb ik helemaal geen boodschap. Smile
Avatar
Demin | 01 februari 2020 21:26 | #289631
Reactie op post #289615 van Martijn
collapse
En toch denk ik dat Nintendo op den duur hoopt naar een soort van 'smartphone model' te gaan met de Switch en diens opvolgers. De Switch wordt immers al gebaseerd op mobiele chipsets van Nvidea en de ontwikkelingen op de mobiele markt gaan als een trein. Ook heeft Nintendo speciaal een multi-year/multi-console Partnership met Nvidea getekend en daar als belangrijkste beweegreden voor aangegeven dat er zo voortgebouwd kan worden op de basis infrastructuur van de (toen nog) NX. Dit is destijds door analisten geïnterpreteerd als garantie op backwards compatibility bij nieuwe consoles. Iets wat extra aannemelijk is omdat de hybride console het conceptuele eindstation lijkt te zijn voor de ontwikkeling van Nintendo hardware. (Nintendo kennende zullen ze in de toekomst nog wel weet ik hoeveel extra gimmicks toevoegen, maar met de versmelting van hun console & handheld divisies zal het hybride concept de kern blijven van hun toekomstige hardwareontwikkelingen)

Ik verwacht dat Nintendo over 2 á 3 jaar met de "Switch.2" komt, grofweg de tijd die 3rd party ontwikkelaars nodig hebben om de PS5/Xbox Series X onder de knie krijgen en de originele Switch echt underpowered gaat aanvoelen en daardoor 3rd party support zou gaan mislopen. Hoe zie ik dit dan als Nintendo's evenknie van het smartphone verkoopmodel? In tegenstelling zoals dat vroeger ging met console generaties en je voor een nieuwe console ook nieuwe games/schijfjes/etc. nodig hebt werkt softwarecompatibiliteit net zoals bij apps op smartphones: De nieuwe "Switch.2" is compatibel met "Switch.1" & "Switch.2" games, maar na een tijdje wordt de support voor de Switch.1 uitgefaseerd en zijn alle grote games alleen beschikbaar voor de Switch.2. In +- het eerste jaar na de release van de Switch.2 zijn er naast echte .2 exclusives ook nog een aantal games die wel beperkt op de originele Switch te spelen zijn maar dan bepaalde onderdelen missen op de .1 omdat deze dat niet aankan. (Denk aan de extra functies die de DS Pokémon spellen beschikbaar had op de DSi) Mogelijk geeft Nintendo ook patches uit voor een aantal Switch.1 spellen die laat in de levenscyclus van de Switch.1 uitkwamen waardoor deze extra functies/betere graphics/performance krijgen op de Switch.2 zodat er voor consumenten een extra reden is te upgraden. Na +-5 aantal jaar op de markt herhalen ze dat trucje weer voor de Switch.3.

Dit is voordelig voor Nintendo omdat ze:
1: De Switch.2 in de markt kunnen zetten met een enorme softwarebibliotheek vanaf dag 1 ("Ontdek het beste van 3 generaties aan gaming exclusief op de Switch.2!" Wink
2: 3rd parties ervoor kunnen kiezen games beschikbaar te houden voor zowel de installbase van de nieuwe en originele Switch (denk aan Let's dance, Fifa, Mario & Sonic op de Olympische Spelen en Indie games)
3: Zowel 1st als 3rd party ontwikkelaars hoeven niet te leren omgaan met totaal nieuwe hardware en kunnen in aanloop naar de release van de .2 al oefenen met "Switch.2 enhanced patches" om te wennen aan de .2 functies. Dit zorgt ervoor dat er sneller en goedkoper Switch.2 software ontwikkeld kan worden.
Avatar
Martijn | 02 februari 2020 17:12 | #289662
Reactie op post #289631 van Demin
Ja, vroeger of later moet er natuurlijk een opvolger komen, maar dan liefst wel een échte opvolger en niet van die tussengelegen uitgaven met allerlei toegevoegde of missende functies. Vaak zijn die nieuwe functies te verwaarlozen, maar als je er bepaalde games niet door kunt spelen: bewaar nieuwe functies dan voor de eerstvolgende generatiesprong. Dan heb je er ook meer aan om mee te springen naar een opvolger en kun je tenminste langer met het huidige apparaat doen, zonder steeds bang te zijn dat er plotseling een nieuwere uitkomt met exclusieve functies.

Zolang je games op alle varianten kunt spelen vind ik het niet zo erg. Ook de PS4 Pro en Xbox One X vond ik nogal halfbakken oplossingen, maar aangezien je alle games op alle modellen van het systeem kunt spelen, was dat niet erg. Als we ineens een Switch 1,5 of Switch XL krijgen, die dingen kan die de oude niet kan, dan heb ik dat liever niet. Dan wachten ze beter op een échte opvolger, voor zulke toevoegingen. Zo vond ik de 3DS XL bijvoorbeeld een slecht concept: zelfde apparaat, maar enkele exclusieve games om juist die variant van het systeem te verkopen. Twee nadelen:
1. Er waren weinig exclusieve titels voor het nieuwere apparaat. Koop je dat systeem, dan heb je weinig aan die toegevoegde functies.
2. Die titels waren niet op een gewone 3DS te spelen, terwijl het eigenlijk verder hetzelfde apparaat moest voorstellen.

Het was géén generatiesprong, met een ander concept. Zoiets wil ik bij de Switch dus absoluut niet zien. Nintendo wil uiteraard geld verdienen, maar dat zit denk ik eerder in een grote userbase. Waarom die dan te verdelen met allerlei variaties op hetzelfde concept? Denk bijvoorbeeld aan de 'Lite', die niet eens Switch-functies heeft (vaste Joy-Con controllers, geen tv-functie). Ik heb liever gewoon één apparaat per systeem. Variaties kán, maar zolang het niet hoeft, ga ik ze niet kopen.
Avatar
Demin | 01 februari 2020 15:17 | #289624
Reactie op post #289613 van Martijn
collapse
Ik snap ook niet dat mensen die geruchten van 'een nieuwe Switch' zo vaak toejuichen. De Switch was nog geen jaar uit en die geruchten begonnen al. Zijn dat miljonairs? Mensen die ieder jaar een nieuw systeem in huis zouden willen halen?


Van wat ik online zie zijn het meestal 2 groepen:
1. de mensen die wel geïnteresseerd zijn in een Switch maar er nog geen gekocht hebben (of een extra console willen kopen voor een gezinslid). Dit zijn de mensen die weten dat (de prijs van) de beschikbare techniek verbeterd is sinds de release van de originele Switch en nu hopen op een zo geavanceerd mogelijk exemplaar dat voor hen jaren mee kan. Sowieso is het bekend dat Nintendo graag nieuwe versies van hun hardware uitbrengt dus deze lui hebben dat liever nu aangekondigd ipv dat ze 2 maanden na aanschaf van een originele Switch al met een verouderd model zitten.
2. Die-hard fans/verzamelaars/mensen die imo doorgeslagen zijn in het consumerisme (slechte vertaling van het Engelse woord, maar je weet wel: de mensen die status ontlenen aan het hebben van de laatste gadgets en altijd de laatste iPhone willen hebben ook al doet hun oude het nog perfect).

Zelf houd ik het ook gewoon bij mijn launch day Switch, net zoals dat ik mijn launch day 3DS, originele PS4 & eerste DS de hele generatie zonder problemen heb kunnen gebruiken. (al heb ik helaas wel mijn Joy-cons moeten vervangen ivm drift...) Je weet dat er later vaak betere modellen uitkomen, maar dat risico neem je om gelijk te kunnen spelen. Als ik zie hoeveel uur ik in BotW & Xenoblade Chronicles 2 heb gestopt in het eerste jaar kan ik geen spijt hebben van mijn keuze een early adopter te zijn. Pas bij een echte nieuwe generatie switch kijk ik weer eens.
Avatar
Martijn | 02 februari 2020 17:25 | #289663
Reactie op post #289624 van Demin
Dat klopt. Ik ben ook nog steeds heel erg blij met mijn Nintendo Switch. Lang geleden dat ik zo tevreden was over een console. Is sinds de Gamecube niet meer voorgekomen, in zulke mate. Zolang alle Switch-games speelbaar blijven op de gewone Switch, vind ik het allemaal niet zo'n ramp. Wel als er games voor de nieuwe variant verschijnen, die op de oude niet speelbaar zijn. Afijn, zie mijn reactie hierboven. Smile
Avatar
Patrick | 01 februari 2020 01:08 | #289616
We hebben het hier in een podcast ook over gehad. Lijkt me sowieso geen goed plan om dit jaar een nieuwe Switch uit te brengen. Mooi na de zomer 2021! Dan heeft iedereen in december geld voor een PS5/Xbox Series X. Razz
Avatar
koekiemonster | 02 februari 2020 10:43 | #289633
collapse
Switch Lite performed niet zo goed, dat is duidelijk!
Avatar
FalconPawnch | 06 februari 2020 17:18 | #289707
Reactie op post #289633 van koekiemonster
Ik geloof dat die vooral bedoeld was in combinatie met Pokemon Sword/Shield om zo toch het handheld gevoel van Pokemon weer te krijgen, maar de meeste exemplaren zijn gekocht voor de normale Switch, dus ja ^^

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.