Geen Persona 5-ervaring benodigd voor het spelen van Persona 5 Scramble Nieuws | 02 februari 2020 12:40 | Auteur: Erik | Bron: Nintendo Dram (vertaald door Nintendo Everything)

Lage instapdrempel voor Scramble!

Daisuke Kaneda, de producer van Nintendo-Switch-titel Persona 5 Scramble: The Phantom Strikers, laat aan Nintendo Dream weten dat je Persona 5 niet gespeeld hoeft te hebben om te snappen wat er allemaal gaande is. "Ik denk dat diegene die Persona 5 of Persona 5 Royal niet gespeeld hebben, kunnen genieten van het verhaal, ja."

Wel zegt de man dat het handig is om een globaal beeld te hebben van de RPG. "Het is niet gelimiteerd tot de game, Persona 5 is ook uitgegroeid tot zaken als een anime en manga. Als spelers een algemeen beeld hebben van het verhaal door deze media, dan vermoed ik dat ze nog een beetje meer zullen genieten van dit vervolg."

Persona5Scramble_ThePhantomStrikers_NintendoSwitch_art

Persona 5 Scramble
Persona 5 Scramble: The Phantom Strikers is een musou-game in de wereld van Persona 5. Het is een direct vervolg op het verhaal van laatstgenoemde titel, en speelt zich een aantal maanden later af. The Phantom Thieves komen ineens terecht in een mysterieuze wereld, waar ze enkel uit kunnen ontsnappen door talloze en talloze vijanden een kopje kleiner te maken.

Het is nog niet bekend wanneer Scramble op de Nintendo Switch verschijnt. In Japan verschijnt de game volgende maand al. Eind december is er twintig minuten aan gameplay opgedoken.
Next articleGerucht: The Wonderful 101 komt via Kickstarter naar Nintendo... Previous articleFurakawa vergelijkt verkoopcijfers Luigi’s Mansion 3 met Luigi’s...

Reacties van gebruikers

Avatar
SMS | 02 februari 2020 13:03 | #289641
Dit zal helaas worden overschaduwt door een port, maar dit lijkt me een echte full-blown sequel te worden.
Avatar
Yosher | 02 februari 2020 14:07 | #289651
collapse
Ja dat zou ik ook zeggen, als ik mijn spel meer zou willen laten verkopen. Ik haal hem toch niet alleen al vanwege het feit dat Persona 5 niet naar de Switch komt, om een mosuo game te spelen wil ik toch eerst fatsoenlijk kennis hebben gemaakt met de wereld wat deze in afspeel. Dat kon ik met Hyrule Warriors, maar niet met deze.
Avatar
Jeroen K. | 02 februari 2020 14:53 | #289653
Reactie op post #289651 van Yosher
collapse
Speel de game dan op de PS3 of PS4? Of game je alleen on the go?
Avatar
Yosher | 02 februari 2020 16:09 | #289657
Reactie op post #289653 van Jeroen K.
collapse
Ik game bijna alleen op Nintendo platformen. Playstation heeft mij zéér weinig te bieden.

Wil niet zeggen dat ik games op Playstation altijd bagger vind. Zo is Final Fantasy IX altijd één van mijn favoriete games geweest, ook vóór hij op de Switch uitkwam. Maar de games waar ik op Playstation met plezier veel tijd in heb gestoken zijn op één hand te tellen.
Avatar
Jeroen K. | 02 februari 2020 16:54 | #289660
Reactie op post #289657 van Yosher
collapse
PS3 koop je voor een paar tientjes tweedehands tegenwoordig.

Goede kans ook dat wanneer je wat ouder wordt, de PS-consoles (of PC) je meer te bieden hebben dan Nintendo. Er komen buiten Nintendo's eigen kiddy IP's namelijk maar weinig exclusives naar Nintendo toe vergeleken bij Steam en PlayStation.

Tegelijk zijn er wel veel Japanse games die op PS4+Switch of Steam+Switch releasen tegenwoordig, of zelfs alle drie, dus vandaar dat ik eerst dacht dat je graag on the go speelde misschien.
Avatar
Yosher | 02 februari 2020 17:08 | #289661
Reactie op post #289660 van Jeroen K.
Uhm. Ja ik game al vanaf m'n zesde toen ik mijn Super Nintendo kreeg en ik wordt dit jaar 32, try again.

Daarnaast, die ''kiddy'' IP's zijn juist waarom ik bijna alleen maar op Nintendo platformen speel. Mario, Yoshi, Zelda, Kirby, Smash Bros, Splatoon, Animal Crossing- allemaal series die ik graag heb en veel waarde aan hecht, en daar kan geen enkele 3rd party (of Sony/Microsoft 1st party) titel voor mij aan tippen. Ik geef niks om exclusives buiten die van Nintendo om. (Overigens, deze games zijn kind vriendelijk, niet kinderachtig of 'kiddy' zoals jij zegt.)

Er zijn daarentegen ook genoeg 3rd party games voor mij te spelen op de Switch. Zo heb ik mij de laatste tijd goed vermaakt met Resident Evil 5, en is indie-game Celeste zelfs één van mijn favoriete games ooit geworden. En hier hoef ik geen Playstation voor aan te schaffen, en dat ga ik voor Persona ook zeer zeker niet doen.

Daarnaast; ik héb een Playstation (1, 2 én 3). Maar ik speel hier gewoon niet met plezier op. Ik had Resident Evil 5 hier ook op maar had er geen plezier in. Totdat ik deze op de Switch speelde. Het is raar, en ik weet ook niet hoe het komt, maar het is gewoon zo. Ik heb de PS3 eens van iemand kado gekregen, anders had ik deze echt nooit in huis gehad, en ik heb er echt nog geen uur op gespeeld. Ik ben en blijf gewoon Nintendo fan.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Persona 5 Scramble: The Phantom Strikers

Platform: Nintendo Switch
Genre: Action RPG
Uitgever: Atlus
Aantal spelers lokaal: Onbekend
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: Onbekend

Screenshots