Monster Energy Supercross - The Official Videogame 3 Review | 18 februari 2020 07:00 | Auteur: Dreon

Als gamer ben ik nooit veel bezig geweest met realistische race-games. Een potje Mario Kart gaat er bij mij natuurlijk altijd wel in, op één of andere manier heb echter nooit geprobeerd om realistische race-spellen te spelen. Met Monster Energy Supercross 3 krijg ik toch eens de kans om ook dat gedeelte van het race-genre eens goed te bekijken. Met de nadruk op realisme gaat het in dit spel om goede bochten maken, goede sprongen maken en zorgen dat je geen snelheid verliest. Weet Monster Energy Supercross 3 dit goed neer te zetten?

Geen groene schilden en bananen
In Monster Energy Supercross 3 is het de bedoeling dat je participeert in motorcross-races waarin het van belang is dat je timing perfect is om te kunnen winnen. Je baant je een weg over het zand en probeert je motor overeind te houden terwijl er links en rechts van je het geluid van anderen motoren klinkt. Alleen door je goede skills toe te passen, kun jij een echte winnaar worden. Als echte Mario Kart-veteraan is het natuurlijk even wennen dat je geen spullen kunt vinden om je tegenspelers achter je te krijgen. Het is puur toegewijd aan jouw vaardigheden in het besturen van je crossmotor. Door je sprongen zo te timen dat je perfect met je wiel landt, kun je je snelheid behouden en je tegenstander voorblijven. Ook de bochten zijn in Monster Energy Supercross 3 erg moeilijk om te maken en soms is het de bedoeling dat je flink afremt en de juiste snelheid weet te behouden. Dat klinkt allemaal redelijk ingewikkeld, en dat is het ook!

2

De realistische motorbesturing is goed uitgewerkt, het is zelfs zo dat je snelheid wordt bepaald door waar je ergens landt op de grond en wat de stand van je wielen is. Ook het maken van bochten doe je door te remmen en vervolgens met je rechterstick het wiel zo te draaien dat je zo min mogelijk snelheid verliest. Hierbij is het van belang dat je probeert niet te ver te draaien, anders glijdt je motor uit en verlies je flink wat seconden bij het herstarten op de baan. Het maken van sprongen voordat er grote bochten komen, is het moeilijkste wat er is. Wanneer je je motor hier op juiste manier weet te verdraaien om te bocht lekker te kunnen pakken, voelt dit echter geniaal. Het spel bevat ook een rewind-knop, hiermee is het mogelijk om de tijd een paar seconden terug te draaien om die bocht net even wat lekkerder te pakken. Omdat het spel redelijk veel vergt van je vaardigheden, is dit een welkome optie voor spelers die nieuw zijn in het genre. Ondanks dat je de tijd terug kunt draaien, blijft Monster Energy Supercross 3 nog steeds een flinke uitdaging en voelt het nooit als valsspelen, meer als perfectioneren.

Verschillende spelmodi om je te vermaken
In de singleplayer-modus is het de bedoeling dat je deelneemt aan verschillende races om sponsoren te krijgen en daarmee je motor zo goed mogelijk probeert te maken. Je krijgt na de races punten toegekend voor de stunts die je maakt tijdens de race, waarmee je nieuwe spullen voor je motor kunt kopen. Ook bevat het spel korte races, een time trial modus en zelfs een compound modus. In deze laatste genoemde krijg je de kans om door een grote bouwplaats te rijden om zo veel mogelijk stunts uit te voeren. Het is fijn om hier even lekker rond te crossen en gave stunts te doen, helaas ziet het spel er in deze modus net wat minder mooi uit. Er is sprake van motion blur en de pop-up van verschillende objecten is goed te zien. Ook de textures van sommige stukken grond zien er niet zo mooi uit waardoor de compound modus toch een zure nasmaak achterlaat.

In de online multiplayer modus is het mogelijk om zelf een lobby te starten of om in andere lobby’s te stappen. Het gebruiken van lobby’s is erg fijn, het spel gaat namelijk gewoon door wanneer de host het spel verlaat. Helaas is de online modus erg uitgestorven, ik heb meerdere malen geprobeerd om een spel te organiseren of toe te treden. Dit is me helaas niet één keer gelukt, omdat er simpelweg geen andere spelers leken te zijn. Ik durf dus ook niet te zeggen of deze modus goed werkt.

Grafisch en geluid
Over het algemeen ziet Monster Energy Supercross 3 er prima uit, de stadions zien er tof uit en ook het zand waar je doorheen racet, ziet er prima uit. De personages ogen echter wel lelijk, dit is erg jammer. Zelf maak ik dan vaak maar een idioot personage zodat ik er tenminste nog wat lol uit haal, maar dit is in deze game niet de bedoeling. Handheld modus ziet er zeker niet slecht uit. Er is net wat meer blur te zien, maar het spel loopt erg soepel en bestuurt nog steeds net zo precies als in docked modus. Ook de muziek is erg tof en maakt het racen toch net wat aangenamer.

3

Conclusie
Monster Energy Supercross 3 is een leuke race-game waarbij realisme goed centraal staat. Helaas is het technisch toch een beetje inferieur en zijn de personages om te huilen. Ook de compound modus ziet er niet zo mooi uit, waardoor deze goed bedachte spelmodus de plank toch mis lijkt te slaan. Toch steekt de gameplay sterk in elkaar en kost het je best wat moeite om echt vaardig te worden met het besturen van je motor. De rewind-knop is een welkome toevoeging en voelt nooit aan als valsspelen, het is toch al zo moeilijk om die motor te besturen!
6
N1-score
  • + Realistisch
  • + Rewind-knop
  • + Online lobby’s..
  • - .. waar het uitgestorven lijkt
  • - Personages zien er lelijk uit
  • - Compound modus is helaas niet mooi
Next articleKoraalroze Nintendo Switch Lite aangekondigd in Japan Previous articleSilhouet van nieuwe Mythical Pokémon geteased

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Monster Energy Supercross - The Official Videogame 3

Platform: Nintendo Switch
Genre: Extreme Sports
Ontwikkelaar: Milestone
Uitgever: Milestone
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online:
Releasedatum: 31 januari 2020

Screenshots