Geen nieuwe Fighters Pass en Super Smash Bros.-games in de planning Nieuws | 20 februari 2020 11:44 | Auteur: Sascha | Bron: @PushDustIn (Twitter)

ssbu_fpvol2

Slecht nieuws voor Smash-liefhebbers? Mogelijk wel als de uitspraken van Masahiro Sakurai te geloven zijn.

De nieuwste Famitsu-column, geschreven door Masahiro Sakurai (Super Smash Bros. bedenker), is online gelekt. Hier komen enkele weetjes en details over de toekomst van de gamereeks naar voren.

Twitteraar @PushDustIn heeft de leak vertaald. Hieruit blijkt dat de komende zes extra vechters, die eraan komen met de Fighters Pass 2, de laatsten zijn die naar Super Smash Bros. Ultimate zullen komen. De zes nieuwe vechters zijn door Nintendo, en niet Masahiro Sakurai, bepaald. Er zijn momenteel geen plannen voor extra DLC's voor de game.


Uit de vertalingen is verder op te maken dat er op dit moment geen plannen zijn om een nieuwe game in de Super Smash Bros.-reeks te maken. Het is onbekend hoe (en of) de gamereeks verder zal gaan na de Fighters Pass 2.

Masahiro Sakurai geeft aan zijn "uiterste best" te doen voor de ontwikkeling van de komende zes personages. Hij zegt ook aan het werk te willen blijven "om mensen gelukkig te maken".

Wat denk jij? Is dit het einde van de Super Smash Bros.-saga?
Next articleAnimal Crossing: New Horizons krijgt een Official Companion... Previous articleSci-Fi thriller Deliver us the Moon aangekondigd voor Nintendo...

Reacties van gebruikers

Avatar
Lucas | 20 februari 2020 12:36 | #289801
Smash zal nooit eindigen. Op een nieuwe console komt er gewoon weer een nieuwe Smash. Hoewel ik er geen problemen mee zou hebben als ze Ultimate altijd als basis gebruiken en niet teveel vernieuwing toepassen.
Avatar
Jordy B. | 20 februari 2020 14:13 | #289804
Hij had toch ook iets gezegd in de trant; 'als het nog meer Fire Emblem fighters zijn moeten jullie bij Nintendo gaan klagen, niet bij mij.' xD.
Avatar
Dinalfos | 20 februari 2020 20:21 | #289809
Een gloednieuwe Smash lijkt me een nogal zinloze bezigheid, tenzij Sakurai het over een totaal andere boeg wenst te gooien.
Avatar
FalconPawnch | 21 februari 2020 01:35 | #289811
Ik denk dat het op een gegeven moment gewoon 'klaar' moet zijn. Dit zou de ultieme versie worden en dat is het by far. Wat wil je hierna nog gaan maken als overtreffer? Wat me sowieso gewoon aanspreekt is het cross-franchise concept. Mario Kart deed dit ook al heel voorzichtig door AC en Zelda characters toe te voegen als racers en andere gerelateerde zaken. Het zou bijvoorbeeld tof zijn een soort Kingdom Hearts te zien met Nintendo characters ipv Disney. Of Sakurai echter de RPG kant op zal gaan lijkt me sterk, maar wie weet wat deze man nog voor plannen heeft. Hij heeft Kirby en Kid Icarus ook nog in z'n portfolio dus wellicht meer een soort adventure game?
Avatar
Martijn | 21 februari 2020 12:11 | #289816
collapse
Voor deze versie lijkt het me ook wel genoeg, als straks die zes laatste vechters zijn toegevoegd. We zitten dan intussen al in 2021. Er moet toch een moment komen dat het klaar is. Eigenlijk was dat aan het einde van het Fighter's Pass, maar er kwam een tweede deel. Eigenlijk is dat dus al boffen, want anders had Byleth de laatste vechter geweest én een anticlimax. Nu zit Byleth eigenlijk ergens halverwege, nu er nog zes bij komen.

We zullen zien wie er verder nog allemaal bij komen. Op zich was het eerste Fighter's Pass een goede selectie, maar ik ga niet verhullen dat het niet aansloot op mijn persoonlijke voorkeuren. Ik heb eigenlijk niet veel met de onthulde DLC vechters, al zijn het op zich geen slechte toevoegingen. Hoop dat er in het tweede Fighter's Pass meer vechters zitten waar ik wél enthousiast van worden kan. Van speculaties en lijstjes op YouTube wordt ik zelden blij. Iedere keer figuren erbij waar ik niks aan vind. Dat kan beter, dus dat Nintendo met een mooie selectie mag komen. Moeilijk, aangezien iedereen wel zijn eigen droomselectie heeft voor die laatste zes vechters.

Zelf zou ik graag nog wat echte Nintendo-personages willen zien, die nu nog missen. Dan bedoel ik niet Geno, Waluigi of Waddle Dee. Alsof er geen interessantere figuren meer toe te voegen zijn. Mag hopen dat de laatste zes vechters positief gaan verrassen. Hoe het na alle DLC verder gaat met de serie, zien we daarna nog wel een keer. Als dit er straks allemaal in zit, is Super Smash Bros. Ultimate klaar en kunnen de makers zich weer op iets nieuws gaan richten. Het is niet zo erg als het dan weer even duurt, voordat een nieuw deel in de reeks wordt aangekondigd. Richt hierna graag eerst even op iets anders. Er zijn meer games en series die aandacht verdienen. Smile
Avatar
FalconPawnch | 21 februari 2020 17:11 | #289825
Reactie op post #289816 van Martijn
collapse
Nou, juich nog maar niet te vroeg hoor, fighters pass 2 kan ook nog een Fire Emblem character bevatten. Nintendo kiest de characters he, niet Sakurai. Die geven hem gewoon de opdracht zo van "Hier hond! maken die meuk!"
Avatar
Martijn | 21 februari 2020 17:40 | #289828
Reactie op post #289825 van FalconPawnch
collapse
Mij hoor je niet juichen. Voor mij persoonlijk had de eerste Fighter's Pass al niet zo'n beste invuling. Op zich toffe vechters, maar ze sluiten niet erg op mijn voorkeuren aan. Op zich niet zo erg, maar ben zoals iedereen enthousiaster als het personages zijn die ik er persoonlijk graag in zou zien. We gaan het wel weer zien, wie Nintendo verder nog in de vechter-selectie wil hebben.

Ergens denk ik dat we de Fire Emblem personages nu wel weer gehad hebben. Byleth is representatief voor Fire Emblem: Three Houses en voorlopig komt er geen andere Fire Emblem meer uit. Héél misschien een vechter representatief voor Tokyo Mirage Sessions #FE Encore, maar eigenlijk verwacht ik dat ook niet. Ik verwacht dat het merendeel nu bij de 3rd party gezocht gaat worden, zoals bijna heel de eerste Fighter's Pass. Zelf zie ik liever nog een paar échte Nintendo-personages (maar niet Geno, Waluigi, Waddle Dee, etc. dus).
Avatar
FalconPawnch | 22 februari 2020 10:07 | #289838
Reactie op post #289828 van Martijn
Nope, het waren naast Banjo & Kazooie totaal mijn keuzes niet maar ik ben alsnog blij met alle extra fighters die ze maken. Sommigen ben ik wat minder over te spreken *kuchHEROkuch* maar wat je allemaal krijgt voor zo'n dlc pakket is best aardig. Laten we in ieder geval hopen dat komende characters wat meer Nintendo flavour zijn. En als ze echt een FE: Tokyo Mirage fighter toe zouden voegen, dan ga ik alleen maar keihard lachen. Zeker als het blauw haar heeft enzo =')

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Super Smash Bros. Ultimate

Platform: Nintendo Switch
Genre: Fighter
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 6
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 2-8
Releasedatum: 07 december 2018

Screenshots