Vitamin Connection Review | 29 februari 2020 08:00 | Auteur: Daan

''Deze game hoort op de Nintendo Switch thuis!'' is iets wat ik vaak genoeg hoor. Gamers willen dat wonderbaarlijke spellen naar het systeem komen, en deze wens is erg begrijpelijk. Toch speelt Vitamin Connection met het andere idee achter deze welbekende zin. Er zijn weinig spellen die daadwerkelijk puur voor de Nintendo Switch gemaakt zijn, en daar probeert WayForward op in te spelen. Je herleeft mooie momenten van de eerste dag met het systeem, vooral te vergelijken met experimentele ideeën van het kaliber Snipperclips.

Een gezonde eerste indruk
In Vitamin Connection stap je in de schoenen van Vita-Boy en Mina-Girl, die met behulp van hun Capsule Ship virussen vernietigen. Gemeneriken hebben vitale organen van lichamen overgenomen en het is aan jou om schoon schip te maken. Elk level representeert een lid van de familie Sable, die een reeks aan beproevingen doormaakt. Vanaf het eerste level moet je meteen knallen, gezien een kind gered moet worden. Hier leer je de kneepjes van het vak van bacteriën vernietigen, en begin je te snappen wat het level design van je verlangt.

4


De game weet meteen van zijn kunnen te overtuigen. Vitamin Connection kent een spectaculaire presentatie die je maar weinig tegenkomt in Nintendo Switch eShop-titels. De cutscenes, personages en algehele ontwerpfilosofie doen me denken aan een tekenfilm op de zaterdagochtend. Zelfs tijdens rumoerige gameplay-segmenten weet het spel zijn mannetje te staan. Oh, en de muziek. Mijn hemel, de muziek. Het doet heel sterk denken aan een Japanse radioshow, compleet met constante stemmen die je vertellen welke game je aan het spelen bent. Combineer de presentatie met sterke voice acting, en je hebt een resultaat dat goud waard is.

Schieten en spelen tot je niet meer kan
Over de gameplay gesproken, wat moet je nou precies doen in Vitamin Connection? Alleen of met een vriend loods je een Joy-Con-achtig schip door doolhof-achtige levels. In co-op beweegt een speler het schip en schiet met de Vitamin Beam, terwijl de ander het schip ronddraait en de laser richt op vijanden. In solo-stand werkt Vitamin Connection ook verrassend goed, gezien de acties mooi verspreid zijn over de controller. Er zijn een paar beperkingen die sommige onderdelen moeilijker maken, maar ik kwam er zonder grote problemen doorheen. Vitamin Collection vraagt veel van de speler, en de Vitamin Beam kan maar mondjesmaat worden gebruikt. Het helpt niet bepaald dat het lichaam vol zit met vallen en dooie punten, waardoor backtracken soms de orde van de dag betreft.

1


Tijdens de reis kom je in aanraking met vijanden en obstakels die simpelweg niet opgeven. Ze zitten je constant op de hielen, en er zijn specifieke bewegingen nodig om ze te vernietigen. Zo zijn er draadjes die routes compleet blokkeren. De draden hebben één kleur, die bepaalt hoe je ze moet benaderen met het schip. In een ander scenario zul je met een haak objecten weg moeten slepen en zodoende de weg vrij maken. Elk segment in elk level introduceert nieuwe mechanieken, wat het doorgronden van de levens geweldig maakt. Sommige vaardigheden vragen wel wat kennis van zaken, de haak is daar één van, maar de levels weten het goed te verpakken. Het leuke aan Vitamin Collection is dat ik me nooit verveel. Zelfs in de mindere momenten overlaadt het spel je met vijanden en collectibles, waardoor je nooit echt stil zit. Er is een doorspoelknop, maar ik heb hem nooit aangeraakt.

Tussen het vliegen door moeten de vitale organen ook hersteld worden. Bij de organen zul je het opnemen tegen verschillende organismen die van wanten weten. Deze vijanden dagen je uit voor speciale minigames die je coördinatievaardigheden op de proef stellen. Mijn favoriet is een Buzz Wire-achtige game, waarbij beide kanten van het schip in positie worden gebracht om zodanig de draad heel over te komen. Het vergde al mijn concentratie om geen steekje te laten vallen. Een ander voorbeeld is een dans-minigame waarbij je moet bewegen, draaien en klappen op de muziek. Tijdens elke ronde worden er nieuwe iconen toegevoegd. Deze minigames kunnen ook apart in het hoofdmenu gespeeld worden, wat vlug plezier toestaat. De lichaam-levels nemen 25 minuten in beslag, en deze kun je niet onderbreken, dus de minigames zijn een goed alternatief.

3


Content, genoeg voor iedereen
Vitamin Connection biedt veel content. Hoewel het aanbod levels misschien klein lijkt, zijn ze werkelijk goed herspeelbaar. Er is een drive om je scores te verbeteren, en beter te presteren in de minigames. Nadat je de eerste reis hebt voltooid, is er ook een New Game + -modus met een nieuwe reeks aan uitdagingen. Ze veranderen het verhaal ook compleet, maar daar wil liever weinig over verklappen. Het verdubbelt met gemak de lengte van het gehele avontuur. Ten slotte zijn er extra hindernisbanen voor elk van de minigames binnen Vitamin Connection te ontgrendelen. Het worden bijna games die compleet op zichzelf staan!

Conclusie
Vitamin Connection is één van de betere spellen verkrijgbaar op de Nintendo Switch eShop. Hoewel er wat verplichte backtracking is, vliegt het avontuur voorbij en biedt het een vermakelijke ervaring. De levels zijn gevuld met leuke obstakels en uitdagingen die je vaardigheden testen. Daarnaast weten de minigames de gameplay op te breken, zonder af te doen aan het complete pakket. De presentatie is de belangrijkste zet in het geheel. De graphics lieten me in een vrolijke stemming achter, met aandoenlijke personages en funky Japanse deuntjes. Het maakt niet uit of je nou alleen of met een vriend speelt, want Vitamin Connection is gemaakt met de Switch in het achterhoofd.
9
N1-score
  • + Hele toffe presentatie
  • + Voelt geknipt voor het platform
  • + Leuk alleen of in co-op
  • + Aangenaam avontuur
  • + Genoeg content om te overbruggen
  • - Wat backtracking
Next articleAlien Hominid maakt zijn terugkeer op de Nintendo Switch Previous articleYacht Club Games overweegt "zeer zeker" een vervolg op Shovel...

Reacties van gebruikers

Avatar
Jeroen K. | 29 februari 2020 08:20 | #289874
Titel klinkt boeiender dan dat de game eruit ziet...

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Vitamin Connection

Platform: Nintendo Switch eShop
Genre: Shoot-Em-Up
Ontwikkelaar: WayForward Technologies
Uitgever: WayForward Technologies
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 20 februari 2020

Screenshots