Yoshinori Kitase van Square Enix uit interesse in remaken van Final Fantasy V Nieuws | 07 maart 2020 18:59 | Auteur: Erik | Bron: Gamereactor

"Niet iets schrijven dat Square Enix dit en dit aan het remaken is."

Yoshinori Kitase, medewerker van Square Enix sinds 1990, ziet het als een interessante mogelijkheid om ooit op een dag Final Fantasy V van een remake te voorzien. "De eerste Final Fantasy waar ik zelf aan werkte was deel vijf. Dit spel is nog nooit opnieuw uitgewerkt met een meer realistische aanpak. Ik denk darom dat het best interessant is om ooit op een dag een remake te doen van Final Fantasy V."

Dit vertelt Kitase aan Gamereactor tijdens presentatie van de remake van Final Fantasy VII voor de PlayStation 4. Hij voegt hier aan toe dat dit puur zijn persoonlijke optiek is, dus dat dit geenszins een bevestiging is dat Square Enix bezig is met een remake van dit spel.

FinalFantasyV_Remake_N1

Final Fantasy V
Ken je Final Fantasy V nog? Het is misschien een beetje een ondergeschoven kindje van de Final Fantasy-reeks. Het verscheen in 1992 in Japan voor de Super Nintendo, maar baande zich pas tien jaar later een weg naar Europa. Nintendo-fans kunnen pas sinds 13 april 2007 met het spel aan de slag, dankzij een release op de Game Boy Advance.

Final Fantasy V is misschien wel hét schoolvoorbeeld van een Final Fantasy-game: een koninkrijk komt erachter dat er iets mis is met de vier kristallen. Het is aan jouw team van helden, waaronder Bartz met zijn Chocobo om hier wat aan te doen. Bijzonder in dit deel was zijn uitgebreide Jobs-systeem: hiermee kun je de personages helemaal naar jouw wens tweaken.

Trek in wat Final Fantasy op de Nintendo Switch? Afgelopen jaar is er een hoop speelplezier uitgekomen, waaronder deeltje XII: The Zodiac Age en Final Fantasy IX.
Next articleKickstarter The Wonderful 101 geëindigd: opbrengst ongeveer... Previous articleCloudpunk krijgt iets specifiekere lanceerdatum

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.