Miyamoto praat over de toekomstplannen van Nintendo Nieuws | 07 maart 2020 19:43 | Auteur: Erik | Bron: Famitsu (vertaling door Nintendo Everything)

De geestelijk vader van Super Mario streeft ernaar om zijn kindje groter te maken dan alleen in games.

"We willen onze videospelpersonages op een steeds bredere manier verspreiden, niet alleen in games, terwijl ze hun waarde behouden. Anders gezegd: we werken samen met verschillende andere bedrijven." Dit zegt Miyamoto in een interview met het Japanse tijdschrift Famitsu.

Shigeru Miyamoto, die op dit moment als General Manager fungeert bij Nintendo, wil dat op deze manier veel meer mensen in contact komen met Super Mario en consorten. "Als wij hierin slagen, dan creëren we meer mogelijkheden voor mensen om in contact te komen met onze personages, op een veel grotere schaal dan normaal."

Ambities Nintendo
Het blijkt al langere tijd dat Nintendo hiermee bezig is. Zo komen er in twee pretparken van Universal een Super Mario-gedeelte, terwijl de besnorde loodgieter binnenkort ook in een film schittert. Daarnaast liet Miyamoto eind 2019 weten dat hij het bedrijf groter wil maken dan Disney.

ShigeruMiyamoto_SuperMarioGroterdanDisney
Next articleN1ntendo TV - Pokemon TCG Sword & Sword video unboxing Previous articleKickstarter The Wonderful 101 geëindigd: opbrengst ongeveer...

Reacties van gebruikers

Avatar
FalconPawnch | 08 maart 2020 01:40 | #289910
Ja je kan zo veel willen maar voorlopig is Disney 95% en Nintendo 5% in verhouding of zo.
Disney is en blijft de grootste. Ik hoop wel dat Disney concurrentie blijft behouden en niet alles opslokt om steeds maar groter te worden. Disney is scary.
Avatar
Cassislight | 08 maart 2020 22:53 | #289915
collapse
Misschien wordt het eens tijd voor Switch 2 aangezien er nu PS5 en Xbox X Series gaan komen. Nintendo en de zogenaamde fans mogen dan wel zeggen dat Nintendo niet ziet als concurrent vanwege de gameplay, hun tacticle style, en bla bla, maar stiekem van binnen gaan ze wel helemaal kapot.

Sterker nog.. Nintendo is echt droog aan het worden! Waar is Nintendo Direct gebleven? En nee ik heb niks aan animal kleuter crossing. Oh! Ook dat nog... ik vlieg er steeds uit wanneer ik online met vrienden speel. We gaven de servers de schuld, maar ik neem mijn worden terug. De service is prima. Switch is zo zwak en raakt zo snel overhit bij grote aantallen van online gamers. Switch kan die warmte en energie niet aan. Fact! En nog steeds willen ze geen 4K Switch uitbrengen volgens de geruchten. Nee want het gaat uiteindelijk om de game play bla bla.

Dus we krijgen straks Xbox Series X met 8K/12 Teraflops, Ps5 met 8K/9,2 Teraflops, Ps5 pro met 8K/12 Teraflops en dan Switch 2 met nog geen 4 K.( Ik denk dan met een beetje geluk nog zo 1080p/60fps /5 Tflops.) Weet wel dat Nintendo Switch maar 1 Tflop heeft. Nintendo is echt dom. Oja.. Nintendo gaat uiteindelijk voor de game play. Uhm..door 8K en 12 Tflops, heb je juist een ideale GAMEPLAY en een sterke internet verbinding.

Lachwekkend....
Avatar
FalconPawnch | 09 maart 2020 08:49 | #289916
Reactie op post #289915 van Cassislight
Wat!? Nee joh! De Switch is nog 'nieuw' zat. Er moeten gewoon wat meer games uit huize Nintendo komen in snellere mate. De releasetijd tussen de blockbuster games ligt mij gewoon te ver uit elkaar. Ik snap sowieso niet waarom er niet gewoon meer studios geopend worden om meer games te maken. Nintendo zou hier toch wel genoeg budget voor moeten hebben lijkt me.

Een Switch koop je ook niet voor de geweldige power in de console. Vergeet niet dat het ook als een handheld moet fuctioneren en op eigen power even door moet kunnen gaan. Een 'oude' Switch is best snel leeg, drie tot vier uurtjes of zo.

En ja, als ze ooit met een Switch 2 komen en hetzelfde concept dus hanteren, dan zou ik het inderdaad ook fijn vinden als de stabiliteit wat beter is. Maar voorlopig hoef je echt nog geen Switch 2 te verwachten.
Avatar
Sharjah-Games | 09 maart 2020 13:27 | #289917
Reactie op post #289915 van Cassislight
collapse
Dus jij denkt dat terraflops bepaalt hoe goed een game is?. Nou ik heb de PS4 pro en Xbox one x, en toch speel ik meer op de switch!. Terraflops heeft niks te maken met hoe leuk een game is, speel je switch met interkabel en je hebt minder problemen online. Op mijn Xbox of PS4 heb ik ook problemen online, als ik op wifi speelt, en aangezien de switch portable is, speel je veel tegen mensen die wifi gebruiken!!!
Avatar
FalconPawnch | 09 maart 2020 23:39 | #289925
Reactie op post #289917 van Sharjah-Games
eigenlijk zouden games je de optie moeten geven om te kiezen tussen wired of wifi opponents.
Avatar
*D4rKy* | 10 maart 2020 16:08 | #289931
Reactie op post #289915 van Cassislight
Mee eens

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.