Edgar - Bokbok in Boulzac: een grappig avontuurtje Review | 09 maart 2020 08:00 | Auteur: Kitty

Edgar leidt een vredig leventje op zijn kleine boerderij, waar hij weinig te maken hoeft te hebben met de dorpelingen. Samen met zijn trouwe kip verbouwt hij kalebassen, zijn absolute lievelingskostje. Met behulp van Razidium houdt hij de Lionflies op afstand (half leeuw, half vlieg), want die eten zijn gewassen op. Op een duistere dag wordt zijn Razidium echter onbruikbaar en moet hij het dorp in om vervanging te regelen. Daar stuit hij echter op een heel ander avontuur.Aan het begin van Edgar – Bokbok in Boulzac word je meteen in het diepe gegooid. Er is geen introductiefilmpje; begin maar met kalebassen verbouwen. Edgar is een excentriek mannetje, die op zijn beurt de dorpelingen weer erg apart vindt. Als buitenstaander is het lastig te kiezen wie vreemder is. Het dorp is klein maar sfeervol en de inwoners zijn humoristisch en vreemd. Hoewel het verhaal vrij snel duidelijk wordt, was het wel leuk geweest om iets meer sfeeropbouw te hebben aan de start van de game. Sfeervol wordt het wel snel en vooral de kip Precious steelt de show. Haar gekakel is het enige dat ‘voice acting’ heeft, en het is verrassend hoeveel emotie een kip kan uitdrukken.

4

1

Zoektocht naar Razidium
Je bent op zoek naar Razidium, dus je praat met alle dorpelingen om erachter te komen of iemand weet waar je dat vandaan kunt halen. Al snel blijken er duistere geheimen te zijn en omdat je toch echt wel je kalebassen wilt verbouwen, ga je maar verder op onderzoek uit. Meer door geluk dan door wijsheid ontrafelen Edgar en zijn kip het verhaal. Alles wordt neergezet met een lekkere dosis absurde humor. De personages zijn ook nog eens heel schattig getekend, waardoor het een erg uitnodigend spel is.

3

Edgar – Bokbok in Boulzac werkt als een traditionele point-and-click-game waarin je objecten verzamelt om aparte puzzels op te lossen. Meestal zijn de objecten niet erg logisch maar vooral humoristisch, en als je bij het juiste punt bent wordt automatisch alles ingezet wat je daar nodig hebt. Zo ga je een cocktail maken voor een kat gemaakt van een zweetsok, een vis en een stinkkaas. Het wordt dus nooit heel erg moeilijk, maar het is zeker niet saai. Op sommige punten was een soort van questlog wel fijn geweest: je kunt gesprekken maar éénmaal voeren, daarna moet je dus onthouden wat je moest doen. Vergeet je dat of weet je het niet zeker, dan zit er eigenlijk niets anders op dan met iedereen te praten en alles te bekijken wat je tegenkomt, in de hoop dat je het juiste aanklikt. Omdat niet alles even logisch is, zou het dan wel mooi zijn geweest om even terug te lezen wat ook alweer gezegd was.

5

Desondanks speelt het hele spel lekker weg en had ik nooit het gevoel dat ik ‘vast’ zat. Sterker nog: in zo’n drie uur was ik al aangeland bij het einde. Dat was wel jammer, hoewel het verhaal compleet en afgerond voelde. Het prijskaartje van zo’n 16 euro voelt dan echter wel wat aan de hoge kant. Je beslissingen hebben geen invloed op het verloop van het spel, waardoor de herspeelbaarheid ook niet erg hoog is.

2

Conclusie
Edgar – Bokbok in Boulzac is een erg schattige en humoristische point-and-click-game. Een kleine questlog was wel fijn geweest, want soms voelt het niet helemaal duidelijk wat je moet doen. Het wordt echter nooit erg ingewikkeld, maar voelde ook weer niet aan als te makkelijk. Dankzij de humoristische dialogen en schattige grafische stijl is het een aangenaam verhaal om te doorlopen, met vooral Precious de kip als ideale sidekick. De game is wel erg kort en na zo’n drie uur ben je al aan het einde beland. Dat is jammer, want Precious, Edgar en de inwoners van Boulzac zijn prima gezelschap!
7,8
N1-score
  • + Humoristische dialogen
  • + Uitnodigende grafische stijl
  • - Erg kort
  • - Questlog(je) was fijn geweest
Next articleSpecialweek: Twintig beste Nintendo-games van het afgelopen... Previous articleN1ntendo TV - Pokemon TCG Sword & Sword video unboxing

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Edgar - Bokbok in Boulzac

Platform: Nintendo Switch eShop
Genre: Point and Click
Ontwikkelaar: La Poule Noire
Uitgever: La Poule Noire
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 26 februari 2020

Screenshots