E3 2020 officieel geannuleerd Nieuws | 11 maart 2020 17:59 | Auteur: Erik | Bron: ESA

Het corona-virus is de grote boosdoener.

Slecht nieuws voor de wereld van gaming: de E3 is niet meer dit jaar. De ESA (de organisatie achter het evenement) bevestigt dit in een officieel statement.

"Na zorgvuldige gesprekken met deelnemende partijen over de gezondheid en veiligheid van iedereen in omtrent de E3 - onze fans, onze medewerkers, onze standhouders en onze langdurige partners -, hebben we de moeilijke beslissing gemaakt om E3 2020 te annuleren", zegt ESA op haar website.

e32020_geannlueerd_n1ntendo_02

COVID-19
De aanleiding hiertoe is grote zorgen over het COVID19-virus, beter bekend als corona. ESA staat achter hun beslissing, maar zegt desalniettemin ontzettend teleurgesteld te zijn dat ze het evenement moeten afzeggen.

Op dit moment zijn de dames en heren achter de E3 aan het kijken of ze een online alternatief voor het evenement kunnen bedenken, dat ook in juni plaats moet vinden. Updates hierover maakt ESA in de toekomst bekend op haar website.

E3 2021
Het annuleren van de E3 2020 betekent geenszins het einde voor het evenement. E3 2021 staat op dit moment gewoon op de planning. "We kijken ernaar uit om jullie de E3 2021 als een opnieuw uitgevonden evenement te presenteren. Dit wordt een showcase die fans, media en de industrie samenbrengt, en de videospelindustrie viert."

Vanmorgen was het al zeer waarschijnlijk dat de E3 2020 niet meer door zou gaan. Helaas is dit bij dezen bevestigd. Het is de eerste keer sinds de start van het evenement in 1995 dat de E3 wordt geannuleerd.

Hoe voel jij je hierover?
Next articleDe twintig beste Nintendo-games van het afgelopen decennium:... Previous articleAdam's Venture: Origins aangekondigd voor Nintendo Switch

Reacties van gebruikers

Avatar
Rico B. | 11 maart 2020 22:12 | #289955
De games komen er toch wel. Met of zonder event.
Avatar
Demin | 12 maart 2020 02:26 | #289959
collapse
Dit zou wel eens de doodslag kunnen worden voor de E3, het nam toch al jaren af in gewichtigheid... Zeker nu de conventionele beursvloer een jaar onbeschikbaar is zullen er meer bedrijven (definitief) naar een Direct-achtig model overstappen. En als ze dat eenmaal hebben lopen, waarom dan nog terug naar de conventiestijl? Tegenwoordig bereik je als bedrijf veel effectiever zelf mensen met een stream en kun je gemakkelijk demo's online zetten.
Avatar
SMS | 12 maart 2020 10:06 | #289960
Reactie op post #289959 van Demin
Yikes...., nou ik hoop niet dat dit de doodslag word. Het E3 is niet alleen een beetje het "gamer kerstmis", maar het zet ook deadlines voor bedrijven dat goed kan werken als motivatie.

Mischien kan het een digitaal evenement worden als het allemaal teveel kost anders.
Avatar
ThanosReXXX | 12 maart 2020 15:09 | #289973
Reactie op post #289959 van Demin
Dat zal niet gaan gebeuren. Dat het nu voor een keer wordt overgeslagen, is simpelweg een gevalletje overmacht, maar dat betekent niet dat we nu nooit meer een E3 event krijgen. En al nam het de afgelopen jaren af, qua gewichtigheid, belangrijkheid en impact is de E3 nog steeds de grootste en meest bekende beurs.

Vraag aan 1000 mensen welke game beurs ze kennen, en 9 van de 10 zal als eerste E3 noemen, zo synoniem staat de E3 met de term game beurs.

En je slaat overigens de plank volledig mis wat betreft het nut en het doel van een event zoals de E3. Dat is namelijk niet om ons mensen te bereiken. Wij als publiek hebben in de loop der jaren als een soort van bonus toegang gekregen tot de E3, maar de beurs is eigenlijk altijd bedoeld geweest voor business insiders en pers, net als de CES, het meer universele broertje van de E3.

De industrie heeft beurzen als deze nodig. Het is waar deals achter gesloten deuren worden gesloten, waar ze vrijelijk elkaars producten en diensten kunnen bekijken, en waar aanbieders, aandeelhouders, potentiële klanten, importeurs, inkopers en dergelijke elkaar vinden.

Nu hoor ik je al bijna denken dat dit ook op conventionele manieren kan, en daarin zou je op zich gelijk hebben, maarrrr.....

Op zo'n beurs gaat het er heel anders aan toe. In mijn eigen vak als sales & marketing rep heb ik zelf ook voor meerdere IT merken en producten beurzen gedaan, en het voelt gewoon ècht anders. Er hangt een positieve spanning en verwachting, mensen zijn enthousiaster, meer geïnteresseerd en meer toegankelijk. Ik weet niet precies hoe ik het moet omschrijven, want het is een typisch geval van "je had er bij moeten zijn", maar laat ik zeggen dat het een beetje voelt als een vakantie tripje/snoepreisje voor zakenlui.

Ja, eigenlijk ben je gewoon aan het werk, maar door de eerder genoemde sfeer/buzz/omgeving gaat alles lekkerder dan op kantoor. Zelfs bedrijven en partners waar je normaal altijd al zaken mee deed, reageren enthousiaster dan tijdens een normale afspraak op kantoor. Ze komen even gezellig langs om een praatje te maken, en een deal gaat er veel makkelijker door, want mensen komen zelf naar je toe, in plaats van dat jij vanuit jouw eigen initiatief probeert om ze binnen te harken en je product of dienst te verkopen.

En omdat het een open sfeer heeft, kunnen alle partijen, zoals degenen die ik al eerder genoemd heb, op een heel makkelijke manier alles met elkaar vergelijken op één enkele locatie, in plaats van allerlei bedrijven te moeten bezoeken en/of afspraken te moeten maken.

En aandeelhouders kunnen heel goed zien en inschatten hoe het product waar zij een belang bij hebben, overkomt bij potentiële klanten en de media, wat weer inzicht geeft voor hen.

Dus, al met al is en blijft zo'n fysieke beurs een heel belangrijk ding, dus het is voor de game industrie zelf te hopen, en ook beter, als een beurs zoals de E3, in wat voor fysieke vorm dan ook, gewoon blijft bestaan.
Avatar
Mink | 12 maart 2020 10:45 | #289962
collapse
Nee Crying
Avatar
FalconPawnch | 12 maart 2020 18:15 | #289979
Reactie op post #289962 van Mink
met een beetje geluk bij deze pech komen er wel Nintendo Directs om en rond die periode. Nintendo kan natuurlijk vooralsnog haar eigen presentaties door laten gaan en zelf hosten. Fingers crossed!
Avatar
Jeroen K. | 13 maart 2020 07:57 | #289989
Aan de ene kant, voor Nintendo komt het goed uit omdat ze toch geen games op de planning hebben staan. Aan de andere kant doet Nintendo sowieso al niet echt mee aan E3 en Sony zou er dit jaar ook niet bij zijn, dus we zullen waarschijnlijk er niet veel aan missen...
Avatar
Kuemori | 15 maart 2020 19:03 | #290045
Gelukkig doet Nintendo gewoon z'n eigen ding.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.