Laat het avontuur van LEGO Super Mario beginnen Nieuws | 12 maart 2020 15:11 | Auteur: Erik | Bron: Nintendo

Nintendo doet LEGO x Super Mario officieel uit de doeken!

Het resultaat? Iets dat nog een videospel is, noch een stereotype LEGO-set. LEGO Super Mario is een soort interactieve levelbouwer, waarin je doel is om zoveel mogelijk muntjes te verzamelen met een fysieke versie van de besnorde loodgieter. LEGO Super Mario reageert hierbij (door middel van speciale blokken) op wat er gebeurt de omgeving die je met de steentjes in elkaar hebt gezet.

Op de website van LEGO staat dat Super Mario LEGO later dit jaar verschijnt. Meer informatie wordt naar alle waarschijnlijkheid in een later stadium bekend gemaakt.LEGO x Nintendo
Nintendo en de LEGO Group werkten samen om dit fenomeen tot leven te brengen. "We zijn ongelofelijk blij dat we Mario naar de fysieke wereld kunnen brengen door middel van de interactieve en sociale spelelementen van LEGO", zegt Julia Goldwin, CHief Marketing Officer van de LEGO Group. "Met deze ervaring helpen we miljoenen aan kinderen die fan zijn van Mario om op een compleet nieuwe wijze met hem te spelen."

Takashi Tezuka, een van gde originele ontwikkelaars achter Super Mario Bros, voegt hier het volgende aan toe: "Ik heb LEGO-producten en hoe ze de verbeelding van kinderen prikkelen altijd al leuk gevonden. Dit nieuwe product zoekt naar manieren om twee verschillende speelstijlen te combineren: eentje waarin je naar eigen wens de wereld van Mario bouwt, en een ander waar je met hem speelt in precies de wereld die jij maakte."

LEGO x Super Mario werd dinsdag al aangekondigd via een teaserfilmpje op de officiële Twitterpagina van LEGO.

Next articleNintendo of America-medewerker test positief op COVID-19 virus Previous articleNintendo reageert op annulering E3 2020; andere manieren worden...

Reacties van gebruikers

Avatar
FalconPawnch | 12 maart 2020 16:00 | #289975
collapse
Hahhaha, ik geloof dat iedereen even bamboozled was. We dachten allemaal aan een lego-mario game, maar niet aan een mario-lego pakket.
Avatar
Jerone | 12 maart 2020 16:51 | #289977
Reactie op post #289975 van FalconPawnch
Wut, nee. Het was mij iig vrij duidelijk dat het om Lego ging en niet om een game.
Avatar
HylianEmiel | 12 maart 2020 19:27 | #289983
Super gaaf! Dit is niet echt een pakket voor mij. Ik hoop op een mooi bouwwerkje (Peach Castle? Dan zet ik die naast mijn Hogwarts Lego kasteel. Razz )
Avatar
Martijn | 12 maart 2020 22:07 | #289985
Ik ging ook niet uit van een game, toen de samenwerking werd aangekondigd. Wat niet is kan misschien nog komen, al had ik dit ook niet verwacht. Leuk concept en ik zie de combinatie Nintendo en Lego wel zitten. Twee sterke merken en allebei leuk voor alle leeftijden. Toch denk ik dat dit door het videogame-achtige spelelement vooral voor kinderen is. Zelf val ik dus volledig buiten de doelgroep en ga ik het vast niet kopen.

Zelfde als bij Nintendo Labo: een leuk concept, maar niet iets voor mij. Wel iets dat ik als kind destijds waarschijnlijk leuk had gevonden. Leuk voor ouders om voor hun kinderen te kopen en samen mee te spelen. Lego-sets om echt mee te bouwen lijkt me tijdlozer en voor een algemener publiek. Daar zijn vast leuke dingen voor te bedenken (kastelen, voertuigen, gethematiseerde gebouwen, etc.). Mogelijk had zoiets mij dan toch meer aangesproken. Ik zie de aantrekkingskracht van dit concept ook, maar kan er zelf helemaal niks mee.
Avatar
fantasyfreak | 12 maart 2020 23:56 | #289987
Ik ben wel een groot LEGO liefhebber, maar dit laat ik toch aan mij voorbij gaan. Iets te kiddy, niet helemaal mooi vormgegeven en ik ga er sowieso niet mee spelen.
Avatar
rdvid | 14 maart 2020 21:04 | #290042
Het lijkt mij niet heel tof. Ik heb er zelf niet zoveel mee… een playset is wel tof, maar dat spel lijkt me niet zo. Wel innovatief

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.