Dutch Comic Con verplaatst vanwege noodmaatregelen Nederlands kabinet Nieuws | 13 maart 2020 10:30 | Auteur: Dyon

De Dutch Comic Con kan eind deze maand niet langer plaatsvinden, maar de organisatie heeft snel gehandeld.

Vanwege de ingrijpende maatregelen van het kabinet om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn alle evenementen waar honderd mensen of meer aanwezig zijn tot en met 31 maart verboden. Ook de Dutch Comic Con is daar slachtoffer van geworden, dat oorspronkelijk op 28 en 29 maart zou plaatsvinden in de Jaarbeurs in Utrecht.

De organisatie heeft echter snel gehandeld, want het 10-jarig jubileum is verplaatst naar het weekend van 4 en 5 juli 2020:
We vinden het erg jammer dat we deze editie moeten verplaatsen, maar zijn blij dat het nog door kan gaan. Het is niet meer mogelijk om het evenement plaats te laten vinden op de oorspronkelijke datum vanwege de overmacht en onvoorspelbaarheid van het virus dat compleet buiten de macht van Easyfairs ligt. We begrijpen dat dit een teleurstelling is voor alle betrokkenen, maar onze belangrijkste zorg is de veiligheid en gezondheid van iedereen. We kijken er in ieder geval enorm naar uit om ons jubileum samen te vieren op 4 en 5 juli 2020.


Alle toegangskaarten blijven geldig, maar de mensen die al een kaartje hebben gekocht kunnen ook hun geld terugkrijgen. Meer informatie zal hierover spoedig volgen.

Ondanks dat de organisatie snel gehandeld heeft, kent de verplaatsing ook een keerzijde. Het is door de nieuwe data niet bekend of alle Special Guests die aanwezig zouden zijn op de nieuwe data ook beschikbaar zijn, daarover wordt later meer gecommuniceerd.

Het 10-jarig jubileum van Dutch Comic Con vindt plaats op 4 en 5 juli 2020 in de Jaarbeurs in Utrecht.
Next articleDubbele dosis commercials voor Animal Crossing: New Horizons Previous articleDe twintig beste Nintendo-games van het afgelopen decennium:...

Reacties van gebruikers

Avatar
rdvid | 13 maart 2020 15:30 | #290009
Zou Charles Martinet komen?

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.