Nintendo legt plannen back-up savedata Animal Crossing: New Horizons nog eens uit Nieuws | 17 maart 2020 11:35 | Auteur: Erik | Bron: Nintendo (vertaling door Siliconera)

Hoe werkt het nou met de opslagdata van Animal Crossing: New Horizons? Nintendo legt het nog eens uit.

Als je je savedata verliest, dan ondersteunt Animal Crossing: New Horizons definitief niet de Nintendo Switch Online Cloud back-up. Dat gezegd hebbende, er is op dit moment een plan in ontwikkeling om je opslag alsnog te herstellen als je je Nintendo Switch verliest of als de console niet meer werkt. Deze functie wordt uniek voor New Horizons en moet binnen een jaar geïmplementeerd worden.

Deze unieke functie wordt ook gebruikt voor het overdragen van opslagdata tussen verschillende Nintendo Switch-platformen. Ook deze is nog in ontwikkeling, en wordt binnen een jaar gelanceerd.

AnimalCrossing_NewHorizons_NintendoSwitch_Lentejpg

Eén eiland per Nintendo Switch
Nintendo bevestigt daarnaast in haar FAQ dat het niet mogelijk is (en wordt) om meerdere eilanden te creëren op één Nintendo Switch. Ook niet als je meerdere exemplaren van het spel hebt of een digitale en fysieke variant. Als je een nieuw eiland wilt optuigen, dien je een tweede Nintendo Switch te hebben.

Via lokale multiplayer is het wel mogelijk om samen op het eiland te spelen. Ook kunnen andere gebruikers op je systeem hun eigen huisje erop bouwen.

Tot slot laat Nintendo weten dat het spel compatibel is met de Nintendo Switch Lite. Maar om gebruik te maken van Party Mode (lokale co-op) dienen er wel meerdere Joy-Cons of Pro Controllers op aangesloten te worden, afhankelijk van hoeveel man er mee doen.

Verwarring
De afgelopen maanden creëerde Nintendo nogal wat verwarring omtrent de savedata van Animal Crossing. Eerst brachten ze het statement naar buiten dat het spel de online cloud niet zou ondersteunen, maar later kwamen ze hier alweer op terug.

Animal Crossing is vanaf 20 maart 2020 beschikbaar voor de Nintendo Switch. Alvast even voorproeven? Natuurlijk wil je dat! Dreon ging helemaal los in zijn videopreview en onze Daan vertelt in zijn review je graag waarom ook jij deze game in huis moet halen.

Next articleIndie World Showcase [18:00 CET] Previous articleStory of Seasons: Friends of Mineral Town krijgt een releasedatum

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.