My Hero One's Justice 2 - Prima vermaak Review | 02 april 2020 07:00 | Auteur: Mitch

Toen ik een jaartje of twee geleden op vakantie in Taiwan was, waren ze overal in de grote steden: grote tv-schermen, billboards of posters met de groenharige protagonist van My Hero Academia erop. De serie is de laatste jaren ook in het westen populair geworden en in veel opzichten zou je deze kunnen zien als de 'opvolger' van Naruto. Dus natuurlijk betekent dat dat er een vechtgame-franchise uit de grond gestampt dient te worden. Daar eindigt echter het cynisme in deze tekst, want One's Justice 2 is een verrassend leuke fighter die de blonde blaaskaak-ninja met gemak achter zich laat.

Tienerdrama
In My Hero One's Justic speel je het meest recente seizoen na van de animeserie My Hero Academia. Dat betekent dat je in de schoenen stapt van de groenharige Izuku Midoriya en zijn met superkrachten uitgeruste klasgenootjes. Samen nemen zij het op tegen Overhaul, een nihilistische emo die dat hele superheldengedoe maar arrogant vindt en het liefst ziet verdwijnen. Tot zover de samenvatting voor leken van deze serie, waar ik ook toe behoor. Veel belangrijker dan dat, is dat al dit tienerdrama een erg tof vechtspel oplevert.

NSwitch_MyHeroOnesJustice2_04

My Hero One's Justice (vanaf nu: MHOJ2) is een zogenaamde arena fighter en roept onmiddellijk vergelijkingen op met de Naruto Ultimate Ninja Storm-serie. In die games bewegen jij en je tegenstander zich in drie dimensies door een arena en sla je elkaar met herhaaldelijk drukken op de Y-knop tot pulp. Dankzij de toegankelijke besturing tovert zelfs een leek binnen de kortste keren spectaculaire combo's en superaanvallen op het scherm. De keerzijde van zo'n systeem? Het biedt bijzonder weinig diepgang en je bent er daardoor snel op uitgekeken.

Simpel laagje diepgang
Het lijkt alsof de makers van MHOJ2 dit ook ervoeren tijdens het spelen of bekijken van hun bronmateriaal, want zij pakken dit simpele vechtsysteem en voegen er een aantal interessante vernieuwingen aan toe. Ja, de hersenloze één-knops combo's zitten er nog steeds in, maar daarnaast heb je nu ook counters en breakers. Is je tegenstander aan het knoppenrammen? Dan absorbeer je met een counter-aanval voor een paar seconden zijn klappen, terwijl je daarna zelf vernietigend terug kan slaan.

Naast de counter is er nog de breaker move, die je ook kunt zien als een zware aanval. Deze zware aanval is makkelijk te onderbreken met snelle aanvallen, maar zeer effectief als je tegenstanders juist een counter heeft ingezet. Zo ontstaat er een klassiek schaar-papier-steen system, waarbij counters effectief zijn tegen normale aanvallen, breakers tegen counters...en zo voort. Dit simpele, maar oh zo lekkere laagje diepgang ontbreekt volledig bij veel andere arena-fighters en maakt MHOJ2 daadwerkelijk leuk om te spelen. Zowel in singleplayer -met een vrij uitgebreide story modus- als in de (online) multiplayer-arena.

NSwitch_MyHeroOnesJustice2_01

Dan is er nog het oppervlakkige spektakel en dat zit domweg gewoon heerlijk in elkaar. Zoals het een goede tiener-anime betaamt, sla je tegenstanders door gebouwen, hebben alle personages belachelijke en creatieve speciale krachten en wordt er zo nu en dan wat afgeschreeuwd. De personages zijn stuk voor stuk erg leuk en aan alles kun je merken dat ontwikkelaar Byking de sfeer van de show zo goed mogelijk over wilde brengen. En als ik, iemand die de show niet kijkt, vervolgens uit nieuwsgierigheid eens wat fragmentjes op YouTube ga opzoeken, dan weet je dat ze daar zeker in geslaagd zijn.

Conclusie
My Hero Academia is het soort anime dat ik helemaal geweldig zou hebben gevonden op de middelbare school en na One's Justice 2 weet ik dat helemaal zeker. Deze 3D-arena fighter biedt precies wat je ervan mag verwachten en misschien zelfs nog wel een beetje meer. Een heerlijke over-the-top presentatie, personages met belachelijke superkrachten die elkaar op de meest spectaculaire wijze aan gort slaan en een vechtsysteem dat met een paar simpele toevoegingen een stuk leuker en iets diepgaander is dan het gros van diens genre-genoten. Aanrader.
8
N1-score
  • + Laagje diepgang in het vechtsysteem
  • + Geweldige over the top presentatie
  • - Nog steeds geen Tekken of Soul Calibur qua finesse
Next articleSurvival open-world RPG Windbound aangekondigd voor Nintendo... Previous articleAtari kondigt puzzel-RPG PONG Quest aan voor Nintendo Switch

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

My Hero One's Justice 2

Platform: Nintendo Switch
Genre: Fighter
Ontwikkelaar: Byking
Uitgever: Bandai Namco Games
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 2
Releasedatum: 13 maart 2020

Screenshots