Luigi’s Mansion 3 Multiplayer Pack – Gezellig spookpartijtje Review | 11 mei 2020 14:00 | Auteur: Neslihan

Iets wat ik niet per se verwacht had van Luigi’s Mansion 3, was hoe heerlijk het is om samen te spelen dankzij de slijmerige Gooigi. Samen met een vriend het spookhotel verkennen is stiekem echt heel leuk en daarnaast zijn er nog twee speelstanden speciaal voor meerdere spelers. Liefhebbers van die twee modi hebben nu geluk: het spookachtige spel heeft multiplayer DLC gekregen, dat is opgesplitst in twee pakketten! Vraagt deze uitbreiding om een spookfeestje?

Lokaal Luigi Party
Eén van de multiplayerstanden die Luigi’s Mansion 3 al had, is het zogenaamde ScreamPark. Dit is in principe Luigi Party, met een handjevol minigames die je lokaal met tot wel acht mensen kunt spelen. Het eerste uitbreidingspakket voegt daar nu nog drie nieuwe minigames aan toe en de optie om in je eentje te kunnen oefenen voor het echte werk tegen je vrienden.

Eén van deze drie minigames is Tricky Ghost Hunt. Hierbij moeten twee teams de meeste geesten zien te vangen. Het is alleen niet zo makkelijk als het klinkt: de grond onder je voeten wordt zo nu en dan geladen met elektriciteit, dus je moet continu op je passen letten (en misschien je tegenstander een klein duwtje geven wanneer er stroom staat!). Daarnaast kun je trefballen in de nieuwe DodgeBrawl. Hier gebruik je je vertrouwde stofzuiger om ballen naar de tegenstander te schieten. Elke teamspeler die drie keer geraakt is, is af. Het team dat als laatst overeind staat of de hoogste score heeft aan het einde van de tijd wint. Tenslotte kun je nog tekeer gaan in River Bank. Hier spelen teams weer op een opblaaszwaantje op een gevaarlijke rivier met allerlei soorten obstakels. Het doel is om zo veel mogelijk muntjes te verzamelen binnen het tijdslimiet. Pas wel op: als je door een bepaald obstakel de dupe wordt, verlies je al je zuurverdiende geld!

Het tweede pakket voegt nog drie van zulke minigames toe: PuckStravaganza, Floaty Frenzy en Desperate Measures. PuckStravaganza is in principe air hockey met stofzuigers, en bovendien de leukste van deze drie. Een toffe twist hier is dat er meerdere pucks aanwezig zijn die een verschillend aantal punten waard zijn. De zwakste van de drie vond ik Floaty Frenzy: een wildwaterparcours waarbij je ook zo veel mogelijk muntjes moet verzamelen. Deze minigame wordt al gauw vrij druk (zelfs met maar twee mensen) wat ervoor zorgt dat de rondjes racen bovenal een vervelend karwei is. Als laatste kun je een gewichtige strijd aangaan in Desperate Measures. Deze minigame neemt zijn titel erg serieus: ieder team moet ongeveer de juiste hoeveelheid zand op een weegschaal zien te krijgen. Dat spelers intussen ook bommen en spokend moeten ontwijken, maakt het wegen van zand niet heel veel interessanter.

Eigenlijk had ik na het spelen van deze minigames hetzelfde gevoel als na de originele. De minigames zijn gemiddeld gezien wel oké, op een schaal van 'niet erg interessant' tot 'best lachen'. De tijdslimiet van een paar minuten en de optie om met zo veel vrienden tegelijk te spelen, maken deze minigames een ware Mario Party-rivaal. Echter kon ik dit multiplayerpakket maar met twee spelers uitproberen. Hoewel dat op zich wel leuk was, waren we er wel erg snel op uitgekeken. Ik kan me voorstellen dat het met een grotere groep echt leuk is om te spelen. Wat dan ook echt een gemiste kans is, is dat deze modus niet online te spelen is.

29

Groovy ScareScraper
Online multiplayer is ook meteen de reden waarom de andere multiplayer-modus van Luigi’s Mansion 3 zo veel leuker is. ScareScraper kun je wél online met mensen spelen. Dat is trouwens ook wel nodig, want die vier mensen heb je echt hard nodig voor deze modus. Wat daar dan wel bij komt kijken, is dat het altijd wel een beetje gevaarlijk is om online te spelen: misschien is je willekeurige teamgenootje helemaal niet zo goed of besluit die midden in het potje ermee te stoppen. Dat is al helemaal gevaarlijk met de toevoeging van het uitbreidingspakket: het doel om twintig verdieping van de ScareScraper te overwinnen.

De ScareScraper-modus zit dus ook al in het originele spel. Hier moet jij je samen met een team aan Luigi’s wagen aan een aparte toren, verdieping voor verdieping. Elke verdieping is steeds weer wat anders met een verschillend doel en weer een tijdlimiet om het succesvol te voltooien. Voor de DLC kon je kiezen uit het voltooien van vijf en tien verdiepingen in één potje, maar nu zijn zelfs twintig verdiepingen ook een optie. Deze twintig verdieping houden je zeker ruim een uur zoet, als je het al in één keer weet te halen. Daarbij kunnen er ook een paar gloednieuwe verdiepingen tussen de mix aan etages zitten. Het multiplayerpakket voegt ook een drietal kostuums toe voor Luigi: Mummigi, The Green Knight en Groovigi. Op basis van het kostuum dat je kiest, kunnen er verdiepingen verschijnen in het thema van het corresponderende kostuum. Dit is een leuke mix voor de verschillende verdiepingen, vooral omdat zelfs de geesten helemaal in dat thema zijn.Conclusie
Het multiplayerpakket van Luigi’s Mansion 3 is echt iets voor de liefhebbers. En dan heb ik het niet per se over liefhebbers van Luigi’s Mansion 3 zelf, maar meer over mensen die het het liefst samen spelen. De nieuwe ScreamPark-minigames zijn alle drie best leuk, maar met weinig spelers om samen mee te griezelen ben je er snel op uitgekeken. De ScareScraper-modus heeft dat probleem minder dankzij de optie voor online multiplayer. Echter is ook deze modus het leukst met een enthousiast Luigi-team, vooral als je besluit de nieuwe twintig verdiepingen achter elkaar te tacklen. Al met al is de multiplayer DLC van Luigi’s Mansion 3 een toffe uitbreiding, maar vooral onder het motto "hoe meer zielen hoe meer vreugd".
7
N1-score
  • + Leuke uitbreiding voor multiplayer liefhebbers
  • + Veel opties voor lokaal multiplayer
  • - Geen online multiplayer-stand voor ScreamPark
Next articleJapanse Nintendo Switch Online-abonnees spelen binnenkort gratis... Previous articleDe geschiedenis van Animal Crossing in vogelvlucht

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Luigi's Mansion 3

Platform: Nintendo Switch
Genre: Action Adventure
Ontwikkelaar: Next Level Games
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 2-8
Releasedatum: 31 oktober 2019

Screenshots