Wegvluchten naar een paradijs Special | 06 april 2020 13:11 | Auteur: Dreon

In tijden als deze is het belangrijk dat je niet in sociaal isolement terechtkomt. Er is niets erger, dan dat je je alleen voelt. Laat Animal Crossing: New Horizons nou net op het juiste moment verschenen zijn! Dankzij dit vrolijke spel kun je je, ondanks de perikelen in het echte leven, even lekker ontspannen op een waar paradijs met dierenvrienden.

Een eiland met veel potentie
Het avontuur begon met een klein eiland genaamd Outset Island, hier ben ik samen met Flip en Diva komen wonen. Natuurlijk werd ik verkozen tot hoofd-eilandbewoner, waardoor ik de macht kreeg om het hele eiland zoveel mogelijk naar eigen smaak in te richten. Weliswaar begon dit klein; ik koos een goede plek uit voor Flip en Diva, koos de juiste plek voor het museum en na een tijdje ook Timmy & Tommy’s winkeltje. Na een paar dagen groeide mijn eiland pas echt uit tot een waar paradijs. Zoetjes aan kreeg ik steeds meer dierenvrienden en raakte ik ook steeds meer gehecht aan Flip, Diva en alle andere beestjes. Mijn eiland werd naarmate de tijd vorderde ook steeds meer ingericht naar eigen smaak en voor ik het wist kon ik, met het toevoegen van bruggen en hellingen, het hele eiland betreden zonder polsstok of ladder.

34

Een andere verjaardag dan normaal
Op 27 maart, ongeveer een weekje nadat we in Nederland werden geadviseerd om met zo min mogelijk mensen in contact te komen om de spreiding van het coronavirus te stoppen, vierde ik mijn verjaardag. Dit was in het echte leven maar een saaie bedoeling, omdat ik me natuurlijk ook aan deze regels wilde houden. Gelukkig werd ik bij het opstarten van Animal Crossing: New Horizons meteen verrast door Flip, hij zei dat ik hem moest volgen naar zijn huis. Hier stond een grote taart voor me klaar, kreeg ik de eer om de kaarsjes uit te blazen en mocht ik daarna ook nog een piñata kapotslaan. Het enthousiasme van Flip, Diva en Celia straalde er vanaf! Dit vond ik erg leuk gedaan en hierdoor ging mijn verjaardag dit jaar toch niet helemaal ongemerkt voorbij.


Vrienden op bezoek
Tijdens het spelen van Animal Crossing: New Horizons werd me één ding al snel duidelijk: ik had heel veel Switch-vrienden die ook allemaal Animal Crossing: New Horizons speelden. Het duurde dus ook niet lang voordat ik deze op bezoek kreeg op mijn eiland. Zo heb ik uren lang met Randy gevist, insecten gejaagd en getuinierd. Ook ben ik samen met Paul en Kitty op bezoek geweest bij Erik, hier hebben we natuurlijk wat leuke foto’s van gemaakt. Omdat we elkaar allemaal goed kennen, hebben we elkaar ook als beste vrienden toegevoegd in Animal Crossing: New Horizons waardoor we ongelimiteerd aan de slag konden op elkaars eiland. Het duurde natuurlijk ook niet lang voordat ik alle verschillende soorten fruiten op mijn eigen eiland had.

35

Tuinieren kan ook een leuke hobby zijn
Bij het inrichten van mijn eiland heb ik met verschillend meubilair allemaal hoekjes gemaakt om je thuis te voelen. Zo heb ik op het strand een VIP feest- en relaxruimte gemaakt, het klassieke strandvuur en natuurlijk ook een romantisch plekje om zonsondergang te kunnen bekijken. Het meest trots ben ik nog wel op al mijn bloementuintjes. Zo is het in Animal Crossing: New Horizons mogelijk om bloemen te “crossbreeden”. Dit houdt in dat je verschillende kleuren bloemen bij elkaar moet zetten om andersgekleurde bloemen te kweken. Deze moeten netjes verzorgd worden en uiteraard iedere dag voorzien worden van water. Zo heb je al vlug paarse en zwarte rozen in je tuin staan. Dat is niet het enige wat je kunt doen, je kunt er ook een mooi hekje of zelfs een muur omheen zetten, hier en daar wat mooie lampen of zelfs een fonteintje. Omdat het spel veel verschillende bloemen bevat, is het leuk om hier verschillende tuintjes voor te maken of deze op een leuke manier bij elkaar te zetten. Ik heb hier zelf uren aan gespendeerd en ben uiteraard trots op het resultaat. Wanneer ik de goede kleuren bij elkaar heb, is het plan om alle bloemen uit de grond te halen, om vervolgens weer nieuwe combinaties te maken.

36

Spinnen jagen en zo veel mogelijk Bells binnen harken
Al die grote aanpassingen maken in mijn eiland kostte natuurlijk klauwen met geld. Iedere brug of helling kost minimaal 100.000 Bells en hoe luxer de brug, hoe duurder deze werd. Na een tijdje heb ik uitgevonden dat er een manier is om zo veel mogelijk te kunnen jagen op tarantula’s. Het is namelijk zo dat deze niet zo’n grote verschijningskans hebben, tenzij jij ervoor zorgt dat andere beestjes niet meer kunnen verschijnen. Wanneer je (in de nacht) naar een eiland reist met Nook Miles Tickets, kun je hier alle bomen omhakken, bloemen plukken en stenen kapot maken. Hierdoor kunnen er alleen nog maar beestjes verschijnen die niet op bloemen, bomen of stenen zitten. Wanneer het regent, komen ook de kevers niet tevoorschijn. Dit verhoogt de kans op het verschijnen van tarantula’s nog meer. Wanneer je over het eiland loopt, zal er hier en door op de stenen een wharf roach verschijnen. Deze kun je wegjagen om vervolgens ergens anders op het eiland een tarantula tegen het lijf te lopen. De tarantula valt je overigens niet aan, zolang jij geen net in je handen hebt. Wat je dus kunt doen, is vanaf een veilige afstand je net pakken en je slag slaan. Deze beesten brengen 8000 Bells op bij Timmy en Tommy Nook... verschijnen de dollartekens al in je ogen?

38

Het compleet verbouwen van je eiland met de Island Designer App
Wanneer je aan bepaalde voorwaarden hebt voldaan, is de Island Designer App beschikbaar op je Nookphone. Vanaf dat moment is alles mogelijk! Zo heb ik een waterval gemaakt achter mijn huis; er is niets beter dan in je bed liggen met het geluid van stromend water op de achtergrond. Ook wanneer je buiten komt, is het uitzicht geweldig. Ook de bloementuinen zijn natuurlijk voorzien van een mooie omgeving gevuld met water en heuvels. Hoe rijker je fantasie is, hoe mooier jouw eiland wordt en het spel stelt je in staat alles in te richten zoals je zelf wilt.

37

Je raakt nooit uigespeeld
Dit zijn een paar voorbeelden van hoe ik mijn tijd in Animal Crossing: New Horizons heb doorgebracht. Ik heb nog genoeg ideeën om mijn dorp nog verder in te richten en er een waar paradijs van te maken om naar weg te blijven vluchten. Zo zie je maar dat je met Animal Crossing: New Horizons nooit uitgespeeld bent. Wanneer je bezig bent met het één, trekt het ander weer je aandacht en heb je alweer een nieuw idee om uit te proberen. Even vlug een half uurtje spelen zit er dus ook zeker niet in!
Next articleNintendo deelt meest gedownloade eShop-games in Europa voor... Previous articleNieuwe patch Animal Crossing: New Horizons tweakt ei-verschijningen

Reacties van gebruikers

Avatar
Mink | 06 april 2020 13:43 | #290260
collapse
Het heeft me altijd verbaasd dat mensen Animal Crossing zo gaaf vinden en zo lang blijven spelen. Heb nu aardig wat content gekeken en gelezen betreffende ACNH maar weet nog altijd niet goed of het nu iets voor mij is. Ik wacht wel op de volgende grote blockbuster; Xenoblade Chronicles; Deluxe Edition ^^.
Avatar
Dreon | 06 april 2020 13:49 | #290261
Reactie op post #290260 van Mink
Haha ik begrijp je twijfel, ik vermaak me er echter goed mee Smile

Ik heb de Limited Edition van Xenoblade Chronicles net ook maar eens besteld Worship
Avatar
ThanosReXXX | 06 april 2020 14:19 | #290265
Reactie op post #290260 van Mink
Zo dacht ik er ook over, maar toch heb ik me sinds de GameCube en Wii versies al prima met deze serie vermaakt. Ik vind sowieso in redelijk veel gevallen dat er bepaalde games zijn waarbij het "gevoel" en de mechaniek ervan pas echt klikt, als je het zelf speelt, waarmee ik bedoel te zeggen dat je reviews kunt lezen en video's kunt kijken tot je een ons weegt, maar die persoonlijke ervaring zal eigenlijk het enige zijn dat het ècht zal overbrengen.

Het toffe van dit spel is nu juist dat er geen, of in ieder geval heel weinig druk is om iets te moeten doen. Veel mensen vragen zich af wat dan in hemelsnaam het doel is van het spel, als er geen high scores zijn om te halen, geen achievements of trophies bemachtigd kunnen worden, of als een spel niet netjes in levels en werelden is opgedeeld, zodat je een gemakkelijke graadmeter hebt om te zien hoe ver je al bent gekomen.

Nee, Animal Crossing is dat allemaal niet, maar wat het wel is, is een hele lekkere, relaxte en plezierige manier om even de tijd te doden en te ontsnappen aan de hectiek van de echte wereld, zonder dat het je adrenaline-level naar een hoogtepunt brengt, zoals andere games wellicht doen. Nog steeds leuk, natuurlijk, maar lang niet zo ontspannend... Wink

Dus, ik zou zeggen: probeer het gewoon eens, en als je het echt niets vindt, kan je het spel altijd nog inruilen voor iets anders, of het cadeau doen aan iemand waarvan je dan zult in kunnen schatten dat hij of zij het wel leuk vindt.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Animal Crossing: New Horizons

Platform: Nintendo Switch
Genre: Simulation
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 8
Releasedatum: 20 maart 2020

Screenshots