Gamescom vindt definitief enkel plaats als digitaal evenement in 2020 Nieuws | 17 april 2020 11:33 | Auteur: Erik

Een fysiek evenement zit er dit jaar niet meer in.

Gamescom heeft via haar sociale media bekend gemaakt dat het onder geen enkele voorwaarde mogelijk is om fysiek plaats te vinden. Dit betekent niet dat het evenement volledig afgelast wordt: ze zijn op dit moment druk bezig aan een digitale versie. Deze wordt aan het eind van augustus gehouden.

In de komende weken maakt Gamescom meer bekend over het hoe en wat achter hun digitale evenement. Had je al tickets gekocht? Geen nood: al het geld wordt teruggestort. Hier hoef je zelf niets voor te doen.Het bedrijf schrijft niet blij te zijn dat ze deze beslissing moesten nemen. "Net als velen van jullie, zijn we zeer teleurgesteld, want als het Gamescom-team zijn we al vele maanden bezig geweest om van Gamescom 2020 wat moois te maken - evenals vele standhouders." Toch erkennen ze dat het in de huidige maatschappij een dergelijk risico van zo'n grootschalig evenement niet moet worden genomen.

Een aantal dagen terug werd bekend dat Duitsland haar maatregelen tegen de coronapandemie verlengt. Dit betekent dat daar in ieder geval tot 1 september geen grootschalige evenementen meer georganiseerd mogen worden. Het team achter Gamescom bracht toen al een statement uit dat er in ieder geval een digitaal evenement zou komen. De Gamescom 2020 zou plaatsvinden van 25 tot 29 augustus.
Next articleFire Emblem Heroes grijpt terug naar haar roots met nieuw summoning... Previous articleKnotsgek multiplayerfestijn Ninjala krijgt gratis open beta...

Reacties van gebruikers

Avatar
FalconPawnch | 18 april 2020 00:30 | #290371
mooi, het gaat in elk geval door!

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.