Gerucht: Nintendo toont geen Nintendo Direct rond E3-periode Nieuws | 01 mei 2020 11:21 | Auteur: Erik | Bron: VentureBeat

Verschillende media rapporteren dat de geplande Nintendo Direct in juni uitgesteld gaat worden.

De vertraging van de Nintendo Direct komt naar verluid door complicaties van de coronacrisis. VentureBeat meldt dat het feit dat mensen vanuit huis moeten werken, voor uitstel in de planning zorgt. Ze stellen dat de Japanse cultuur hier veel moeite mee heeft. De bronnen van Eurogamer bevestigen dit, en voegen hieraan toe dat Nintendo meer ontwikkelingstijd nodig heeft voor haar first-partyspellen.

Het lijkt erop dat Nintendo nog geen nieuwe datum heeft voor de Nintendo Direct, maar de verwachting is aan het einde van de zomer (denk aan augustus of zelfs september). Uitgevers van spellen die hun opwachting zouden maken, zijn verteld dat ze hun eigen onthullingen wel apart mogen doen.

NintendoDirect_E3_Uitgesteld_Gerucht

35-jarig jubileum Super Mario
VentureBeat meldt dat Nintendo wél bezig was met het samenstellen van een Nintendo Direct rondom juni. Hier zou naar verwachting veel aandacht worden besteed aan het 35-jarig jubileum van Super Mario, waarbij volgens de geruchten remakes van onder andere Super Mario Sunshine en Super Mario Galaxy onthuld zouden worden.

Er is nog geen officiële bevestiging van Nintendo over de plannen. Toch denken we dat deze geruchten waarschijnlijk waar zijn. VentureBeat rapporteerde bijvoorbeeld accuraat over de datum van de afgelopen Nintendo Direct Mini. Ook Eurogamer heeft een betrouwbare achtergrond op dit gebied.

Halverwege maart liet Nintendo weten "andere manieren te overwegen om fans te verbinden", na een reactie op de annulering van de E3. Het moet nog blijken of dit ook in juni het geval gaat zijn. Het is niet eerder voorgekomen dat Nintendo geen Direct had in deze maand, sinds ze hiermee zijn begonnen.
Next articleFysieke release The Wonderful 101 uitgesteld Previous articleTweede deel multiplayerpakket van Luigi's Mansion 3 plotsklaps...

Reacties van gebruikers

Avatar
Mink | 01 mei 2020 14:19 | #290481
Dit zou ik echt ruk vinden, hoe lang wachten we al Mad
Avatar
Yosher | 01 mei 2020 18:19 | #290489
collapse
Ik zou het ook wel fijn vinden als we een nieuwe propere Nintendo Direct gaan krijgen al is het pas in Juni maar veiligheid gaat voor alles, dus ik heb er persoonlijk wel vrede mee dat het zelfs nog later wordt. Er zijn momenteel wel ergere dingen dan een Nintendo Direct die wordt uitgesteld. Het is overigens niet alsof de Switch een tekort aan games heeft dus de meeste mensen zouden zich er voorlopig nog wel mee moeten kunnen vermaken denk ik zo.
Avatar
FalconPawnch | 02 mei 2020 09:30 | #290502
Reactie op post #290489 van Yosher
nou........ de games komen wel mondjesmaat binnen en het zijn niet altijd de games waar je op hoopte. Xenoblade is bijvoorbeeld de eerstvolgende big one. Het is wel een remake, het is een rpg (ook niet voor iedereen weggelegd) en ook niet 1st party. Verder is er voor dit jaar nog geen enkele grote titel aangekondigd. Dus ja, een direct met een grote aankondiging is meer dan welkom!!

Al die overige spellen zijn een beetje bijzaak tbh. Tuurlijk is er genoeg te koop, maar dat wil niet zeggen dat dit allemaal goede games zijn he? Er zit zo ontzettend veel troep tussen... Moet je voor de gein eens door die e-shop scrollen en zien hoeveel oninteressante zooi ertussen staat...

Als je bedoelt dat er genoeg games zijn in de zin van indies en third parties, dan ja, in overvloed. Maar kwalitatief hoogstaande games? Die zijn wat mij betreft op 2 handen te tellen.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.